Pokračování 🏇 🐴 🐎 🏆

37 5 0
                                    

Všichni pevně doufali, že Apollena nic nechystá a jen tak se chce zúčastnit závodu. Anka Krtková byla Zrzkova spolužačka. Všem pomáhala a je opravdu hezká, s nikým se nehadá. Byl to hotový andílek, až na to že pořád zapomíná sešity a učebnice ve skříňce, takže trochu roztržitá. Měla černé vlasy a hnědé oči. A jak to uměla s koněm! Vyhrála už pět stuh a tři poháry. Závod začal, koně se rozběhli jako s větrem o závod.
"Anko nech je za sebou, ty jim to natřeš!" Křičela Sissi, i když věděla že ji Anka stejně neslyší. Sissi byla šíleně nervózní, když se na krátkých záběrech objevil někdo jiný než Anka. Ale teď tam na záběrech kamery už dlouho nebyla, z toho Sissi a Zrzek šíleli snad více jako Via. Ale Krtková, i s nadějí na vítězství, zmizela kdo ví kam. Blížila se první překážka což byl květinový keř. Na tu byl velký chumel koní, kteří běželi u sebe. Anka stále nebyla vidět. Když tu někdo spadl hned za první překážkou! Nebylo vidět, kdo spadl, takže se všichni lekli. Ale Anka to nebyla, spadl nějaký kluk kterého neznali, ale vypadalo to, že se mu nic nestalo, takže se všem ulevilo. Tentokrát se na záběru objevila Apollena a když skákala přes druhou překážku, křičeli Cucu a Blik:
"Spadni spadni spadni!"
Konečně byla vidět i Anka se svým koněm! Překážku přeskakovali s lehkostí, jako by se vznášeli. Pak skákali pátou, desátou překážku. Všichni příznivci tleskali jako šílení (včetně naší šestičlenné party). Apollena předběhla hodně koní, když jeden kůň z ničeho nic odmítl skočit předposlední překážku a tak prudce před ní zastavil, a jezdec přeletěl překážku!
"Ta Apollena dělá nějaké své triky, aby vyhrála!" Bouchla Via do stolu.
"Proč to tak dlouho trvá zvířatům s tím Popcornem?" Ohlédl se Zrzek ke kuchyni. Když se to stalo, Apollena doběhla Anku a běžely vedle sebe. Byly obě dvě zatím druhé, protože před nimi běžel ještě jeden kůň. Blížila se poslední překážka. Mezitím zvířata vložila sáček s Popcornem do mikrovonky, bohužel se neobtěžovala čtením návodu. Přišla ta nejhorší část. Co se jen skočila poslední překážka, Apollena předběhla Anku. Teď už Apolleně jenom stačilo, aby předběhla jednoho jezdce před sebou a doběhla do cíle!
"Néé, co horšího se může stát?" Řekla Via a podívala se na Sissi a Jimma, kteří klepali zubama a drželi se za ruce, Cucu která se krčila v Zrzkově sevření a potom na Blika který se jí držel jako klíště, když najednou vypadla elektřina. Cucu a Zrzek si položili stejnou otázku: proč se s ním vlastně objímám? A vyděšeně od sebe odskočili a zároveň do toho výbuch, výbuch z mikrovonky ze které vyletěla nejmíň tuna popcornu a zaplnila celou kuchyň, jídelnu a obývák. Dvojčata Ting Ling-ši asi nepřežijí bez jediné kraviny a dvaceti čtyř volovin denně.
"Tak fajn, kdo sní nejvíce popcornu?"

Via, Cucu a SissiWhere stories live. Discover now