První setkání s Apollenou

74 5 1
                                    

Začal dálší den a rozělovalo se, u které holky spí který kluk. Blik a Via - Viin pokoj. Jak jinak.
"Jimm spí u mě!" poskakovala Sissi.
"No Cucu na tebe zbyl Zrzek." Oznámil Jimm, jako by to nebylo jasný. Zrzek zčervenal jako rajče, Cucu udělala krok od něj.

Via si odlakovala nehty a chtěla použít svůj speciální lak, který se klukům z New Yorku hodně líbil, proto s ním chtěla okouzlit i Blika. Zijstila však, že její speciální lak došel a vzpomněla si, že stejně chtěla koupit ještě jednu věc.
"Copak?" Zeptal se Blik, když zahlédl Viu u hlavního vchodu.
"Jen chci koupit nějaké chips k tomu filmu co je večer..." Via o laku zatím nic neřekla.
"Půjdu s tebou!"
"Néééé ... Protože... ehm... je to speciální... tak abys byl překvapený," Řekla Via a chtěla co nejrychleji zmizet, když si na chodbě všimla něčeho...
"Bože, co jste zase sežraly?"
Perla a Kráska provinile ukázaly prázdné obaly od sušenek. "O co všechno jsem včera přišla?!"

Když už měla Via po nákupu, chtěla si ty nehty nalakovat co nejdříve, aby to Blik viděl hned. Proto si sedla v parku na lavičku. Po chvilce si na druhou stranu sedla nějaká holka. Vie v tu chvíli došlo že ten její speciální lak nikdy nešel otevřít a ani tento nebyl výjimkou. Toto zjištění ji šíleně rozzlobilo. Bojovala s vrškem s rudou tváří a vyceněnými zuby, přes které cedila nejsprostější nadávky, proto si nevšimla, že holka něco dělá s její kabelkou. A najednou... z ničeho nic... kolem ní proletělo něco bílého... odrazilo... A trefilo tu holku do oka.
"Nashledanou!" Řekla trochu uraženě ta holka a podala Vii vršek. Právě ten totiž Viallet nechtěně vystřelila do oka neznámé sousedky. Via si pomyslela, že by nebylo hezké se znovu shledat. Nalakovala si nehty a už už chtěla odejít, když jí došlo, že zapomněla na lavičce kabelku. Vrátila se, vzala si ji a v klidu odcházela, a... PRÁSK! Via se nejistě otočila na místo, kde ještě před chvílí byl park. Chvíli vyjeveně koukala do kouřící díry v zemi, potom pokrčila rameny a se slovy "Asi bych v tom neměla hledat hlubší význam" v úplně stejném klidu jako před výbuchem už málem odešla, najednou zahlédla za jedním z přeživších stromů vysokou hubenou postavu. Tak Via utíkala, jak nejrychleji jí to lodičky dovolily.

Mezitím Cucu rozdělila lepící páskou svůj pokoj a ukázala Zrzkovi, která polovina je jeho

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Mezitím Cucu rozdělila lepící páskou svůj pokoj a ukázala Zrzkovi, která polovina je jeho.
"No tohle, moje část je menší!"
"Buď rád, že jsem tě nenechala spát s Lionem na koberci!"

Via přišla domů a v hlavě se jí promítalo tisíce otázek: co se to stalo s tím vrškem, jak mohlo něco vybouchnout v parku a kdo se to na Viu díval za stromem. Když si řekla, že to nechá plavat, protože zrovna šel kolem Blik.
"Hele Bliku, nevšiml sis na mě něčeho?" Ukázala mu nehty.
"Ano, jsi rozcuchaná!"
"Arrrgh!"
Aby se mohla uklidnit, rozhodla se jít na Facebook. Chtěla si jít pro notebook, ale nemohla ho nikde najít, dokud neuslyšela rachot z obýváku. "Dovolila jsem vám dnes hrát Minecraft?!" Vyletěla na Perlu a Krásku rozčileně. Perla a Kráska rychle zavřely počítač a jak už tu jednou bylo: Blbě se uculily a zaplatily za to. Už je určitě z toho musel bolet zadek, protože Via nosí podpatky.

Když už se konečně zmocnila počítače a otevřela Facebook, přišlo jí oznámení, že byla označena na videu. Bylo to video staré asi deset minut! Bylo na něm natočeno, jak Via bojuje s vrškem od laku, potom také jak Via uklouzla na slupce od banánu a spadla do kanálu, což se stalo jen chvíli po tom, co se sem přistěhovala, pak tam bylo natočené, jak Via šla vynést odpadky rozcuchaná, v noční košili a starých bačkorách. A někdo v tom videu řekl: "Když uvidíte takové nemehlo jako je Viallet Hanah Bellová je to přesně jenom to jedno nemehlo!" Via se podívala kdo to tam dal. Profil se jmenoval Apollo Novková, potom jí přišlo oznámení, že jí uživatel Apollo Novková posílá žádost o přátelství. Na profilovce měla kreslenou lebku, ale Vie byl moc jasné, kdo to je. Ta holka z lavičky. Moc sledovatelů neměla, ale když je Via označená na jejím videu tak si její profil zobrazí ještě hodně lidí.
"Tohle je nejhorší den!" zakřičela a svalila se na gauč.
"Vio, za chvilku začíná ten film!"

K Viinu pokoji přišla Cucu a zaklepala. Chtěla se totiž taky dívat na film, ale Via a Blik měli jediní televizi v pokoji. "Počkej teď letí na koštěti!"
"Brácha?!" Lekla se Cucu.
"Ale Harry Potter, ty brácho!"
Cucu vešla dovnitř a posadila se k nim. Za chvíli přišla Sissi a zaklepala. "Haló můžu dovnitř?"
"Ticho! Teď se domlouvají!" Ozvalo se třemi hlasy.
"Kdo?" Zeptala se Sissi a otevřela dveře.
"Aha, vy se díváte na Harryho Pottera." řekla Sisisi a dívala se taky. Za chvíli přišel Zrzek i Jimm a všechna zvířata. Když Harry zrovna chytil zlatounku, film se přerušil, vypnul se zvuk, začaly se měnit barvy, chvíli tam bylo zrnění a objevila se na obrazovce nějaká holka. Nebyla to jen tak nějaká holka, byla to Apollo Novková!
"Nazdárek Vio, doufám že se ti to video na Facebooku líbilo! Lidi z toho fakt šílí, mimochodem, budmeme spolu chodit do stejné školy, škoda že ne do třídy... Ale odpoledky máme spolu!"
Via vypla televizi, hodila z ovladačem na zem, šla rozvítit světlo a když se podívala na svoji postel, zakřičela:
"Co tu všichni děláte?!" Všichni okamžitě zmizeli kromě Blika, který jen pokročil rameny. Nakonec o půl druhé ráno všichni usnuli, ale trochu jinak než, bylo v plánu. Via a Blik - normálně, Zrzek spal sám v Cucuině pokoji, protože Cucu usnula v obýváku na gauči, Sissina postel je sice velká, ale docela malá pro dva lidi, kteří se rádi rozvalují, a protože Jimm má přece jen větší sílu, Sissi spadla na zem.

Via, Cucu a SissiWhere stories live. Discover now