Η πίεση πρός την εφηβική ηλικία

28 6 2
                                    


Ξέρετε τι είναι αυτό που με θυμώνει? Ε λοιπόν θα μάθετε!

Με θυμώνει τόσο άσχημα που βλέπω τις κολλητές μου να πιέζονται τόσο από τους γονείς τους και από όλο το σύμπαν!!!

Η εφηβική ηλικία είναι η ηλικία που οι γονείς έπρεπε να καταλαβαίνουν το παιδί η τα παιδιά τους! Η ηλικία που συμπαραστέκονται και μαθαίνουν να δέχονται το παιδί τους έτσι όπως είναι!
Αλλά όχι.
Στις μέρες μας η εφηβική ηλικία έχει γεμίσει πίεση, δάκρυα,τσακωμούς, και ΕΥΘΥΝΕΣ!
Οι γονείς ρίχνουν τόσες ευθύνες σε ένα παιδί! Που το παιδί πια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει!!!(βέβαια δεν γίνεται πάντα αυτό)

Οι γονείς νομίζουν πως είναι η κατάλληλη στιγμή να του βάλεις
1)Φροντιστήρια

2)Οι γονείς θέλουν τέλειους βαθμούς για να πηγαίνουν στην δουλειά τους και να λένε "Ααα ναι εμένα η κόρη μου πήρε 20 μέσο όρο!" Και οι άλλοι να λένε "οο ουαου μπράβο για την κόρη σου" Και πίπες μπλέ!

3) Δουλειές!! Οι κοπέλες πρέπει φυσικά να μάθουν να κάνουν γενική στο σπίτι και να μαγειρεύουν! Γίνονται μεγάλες γυναίκες τώρα πια! Και αν μια φορά δεν κάνεις δουλειές....ΕΙΣΑΙ ΤΕΜΠΕΛΑ! ΑΧΑ'Ι'ΡΕΥΤΗ! Το σπίτι σου θα είναι βρώμικο όταν μεγαλώσεις γιατί δεν ξέρεις ακόμα να σιδερώνεις! ΜΠΟΥΡΔΕΣ!
Φυσικά τα αγόρια είναι η ώρα να μάθουν "πως βγαίνουν τα χρήματα" Οι γονείς τα βάζουν σε δουλειές από αυτή την ηλικία! Και λένε "Εγω στην ηλικία σου δούλευα όλη μέρα μέσα στον ήλιο με ελάχιστα χρήματα και τα χρήματα τα έπαιρναν οι γονείς μου" ΕΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΞΥΠΝΑ! 2018 ΕΔΩ!!
Τα γεγονότα έχουν αλλάξει!!! Μεν υπάρχει ακόμα μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και αν δεν σοβαρευτεί ο κόσμος να δει μπροστά του δεν θα αλλάξει ποτέ αυτό, αλλά οι εποχές άλλαξαν! Τα παιδιά έχουν άλλες ανάγκες! Και όχι δεν μιλάω για ακριβά τηλέφωνα τάμπλετ και υπολογιστές! Να πάνε να γαμηθούν αυτά! Μιλάμε για σοβαρά πράγματα που εσείς τότε δεν τα είχατε!
Εγώ λέω όχι στην παιδική εργασία.
Δεν λέω. Πολλοί γονείς τα βρίσκουν σκούρα οικονομικά...αλλά μην αφήνεις το παιδί σου να δουλεύει για ουσιαστικά "ψύχουλα" Χρήματα και εσύ να του λες " Εγω δούλευα πιο σκληρά"!
Επειδή έζησαν εκείνοι έτσι δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε το ίδιο!

Η πίεση είναι υπερβολική. Πείτε το στους γονείς σας και μην κάθεστε εσείς να σκάτε!

Δεν θα μιλήσω για τους βαθμούς! Κάποιοι γονείς έχουν ψυχολογικό θέμα με αυτό!!! Δεν είναι ποτέ αρκετά καλοί οι βαθμοί! Ξέρω ζωντανό παράδειγμα γονιού που θεωρούσε απαράδεκτον τον βαθμό 19....19!!!!!!!!!
Κάποιοι απλά το παρακάνουν....

Λένε πως εμείς είμαστε το μέλλον της χώρας και του κόσμου όλου....
Ας ξανά σκεφτούν οι γονείς αυτό που κανούν γιατί αν εμείς  βαρεθούμε, σιχαθούμε και ξεμείνουμε από δυνάμεις από τώρα... Τότε το μέλλον είναι χαμένο.

So random.Where stories live. Discover now