I crashed

6.5K 87 6
                                    

Natalie fnittrar åt vad Fiona säger. Fiona ska alltid göra sig rolig över allting och Natalie kan aldrig låta bli att skratta.

Fiona fnittrar ännu mer när Natalie fnittrar och spontant lägger Natalie armen omkring Fionas axlar. Tillsammans går de igenom den redan ganska folktomma korridoren.

Idag är det, eller har varit, skolavslutning.

Natalie kramar om kuvertet med sitt betyg i handen som inte ligger om Fiona. Hon har inte vågat öppna det och hon är totalt livrädd för att mamma ska titta på betygen. Natalie vill nämligen inte ens tänka på så många gånger hon och Fiona har skolkat för att shoppa eller bli av med en bakfylla, jippy att visa mamma det liksom!

Natalie ruskar av sig tanken och släpper Fiona så att Fiona kan rusa fram till sin pojkvän. Japp, Fiona har pojkvän, applåder alla! En av dem har i alla fall lyckats med livet.

Fiona är visst ganska söt, lite för trubbig enligt Natalie men annars helt okey. Natalie är bara sådär tusen gånger snyggare! Så varför får Fiona alla killar och inte Natalie? Det är en bra fråga. Natalie har inte haft en kille sedan hon gick på dagis och det räknas inte ens!

Natalie ruskar av sig även dessa tankar och går snabbt fram till Fiona och hennes pojkvän Gustav.

Gustav är också hyvssat snygg. Han är bara inte särskilt vältränad. Han och Fiona passar mer andra ord varandra.

Natalie suckar och drar handen genom sitt egna mörka hår. Gud vad hon är negativ idag då! Igår hade hon gärna varit ihop med Gustav. Han är otroligt snygg i sitt blonda ruffs och pigga, gråa ögon. Visst han är kanske inte världens mest vältränade killen men han är snäll och skulle aldrig behöva oroa sig över att visa sina betyg för sina föräldrar.

Natalie viftar åt Fiona att hon går ut. Hennes föräldrar står säkert redan med bilen och väntar på henne. Natalie suckar vid den tanken medan hon kramar sitt betyg ännu hårdare i handen och började gå mot utgången.

De ska nämligen till Spanien idag, precis som alla andra år. Det är typ en tradition. Alla i hela familjen åker iväg till Spanien dagen då Natalie slutar skolan och sedan är de där resten av sommaren.

Natalie hatar det! Medan hennes klasskompisar och vänner festar och har kul här hemma ska hon sitta ensam på ett hotell och vara deppig. Det hjälper henne inte ens att hon är den brunaste av dem allihopa när de kommer tillbaka till skolan. Hon hade gärna gett upp sin bränna för att få vara på en enda av Gustavs strandfester.

Natalie suckar igen och drar handen genom håret igen medan hon puttar upp dörren med höften.

Mycket riktigt står det en svart, stor bil ute på trottoaren och väntar på henne. Snabbt, för att inte hinna bli sedd, går Natalie fram till bilen och öppnar baksätet innan hon hoppar in.

Mamma och pappa sitter där framme tillsammans med massa saker de ska få ha med sig. Natalie slänger en blick på sätet bredvid henne. Där står alla de sakerna hon har packat prydligt ihop spända men Natalie kan inte se några reseband till flyget.

Fundersamt lutar hon sig över sitt bagage och kollar efter noggrannare. Nej, inga reseband.

Natalie sätter sig till rätta i sitt säte igen och öppnar munnen för att påpeka det till sina föräldrar. Men mamma hinner föra med att prata:

- Gumman du vet att det klabbade med biljetterna innan, säger hon allvarligt.

Natalie nickar sakta medan hennes tankar rusar för att hitta vad mamma menar.

- Tydligen har vi bara bokat två biljetter, säger mamma med låg röst.

Natalie sitter tyst och låter det mamma precis sagt sjuka in. Två biljetter, betyder det att mamma och pappa ska åka och att Natalie kan få stanna hemma. Genast känner Natalie sig överlycklig men sedan stoppar hon den tanken. Om det skulle vara så så borde mamma inte tagit med hennes packning. Ändå känner sig Natalie tvungen till att fråga.

- Betyder det att jag får stanna ensam hemma? undrar hon hoppfullt.

Mamma tittar bak på henne genom backspegeln.

- Aldrig att jag låter dig vara ensam hemma hela sommaren. Du ska till dina kusiner i Yngsjö, svarar mamma glatt.

Natalie tappar hakan och tittar på sin mamma genom backspegeln. Mamma kan bara inte vara seriös!

I crashedDär berättelser lever. Upptäck nu