⁵¹|İlk Adımları |

10 2 0
                                    

İlk biz yürüttük bahçede onları. Ayaklarımızın üstüne koyup denemeler yaptık.

Melis ( badenin annesi) ortaya fikir attı.

" Bence bir yarış yapalım ne dersin " dedi aslında olabilir mi bilmiyorum ama düşünüp bir karar verdim " olur mu ki " diye sorumdan sonra söyleyecektim.

" Ödül koymayalım ama kutlama için bahçede yiyelim yemeği " dedi iyi fikirdi " tamam yapalım ama biraz yürüme çalışması yaptıktan sonra " dedim kabul dedi.

Birlikte yürüdük iki kızla sonra bir alan yapıp kızlarımızı bırakıp karşılarına geçtik.

Onlar bize gülümseyerek bakarken Melis " e geçen ki iddia ne oldu kazanan kim " meraktan sordu.

" Babası kazandı baba dedi mama dan sonra emekleyerek ona koştu " dedim güldük.

Emeklemeyi başladılar bakıp gülümsedik- bir an oldu ayağa kalkmış bize doğru koltuklarını sonra acıkmış olduklarını anladım. Mama diye bize geldiler " ben gidip mutfaktan ikisine püre hazırlayıp yanlarına geldim.

Birini Melis'e verip diğerini ben aldım ve kızları yedirip onları alan yaratıp bahçeye biz akşam ne yapalım diye düşünüyorduk.

Mutfakta babaların gelmeye yakın yapacağımız yemeği hazırlarken - kafamı bir çevirdim. Asya ile badeyi ayakta gördüm.

" Melis buraya bak " dedim ne diye kafasını çevirip şoka uğradı. İnanamadık kendileri bahçeden buraya doğru gelmişler desteksiz - " yürüyorlar " diye çıldırdık.

Kapı çalınca birbirimizi bakıp kızlarla birlikte ben gittim " galiba babaları saatlerinde geldi " dedim " ne saatleri kast ettin " dedi güldüm " vaktinde geldiler demek " diye kapıya açtım babalarını ayakta karşıladılar. Melis " yemek bahçede " dedi şaşırdılar sonra " güzel bir gün ilkbahardayız " dedim ekledim peki dediler ellerini gösterdim direk gittiler yıkamayı. Kızların uykuları gelmişti ne yazık ki onları yatırıp sofrayı kurmuş kocaları beklerken içerden ses geldi " kızlar nerede "

" Uyudular "

" Yazık oldu bu arada yürümeye mi başladılar " inanılmaz bir şey gözlerinin önünde ki şeyi göremeyen babaları inanamadık " önünüzde durdular babaları " dedim son an çaktı köfteyi.

Yemekte sohbet ettik " nasıl oldu "

" Yürüme denemesi yaptık biraz oyunla oldu sonra biz yemek yaparken onlar ise mutfağa gelmişti " dedi Melis-başlarını salladılar onların günlerini sorduk yoğun dediler biz değil bende " işe gitmeyi özledim şu an " dedim gülümsediler.

Yemek sonrası çay ile bahçede sohbet ettik.

Melisler erken ayrıldı - onlara eşlik ettim bade hala uyuyordu. Annesinin omzunda - bizde artık uyusak mı diye düşündüm, Asya uyuyor diye balkonu kapatıp yatağa girip kocamın omzuna dayayıp iç çektim " zaman su gibi akıyor düşünsene demir biz sevgili iken şimdi bir anne ve baba olduk evlendik " dedim.

" Ben seni her halinle seviyorum kraliçem, ister anne ol ister eşim fark etmez ben seni her halinle sevdim sevmeye devam ediyorum " ay ne kadar tatlı sözlüsün ama beni kandıramazsın dedim ve beni kendine çekip dudağıma yapıştı.

" Demir çok acelecisin "

" Bir kardeş daha yapalım " çok hızlı sanki manavdan alıyorsun bebeği doğuran benim bakan ve acı çeken de sen ne yapıyorsun hiç- arkamı döndüm onla konuşmak istemiyordum.

O ise barışmak için uğraşıyordu. Öperek barışacağımı sanıyor avucuna yararsın.

Tatlı Katil ( Kraliçe )Where stories live. Discover now