⁴⁶| Yeni Çalışanım|

5 0 0
                                    

Bir hafta geçmişti sonunda işimin başındayım . Hiçbir sorun olmadı da çıkmadı. Bugün yeni çalışanıma bekliyordum, baya geç kalacağını sanmıyorum. Sıkılmış birikmiş işlere bakarken telefon çaldı. Bir elimle açıp " evet " diyebildim sonunda dostum gelmişti.

" Gelsin " demiştim tamam deyip kapattı. Onu bekledim yukarı çıkması için- kapım tıklandı " gir " dedim kapı açılıp o belirdi yeni bankamız...geçen bahsettiğim Cv'sini uzattı oturmasını rica ettim. Görüşmeyi başlattım ona sorular sordum ...bey doğru cevapladı bana bir şey demişti " bir dostuna almak size rahatsız etmez mi " diye ayağa kalkıp " gelin sizinle bir tur atalım dostum " demiş kapıdan aşağı inmiştik " burası yabancı değil dost şirketi mesele sekreterim en iyi kankam iletişimci dostum...burada çalışan hepsi benim okul arkadaşım tabi sende kurs arkadaşımsın buraya kadar gelmişim zor oldu mu hayır zorluklar çıktı ama birlikte atlattık o yüzden zor olsada bir oluruz " dedim elimi uzattım " ilk iş günün uğurlu olsun gel imzala " dedim sevindiği her halinden belli oluyordu.

" Şimdi birlikte çalıştığın arkadaşı seslenelim Berk gel buraya "

" Efendim Miray "

" Bu...artık sana ait işleri nasıl yürüdüğünü öğret ve kaynaş bir arkadaşın eşi olur " dedim kavramış ki onu yanına çekip götürdü.

Tam ben odama çıkacaktım ki durdurdu - beni ve bebeğimizi kucaklayıp boynumdan öpücük kondurdu " demir burada olmaz"

" pardon hayatım nerede olur mesela" komik misin bence hiç komik değilsin bunu söylemeliyim - birlikte ofisime kadar çıkıp içeri girdiğimizde masama geçip dosyalarla uğraştım canım sıkılmasın diye oyalandım " düğünü hemen yapalım her şeyiyle hemen sonra kardeş kardeşe ya da tek bir tur yapalım bir hafta balayına ne dersin" fikri düşündüm güzel olur ama nereye gideceğimizi bağlı tabi " nereye götürmeyi düşünüyorsun"

" karadenize ne dersin" ilginç hava değişikliği iyi olur varım kabul ettim gülümsedi " karavanla otel falan aramak yerine her yer evimiz olsun tüm illerini gezelim bebeğimizde görür böylece" dedi başımı salladım, kocaman olmuş karnımı okşayıp gülümsedim.

" yeni çalışanımızla karşılaştım baya iyi çalışıyor berkin yanına vermekle iyi ettin o tembelle çalışan olmalı yanında belki böylece çalışır berk" dedi güldüm ona böyle seslenmesi iyi olur bende birikmiş işlerle uğraştım satış listesine göz atıp eksikleri istedim gemileri yolladım kamyonlar dolusu gidecek yerlerine söyleyip imzaladım tüm gün boyunca birikmiş işlerimi yardımcımla bitirmiştim - uykum gelmişti biraz kestirmek için koltuğa uzanmıştım " sen uyu biraz ben hallederim gerisini" gülümseyip gözlerimi kapattım.

Kraliçem uyurken yarım bıraktığı işleri yapıyordum dosyaları kontrol edip ara sıra onu uyurken seyredip gülümseyerek işleri hallederken telefon çalınca dikkatim gitti. Kraliçemi baktım kıpırdadı sonra durdu " sen biraz uyu dinlen yorulmaman lazım senin" dedim telefonu açıp " alo gül "

" Miray orada mı demir biri onla görüşmek istediğini söyledi"

" kestiriyor ben yaparım sorunu neymiş"

" söylemedi tamam o zaman izin veriyorum"

" ver ben oraya geliyorum beklesin rahatsız etmeyim kraliçeme"

" enişte ne iyi kalpli bir eşsin neyse çabuk ol" dedi ayağa yavaşça kalkıp kraliçemin yanına gidip saçından okşayıp alnından öpüp sessizce kapıdan çıkıp aşağı indim - Gülün yanında bir adam vardı - yanlarına geldiğimde " ne oldu Gül " diye sorunca gösterdi - adam illa karımı görmek istiyordu " ben yardımcı olayım" diye sorunca beni çalışan olarak gördü - kıkırdağımda bana bakıp komik bir şey var mı diye sorunca " yok aslında aklıma bir şey geldi" diye hakimiyet salladım Gül araya girdi " Demir Can bey illa Mirayla görüşmek istiyor" illa ama o uyuyor " o zaman benimle görüşsün gül" dedim adam beni kabul etmedi illa Miray deyince gül beni tanıttı " Demir çalışanımız değil kendisi müdürenin kocası oluyor onla görüşebilirsin" dedi adam burun kıvrayıp görüşelim dedi pek isteksiz - bana durumu açıklayınca bu benlik bir iş olmadığını anladım " peki anladım" dedim " benimle gelin toplantı odasına" dedim beni takip etti Gülden bilgisayar istedim " peki demir bey" dedi toplantı odasından içeri girdik arkamızdan Gül girip ayakta bekledi bir ihtiyaç olursa diye - oturdum bilgisayarın karşısına ondan ricada bulundum şifresini söylemesine - bir kağıda yazıp bana uzattı anladım - hesabına girip mallarına ve miktarını bakınca baya büyük meblağ bu " bize bırakın telefon numarasını verin biz halledince haber veririz" dedim sonra gülden merveyi çağırmasını istedim. Tam bir patron oldum müdürü oldum - yapabildiğim kadar yapayım boş boş durmak yerine bir şeyler uğraşayım hem karımın dinlenmesi lazım - içeriye merve girdi " beni mi çağırdınız Demir bey"

Tatlı Katil ( Kraliçe )Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora