Het einde

3.4K 110 21
                                    

(Peeta's POV)

In de trein zit ik nu te wachten tot het zover is. We zijn bijna thuis, thuis in district 12. Na de kroning werd me gevraagd of ik nog even wilde blijven, maar ik wilde dit niet. Ik ben er nog steeds kapot van dat Prim dood is, maar ik maak me vooral zorgen over Katniss. Hoe gaat ze er mee om en wil ze wel iets met me te maken hebben. Prim zei in de arena dat Katniss van me hield, maar is dat nog wel zo en zo ja misschien wil ze me niet meer zien omdat ik in de plaats van haar zusje dood had kunnen zijn.

Dan komt Haymitch naast me zitten. Het is lang stil maar dan zegt hij dat we er bijna zijn.

Het is zover, we zijn in district 12. de trein staat stil en de duren gaan al open. Ik sta op en loop naar de deuren. Ik aarzel even maar stap dan naar buiten. Snel kijk ik om me heen om te kijken of ik Katniss zie, maar ze is nergens te bekennen. Dit had ik kunnen verwachten. Natuurlijk wil ze me niet meer zien. Snel trek ik me door de groep mensen, maar plotseling word ik aan mijn vast gepakt.

'Peeta!' hoor ik een bekende stem zeggen.

Ik draai me om en dan zie dan Katniss. Ze kijkt me met rode ogen aan en geeft me dan een knuffel. We lopen samen weg naar een rustige plek.

'Het spijt me zo erg Katniss, ik had dood moeten zijn. Dan had je nu niet zo verdriet gehad' is het eerste wat ik zeg.

'Nee, Peeta. Het is heel erg dat Prim dood is, maar als jij dood was geweest dan had ik net zulk verdriet gehad.'

'Wat. Meen je dat. Nee Katniss dat kun je niet..'

Ik kan mijn zin niet afmaken, want ik voel haar lippen op de mijne.

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now