Het Capitool

7.8K 197 39
                                    

(Prim's POV)

Ik zit achter in de trein, omdat ik even alleen wilde zijn. Ik kijk naar buiten en denk aan wat Katniss nu aan het doen zou zijn. Waarschijnlijk jaagt ze nu samen met Gale. Ze komen dan vaak thuis met een goed stuk vlees of ruilen het voor iets anders eetbaar. Plotseling zie ik grote, super moderne gebouwen verschijnen. Dit moet het zijn, het Capitool.  Snel nadat ik de eerste gebouwen zag, reden we de drukte binnen en snel daarna stonden we stil.

Nadat de trein stopte zijn we een groot gebouw binnen gebracht. Hier zullen we slapen, trainen en de interviews met Caesar zullen hier gemaakt en uitgezonden worden. 

Nu staan we in de lift op weg naar onze verdieping, verdieping 12 om precies te zijn. Elk district heeft zijn eigen verdieping. District 1 is op verdieping 1, district 2 op verdieping 2, district 3 op verdieping 3 en ga zo maar door. Op de begane grond is de training zaal, de studio waar de tv opnames worden gedaan, maar ook de eetzaal enzovoort.

Effie heeft een heel schema voor ons met wat we moeten doen en wat er gaat gebeuren. Morgen beginnen de trainingen, die gaan overmorgen ook nog door, de dag daarna moeten we ons bewijzen voor de jury, we krijgen dan een cijfer die bekend word gemaakt tijdens de interviews en twee dagen later moet ik de arena in. Ik wil er nog niet aan denken maar ik kan er niks aan doen. Ik word er steeds weer van op de hoogte gebracht dat het nog maar even duurt.

Ik lig op mijn bed wanneer er op de deur word geklopt. Ik twijfel of ik open zal doen, maar doe het toch. Als ik de deur  open doe zie ik Peeta.

'Hey Prim'

'Hey, wat is er?'

'Kan ik je even spreken, onder vier ogen' hij kijkt snel de gang door.

'Ja natuurlijk, kom binnen.'

Ik ga in een stoel zitten en Peeta neemt plaats voor me.

'Nou vertel, waar wil je me over spreken?'

'Kijk, je kent mij misschien niet zo goed en ik ken jou ook niet zo heel goed, maar ik ken je zus , Katniss, wel. Ik zat bij haar in de klas en ik heb haar vaak naar huis zien lopen langs de bakkerij. Maar ik moet even wat kwijt tegen iemand en misschien ben jij normaal gesproken niet de meest geschikte persoon, nu ben je de enige die ik het kan vertellen.....  Ik ben verliefd..... op Katniss.'

Ik schrik even.

we hebben nog even verder gesproken, maar toen wilde Peeta weg. Hij was van plan om nog even een douche te nemen.

Als hij weg is pak ik een papiertje en ga schrijven. Ik maak een lijstje

1. Peeta is de zoon van de baker.

2. hij heeft bij Katniss in de klas gezeten.

3. hij zag haar elke dag naar huis lopen

4. hij is verliefd op haar.

nu is mijn geheugen weer normaal gaan werken nadat ik alles op een rijtje heb gezet.

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now