Paniek

2.7K 97 7
                                    

(Katniss' POV)

Nee, dat kan. Het Capitool kan niet weten dat ik jaag. Dit kan veel gevolgen hebben voor mij, maar ook voor mijn familie. Het kan betekenen dat ik word veroordeelt tot vele zweepslagen. En dit kan de dood betekenen als je wonden niet goed behandeld worden of er een bacteriële infectie ontstaat. Voor mij is deze kans klein, want mijn moeder heeft de kruiden om me te genezen, maar wat als ze mijn moeder ook straffen en haar al haar kruiden en zelfgemaakte medicijnen ontnemen. Hopelijk zullen ze niks doen en het me vergeven. Alleen het is een kleine kans, want waarschijnlijk zullen ze zeggen dat ik misschien andere mensen uit 12 of andere districten zou kunnen aanzetten tot een opstand.

'Katniss, ben je hier?' hoor ik plotseling de stem van Gale zeggen. 'Ja, ik ben hier' antwoord ik. Ik zit op een steen in de weide. En denk hier na over de gevolgen en over wat er is gebeurd. Langzaam komt Gale aan slenteren. Hij gaat naast me op de grond zitten. En geeft me een stukje brood. Ik geniet ervan, want misschien is dit de laatste keer dat ik brood eet.

Ik geef Gale een knuffel. Hij verstijfd helemaal en ik weet waarom. Hij is het niet gewent dat ik dit doe. Maar dit is misschien wel de laatste keer dat ik hem zal zien. De laatste keer dat ik hem kan knuffelen, de laatste keer dat ik met hem brood kan eten, kan praten over het Capitool of de laatste keer dat ik hem kan afkraken over iets wat hij zegt. De laatste keer voor alles.

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now