Wat heeft hij nou gezegd?

3.6K 94 77
                                    

(Katniss' POV)

De interviews waren gister, maar ik kan het nog steeds niet geloven. Peeta Mellark is verliefd op mij. Het meisje dat naast zijn huis zielig aan het wachten was voor een beetje eten. Hoe kan een jongen mij nou leuk vinden. Ik heb hem zo vaak gezien op school. Hij kreeg altijd zoveel aandacht van de meisjes. En ik ben nou niet bepaald het mooiste meisje van district 12. Maar hij is toch verliefd op mij. Hoe kan dit. Ik snap er helemaal niks meer van. 

Ik moet mijn gedachten ergens anders op zetten. Snel loop ik de deur uit en ik ga richting de weide. Elke dag ga ik via die weide, onder het hek door, het bos in. Vaak jaag ik er samen met Gale. Hij helpt me met bepaalde dingen en we delen de winst die we hebben. gemaakt tijdens de jacht. Ook vandaag hebben we afgesproken, we willen samen een paar vogels vangen en bessen plukken. Voor de rest zien we wel wat we vinden. 

Ik loop de weide op richting het hek. Geluid maken doe ik niet als ik hier loop zo kan ik horen of er elektriciteit op het haak staat en of ik er dus wel of niet langs kan. De stroom hoort er in elk district op te staan, maar bij ons is het al een wonder als we 's avonds een uurtje stroom hebben. Dus vaak staat er geen stroom op. Dit keer ook niet. Snel en behendig klim ik onder het hek door. In het begin kun je in het bos nog makkelijk weggetjes vinden, maar als je dieper het bos in gaat moet je zelf de weg vinden. Ik loop de standaard route die ik normaal loop. Onderweg pluk nog wat aardbeien, bosbessen en ander fruit. Een paar minuten later kom ik dan ook aan op de plek waar ik altijd met Gale afspreek. Zo te zien zit hij er al. Ik klim de rotsen op en ga daar naast hem zitten.

'Hey' zeg ik zacht. Hij kijkt me aan met een blik die ik bij hem nog nooit heb gezien.

'Waarom kijk je zo naar me, Gale?' Ik ben echt verbaasd dat hij me met zo'n blik aan kijkt.

'Je was zeker we blij' zegt hij 'omdat hij eindelijk heeft toegegeven dat hij je leuk vind?'

'Ik weet niet of ik er blij mee moet zijn. Ik wil niet om nog iemand gaan geven die de arena in gaat. Anders raak ik ze beide kwijt. En wat bedoel je met 'toegegeven heeft' ? Heeft hij het dan ontkent aan je ofzoiets?' Ik ben nu wel nieuwsgierig weet Gale iets wat ik niet weet?

'Ik zag aan hem dat hij je leuk vond. Hij keek je continu na. Ik heb het hem gevraagt mij hij ontkende het. Vuile verader' 

Waarom noem je hem gelijk een vuile verader heeft die jongen je wat aan gedaan ofzo?'

Als antwoord krijg ik wat gemoppel. 

'En op dit moment wil ik niet eens aan een vriendje denken. Het is al erg genoeg dat mijn moeder weer terug gezakt is naar waar ze zat na het overlijden van mijn pa. En mijn zusje in de arena is nou ook niet zo leuk.'

Ik word nu echt pissig. Ik moet nu weer voor mijn moeder zorgen. Ze laat me weer zitten. En waarschijnlijk zal het alleen nog maar erger worden als Prim niet terug komt. Ze moet morgen nu eenmaal de arena in.

JAAAA ik heb eindelijk een stuk geschreven vanuit Katniss. Ik wilde dit al een tijdje doen maar wist niet waarover. Ik dacht dat dit het beste moment zou zijn en er zullen zeker nog een aantal andere momenten in voor komen dat ik vanuit een ander beeld schrijf dan Peeta of Prim. 

Ik wilde jullie ook graag alle namen vertellen van de tributen dus die staan hier onder:

District 1:  Aleesha Horan  en Morgan Pegg 

District 2: Xantha Payne  en Waylon Malik 

District 3: Reena Tomlinson  en Zhen Edwards 

District 4: Jessica O'Loughlin  en Kaj Barnes

District 5: Penelope Doorson en Nikita Sheeran 

District 6: Quinty Simons en Oliver Quinto

District 7: Bella Ruah  en Benedict Cumberbatch 

District 8: Chenna Stone  en Chris Pine 

District 9: Gemma Styles en Karl Urban 

District 10: Emma Watson  en Noah Olsen

District 11: Zoë Saldana  en Finn Claflin 

District 12: Prim Everdeen  en Peeta Mellark 

De achternamen Horan, Payne, Tomlinson, Malik  heb ik van de jongens van One Direction (Yup I'am a directioner), Pegg komt van de acteur Simon Pegg (Star Trek), Edward komt van Perrie Edwards uit Little Mix (I'am a Mixer), O'Loughlin komt van Alex O'loughlin (Hawaii Five-O), Barnes komt van Ben Barnes (Narnia; Prince Caspian), Doorson komt van Sharon doorson bekend van haar single High on your love, Sheeran komt van Ed Sheeran, Simons komt van Eva Simons, Quinto komt van Zachary Quinto (Star Trek), Ruah komt van Daniela Ruah (NCIS LA), Benedict Cumberbatch = een acteur (Star Trek Into Darkness), Stone komt van Emma Stone, Chris Pine = een acteur (Star Trek), Gemma Styles is de zus van Harry Styles, Karl Urban = een acteur (Star Trek), Emma Watson = een actrice ( Harry Potter), Olsen komt van Eric Christian Olsen (NCIS LA), Zoë Saldana = een actrice (Star Trek), Claflin zullen jullie wel weten. 

I know veel Star Trek acteurs, maar dat is een ander fandom waar ik toe behoor...

I love it

xxx Kidnapmehoran

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now