de training dag 2

6K 139 84
                                    

(Prim's POV)

Het is al vroeg in de morgen wanneer ik Effie's stem door de speakers hoor. Dit betekent dat ik moet opstaan, aankleden en eten. Ik wil hier weg ik vind het helemaal niet leuk hier. Ik heb denk ik een enorme baal dag maar ik zal wel moeten opschieten, dit is de laatste kans om te trainen. Morgen zijn de individuelen trainingen. En dan duurt het nog maar kort tot ik de arena in moet. Bij dat idee krijg ik de rillingen. Ik weet wat er gaat gebeuren en dat vinde ik verschrikkelijk. Het bloedbad, het moment waar al zoveel spelers dood gaan en daar kan ik helemaal niks aan doen. Het belangrijkste is dat ik zelf snel weg ben bij de hoorn des overvloed. Ik kleed me snel om en loop dan mijn kamer uit. Zodra ik de deur uit stap bots ik tegen Haymitch.

'Goede morgen, liefje'

'Goede morgen' zeg ik met een glimlach waaraan iedereen kan zien dat hij zo nep is als wat.

Samen lopen we naar de eettafel. Ik zie Effie al zitten en Peeta staat naar buiten te kijken bij het raam. Zodra ik en Haymitch gaan zitten draiit hij zich om en loopt naar zijn stoel. We eten onze buiken vol en als we klaar zijn, begint Haymitch te praten.

'Oké, vandaag is de laatste dag dat jullie kunnen trainen. Ik wil geen getreuzel zien. Jullie hebben beide andere dingen ge oefent zoals afgesproken. Oefen de dingen die jullie ook gisteren hebben gedaan. Jullie bondgenoot, Jessica, doet ook weer andere dingen dan jullie. Al de dingen die jullie weten kunnen jullie elkaar leren in de arena.'

Als Haymitch zijn zin nog maar net heeft afgerond komt ratelt Effie er al snel doorheen.

'Ik wil jullie vanavond na de training even spreken over de interviews, oké? Dus zorg dat je om 8 uur in de woonkamer bent.'

'Zullen we doen' zegt Peeta.

Na een korte stilte kijkt Effie op de klok.

'Jongens, kom op we moeten naar beneden.'

We lopen, net als gister, weer met zijn alle naar de lift. Dit keer duurt het even voordat hij er is, waarschijnlijk omdat er andere tributen in de lift stonden. Maar na een minuut of 2 is hij er toch echt.

Eenmaal beneden begint de training weer. Net zoals gister ga ik weer met messen gooien. Het gaat nu velen malen makkelijker, dan gister en dat komt door de hulp die ik van Jessica heb gekregen. Ik kan ondertussen al aardig goed op iemands hart mikken, maar mijn beste worpen gaan toch echt naar de buik. Jessica staat naast me en zij gooit ook op de poppen die er staan. Nou ja poppen het zijn meer planken die naar voor, naar achter en opzij bewegen. Jessica gooit altijd raak en ook gewoon op de plek waar hij hoort te komen. Ik ben eigenlijk wel benieuwt waar ze dat heeft geleerd.

'Jessica, Ik ben nogal nieuwsgierig en wil eigenlijk graag weten, Waar heb je dit geleerd?'

'Nou, kijk bij mij in district 4 zijn een paar jongens die alles doen om hun gezinnen van eten te voorzien. En wat dus regelmatig gebeurd is dat een meisje vis heeft gevangen en dan overvallen ze haar. Daarom heb ik van mijn vader moeten leren hoe ik met messen moet omgaan, zodat ik me kan beschermen tegen hun. Want ik wil niet dat mijn familie nog een keer geen eten heeft.'

'Dat.. dat is verschrikkelijk' stamel ik 'kun je er dan niks aan doen?'

'Nee, er is geen bewijs van, want ze vertellen je als je het aan iemand anders dan je familie vertelt dat ze je leven nog erger maken dan het al is.'

'Dit mag gewoon niet' ik ben verbaasd van dat dit gebeurt.

We praten hierna niet meer. Ik ga vijf minuten later naar de planten, zodat ik nog verder herhalen. Het blijkt na een paar keer oefenen dat ik echt alles weet en dat ik zelfs de instructeur meer kan vertellen dan het systeem.

We trainen nog lang verder, en we zijn blij als het eindsignaal weer gaat. Peeta en ik rennen weer naar de lift. Als we samen met Effie en Haymitch in de lift staan. Begint Haymitch te vragen hoe het ging en wat we gedaan hebben. Tot mijn verbazing is hij op dit moment NIET dronken.

'ik ben voor jullie gestopt met drinken' ik hoor de verrasende woorden die uit zijn mond komen. 'Ik doe dit omdat ik denk dat jullie wel wat steun kunnen gebruiken en ik beter fuctioneer als mentor als ik even niet drink.'

'Dat is echt geweldig van je Haymitch' Ik kan hem wel knuffelen, want jemig want dronk die man veel. Als we er even doorheen zaten hadden we totaal geen steun aan hem omdat hij hartstikke vrolijk was van alle drank.

Boven aan gekomen stormen Peeta en ik naar onze kamers. Het enige waar ik nu aan kon denken was douchen! Ik voel het zweet overal op mijn lichaam en erg fris ruik ik nou ook weer niet. Ik pak een handdoek en een setje kleding. Snel kleed ik me uit en stap ik onder de warme douche. De douche is echt warm, je kunt beter heet zegen. Ik vind douche heerlijk ik kan dan even mijn gedachten op een rij zetten, ook hoop ik dat het warme water helpt tegen mijn spierpijn, want die heb ik en niet een beetje. Na 20 minuten stap ik onder de douche vandaan en kleed ik me aan. Ik had een warme sweater gepakt en een broek die lekker zacht aanvoelde. Nadat ik me heb aangekleed ga ik op mijn bed zitten en probeer ik mijn haar uit tekammen.Lukken wil het niet en ik ben echt aan het worstelen met mijn kam, maar dan word er op de deur geklopt.

'Prim, mag ik binnen komen' hoor ik Effie zeggen.

Ik loop naar de deur en doe hem open. Ik kijk snel op de klok. O nee, het is acht uur heb ik zo lang onder de douch gestaan.

'Ik wilde even praten over de interviews'

'Ja tuurlijk ga zitten'

Effie gaat zitten op de stoel tegenover mijn bed en ik ga op mijn bed zitten. Ik probeer weer mijn haar verder te kamen, maar het lukt niet echt.

'Moet ik het voor je doen?' vraagt Effie. Wow vandaag hoor ik wel rare dingen. Haymitch die voor ons stopt met drinken en nu Effie die me aanbied te helpen terwijl ze normaal te drk is met haar eigen uiterlijk.

'Ja graag het lukt niet echt'

Ze begint mijn haar te kamen en ondertussen legt ze uit wat er morgen gebeurd tijdens de interviews.

'Morgen zijn de interviews en het is de bedoeling dat je zorgt dat je voor 7 uur hebt gegeten zodat je op tijd bij Cinna kan zijn en hij je kleding, haar en make-up kan doen voor de show. Ceasar zal de cijfers van de individuelen trainingen bekend maken en daarna vragen stellen over je eigen leven in district 12. Hij zal vragen naar je familie en vrienden en over het moment van afscheid en wat je verwacht van de Spelen. Het is de bedoeling dat je gewoon op de vragen antwoord geeft en na het interview ga je gewoon naast de andere tributen staan. Jij bent niet als laatste, want Peeta gaat na jou.'

Ondertussen is ze klaar en heb ik me al omgedraaid, ze heeft mijn haar ingevlecht. Het is echt prachtig

'dankje effie'

Voordat ik het weet zie ik een traan over haar wang rollen. Waarom huilt ze, ze heeft toch geen reden om te huilen.

'Heey rustig, wat is het probleem?'

Ik geef haar een dikke knuffel en ze houd me even stevig vast.

'Ik realiseer me nu pas dat ik elk jaar weer 2 tributen klaar stoom voor dit verschrikkelijke gedoe en ze zie sterven. Nu ik zo lief en mooi meisje als jij heb gezien weet ik dat dit echt heel slecht is en ik wil niet dat jullie dood gaan of gewond raken'

Oké nu moet ik ook huilen. Dit heeft me ontroert en ik en Effie zitten nu samen te janken. Hopelijk komt er niemand binnen. Tuurlijk was dat teveel gehoopt , want daar was Peeta al. Maar wat heeft hij nou?

Een cliffhanger, alweer. Ik heb besloten dat ik niet de namen van de tributen van The Hunger Games ga gebruiken, ik ga dus zelf namen bedenken en de arena word ook een ander. Ik hoop dat jullie dit niet erg vinden want ik wil hiervan mijn eigen verhaal maken en niet The Hunger Games met Prim in plaats van Katniss.

Thanks voor het lezen!!!

xxx Kidnapmehoran

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now