Ik moet het vertellen

2.7K 94 8
                                    

(Prim's POV)

Ik ben wat gekalmeerd na de simulatie van 2 uur geleden. Het meisje dat zo in shock was heeft het niet overleefd. Waarschijnlijk een hart stilstand of zoiets zei Benedict. Het kanon ging erg snel nadat mijn simulatie weg was gegaan. 

We zitten nu in de boom te wachten tot het donker word. Het eten dat we hadden is op dus eten zit er nu even niet in. We nemen allemaal een slok water. Benedict staat dan op en zegt: 'Ik ga wel even eten zoeken, blijven jullie maar hier zitten' Peeta en ik knikken en leunen allebij tegen de boomstam aan.

'Peeta....'

'Wat is er Prim, wat wil je zeggen?'

'weet je nog dat we in mijn kamer zaten voordat we de arena in moesten en je me vertelde over wat je voelde voor Katniss?'

'Tuurlijk weet ik dat nog, je kon nieet uitpraten omdat Effie binnen kwam, maar wat is daar mee?'

'Nou, uhm, wat ik toen wilde zeggen is dat Katniss je al leuk vind vanaf school. Ze wilde het alleen niet zeggen, omdat ze wist dat ze misschien getrokken kon worden voor dit en ze wilde je geen pijn doen.'

'Wacht... Wat. Nee dat meen je niet' 

'Jawel Peeta dat meen ik wel. en daarom moet je dit winnen'

'ik heb haar beloofd dat jij terug zou komen, ik kan dus niet terug.'

'Als ze bij jou is zal ze er wel overheen komen, dat ik er niet meer ben.'

'Maar...'

'Niks maar Peeta, je bent belangerijk voor haar. Ze heeft meer aan jou dan aan mij.' zeg ik een beetje op een boze toon.

'Okè' is het enige wat Peeta kon uitbrengen.

We blijven stil tegen de boom aan zitten. Vanuit mijn oog hoek kan ik zien dat Peeta tranen in zijn ogen heeft, maar hij heeft ook een verdomd grote glimlach op zijn gezicht.

Na 2 uur is Benedict terug en 'gelukkig'  mist hij het dode aantal niet, want vijf minuten nadat hij terug kwam begon het volkslied en scheen het embleem van het Capitool aan de lucht. Beide tributen van 1 zijn dood, ook is er een meisje uit 9 dood en een jongen uit 10. We zijn nog met zijn achten. Als ik het goed heb 1 uit district 2, 2 uit 5, BEnedict uit 7, 1 uit 8, 1 uit 9, en ik en Peeta.

Hoelang zal het nog duren. 

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now