vliegens vlugge reactie

2.9K 101 30
                                    

(Prim's POV)

snel pak ik het mes dat ik tussen mijn schoen had gedaan. Ik kijk snel waar Waylon is. Hij is halverwege en dat is het perfecte moment om te gooien. Ik zwaai mijn arm naar achter en gooi op de manier die Jessica mij geleerd heeft. Het mes zweeft door de lucht en het komt terecht in zijn hals. Hij had dit niet zien aan komen en zakt langzaam door zijn knieën naar de grond. Al snel gaat het kanon af. Hij is dood. Ik loop snel naar hem toe zodat ik mijn mes nog kan pakken voor de hovercraft komt. Daarna loop ik naar een boom en kijk vanaf daar toe hoe hij word opgehaald.

Ik zit daar even een tijdje om na te denken over wat er is gebeurd, maar plotseling zie ik een konijn. Ik blijf heel stil zitten met het mes in mijn handen en sla dan toe. Vanavond hebben we konijn te eten. Het word avond dus ik vertrek maar naar de boom.

Als ik bij de boom aankom is het al best donker en ik kan nog maar net zien dat er iemand bij de boom zit te wachten. Ik loop er voorzichtig heen want ik kan niet goed zien wie het is en of het wel Peeta of Benedict is. Als ik dichterbij ben kijkt de persoon bij de boom me aan.

'Prim, gelukkig jij bent er.' zegt hij. Ik herken zijn stem meteen. Benedict. 

'Waar is Peeta?' Ik ben bang dat ik het al weet. Hij is er nog niet en zal er misschien vanavond ook niet zijn.

'Hij is er nog niet en ik heb werkelijk geen idee waar hij is.' Dit zijn de verlosende woorden. We zijn hem misschien wel kwijt voorlopig. Misschien zelfs wel voor altijd. We gaan tegen de boom aan zitten en ik geef hem een klein gedeelte vvan de bessen die ik heb gevonden en ondertussen maak ik het konijn schoon.

'Ik ga even verder op alvast een vuur maken, zodat ze niet kunnen zien dat we hier zitten' zegt Benedict zacht. Ik knik. Hij staat op en  loopt naar een stuk verder op. Hij vertelde me dat het een goed gebied was om vuur te maken en hij legde me uit hoe ik hier moest komen. 

Als ik klaar ben met het schoon maken sta ik op en begin aan mijn wandeling. de wandeling bestaat uit een stuk door de dicht begroeide bosjes en een estuk door een open weide. Na ongeveer 15 minuten lopen zie ik Benedict en het vuur. We roosteren het konijn en praten nauwelijks. Het roosteren moet snel gebeuren anders komen er mensen op het vuur af.. We doven het vuur en rennen  naar de boom terug. 

Eenmaal weer bij de boom aan gekomen  gaan we een beetje eten. We eten beide maar weinig zodat we de rest kunnen bewaren en later eten als dat nodig is.

'Je bent moe Prim, je hebt vandaag erg hard gewerkt ga maar slapen ik hou wel de wacht' zegt hij plotseling.

Ik klim de boom in en vouw de deken om me heen, ik maak me vast met het touw en leun dan tegen de boom aan. Ik doe mijn ogen dicht , maar mijn gedachten gaan ergens anders heen. Ik wil weten waar Peeta is, hoe het met hem gaat en wat er gebeurt is. Hij is mijn beste vriend en mijn hart voelt nu als gebroken. Ooit zal ik zonder hem verder moeten of hij zonder mij, omdat ik dood ben. Zonder hem heb ik niks hij sleeepte me door de moeilijke tijd heen voor de Spelen en nu is hij opeens weg. Ik wil er alles aan doen om hem terug te vinden, maar ik kan nu niks doen. Het is donker en als ik nu zou gaan zoeken zou ik mezelf alleen maar in gevaar brengen. Stilletjes lopen de tranen over mijn wangen, maar ik wrijf ze snel weg. Ik moet nu strek zijn voor Peeta. Ik kan niet in elkaar zakken.  Ik wil mijn gedachten ergens anders op zetten, maar dan begint het volkslied weer.

Als eerste foto verschijnt die van Waylon Malik uit district 2 en daarna die van een meisje uit district 7. Ze ziet er nog erg jong uit. ongeveer een jaar of 12. Haar eerste Spelen waarschijnlijk, teminste de eerste keer dat ze getrokken kon worden net als ik. Het volkslied is voorbij en de lucht kleurt weer donker en het geluid van de nacht keert weer terug. Met mijn gedachte bij Peeta val ik in slaap.

Heey,

het laatste stuk over hoe Prim zich voelde schreef ik terwijl ik het nummer Nothing luisterde van The Script. Misschien is het handig om dit nummer te luisteren tijdens het lezen. Het is maar een advies. En het hoeft niet. Nu is de vraag waar is Peeta? en waarom is hij er nog niet? en Voor hoelang blijft hij weg?

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now