De jurk

4.3K 114 32
                                    

(Prim's POV)

Ik werd net gehaald door Effie, omdat de interviews zo zijn en ik moet mijn outfit nog aan. Ik voel me erg zenuwachtig. Ik ben bang dat ik niet weet wat voor vragen ik krijg en ik ben ook een beetje bang dat ik een slecht cijfer krijg. Toen ik  vanmiddag na de individuele training even ging zitten begon ik te denken aan wat ik nou eigenlijk heb gedaan. Ik voelde me gewoon zo boos omdat ik geen aandacht kreeg. Het klinkt misschien erg egoistisch maar ik wilde gewoon een goed cijfer zodat ik niet als de zwakkeling word gezien. Katniss heeft me gezegd dat ik m ijn klim skills moest laten zien. 

Ik loop met Effie door de gangen naar de kamer waar Cinna op me staat te wachten. Sinds de parade heb ik een steeds hechtere band met hem gekregen. We hadden vaak even een kort gesprekje over de kleding die ik zou willen dragen en gewoon over thuis, familie en vrienden. Hij weet dat ik niet zo van de Capitool kleding hou, dus hij zou zorgen voor een jurk die iemand in een district ook zou kunnen dragen, maar wat de inwoners van het Capittol wel mooi vinden. Ik loop de kamer binnen en zie Cinna staan vlak naast een paspop met een prachtige jurk. Hij was nog even iets aan het vast maken. Ik deed de deur achter me dicht en liep naar hem toe. Hij draaide zich naar me toe en gaf me een knuffel. Zijn knuffel is erg warm en het voelt vertrouwd. Cinna is sowieso heel erg vertrouwd voor me. 

De jurk is kort, blauw met roosjes en diamandjes aan de bovenkant. Precies zoals ik het me had voor gesteld. 

'Hij is prachtig, Cinna. Precies zoals ik het me had voorgesteld.'

'Ik ben blij dat je hem mooi vind. Ik heb een aandenken voor je gemaakt aan je district.'

Hij loopt weg naar een kastje, haalt er een doosje uit en komt weer terrug. Hij oppent het en ik zie een prachtige ketting. Het is een zilvere ketting, er hangt een ijzeren plaatje aan met daarop de namen van Katniss, Gale ( een vriend van Katniss waarmee ze jaagt en waar ik ook een best wel goede band mee heb) en die van mijn moeder. Aan de andere kant van het plaatje staat de 12 van ons district. 

'Dat had echt niet gehoeven Cinna, maar het is echt prachtig.'

'Zou je het tijdens de interviews al willen dragen?'

Ik knik hevig. Hij legt het doosje neer en geeft me de jurk. Ik doe hem aan en als ik in de spiegel kijk zie ik dat de jurk perfect past. Ik loop naar Cinna toe en ik ga op de stoel zitten. Hij kamt mij haar door en maakt er dan twee vlechtjes van. Vlechtjes zoals ik ze altijd droeg in district 12. Hij doet mijn make-up heel ligt op. Goude oogschaduw, maar dan niet zo dik opgesmeerd als iedereen het in het Capitool draagt, Mascara doet hij zo op dat mijn wimpers maar een beetje langer worden. ik krijg een lichte lipgloss op die mijn lippen laat glimmen. Dan pakt hij de ketting uit het doosje en doet hem bij me om. Ook krijg ik oorbellen in met kleine diamandjes. Ik kijk in de spiegel achter me en Cinna werkt nog snel mijn vlechten een beetje bij en dan bekijkt hij me van alle kanten.

"Prim, je ziet er prachtig uit' hoor ik opeens achter me. Het is Effie, ze kijkt me met een glimlach aan en loopt ook even een rondje om me heen, net als Cinna. Ze geeft me een goedkeurende blik. Ik moet nog een lange tijd wachten voor ik naar de interviews moet dus ik wacht in mijn kamer terwijl Cinna weg is om even met andere stylisten te praten.

Ik hoor de deur open gaan en kijk snel om. Daar staat Peeta in een wit pak. Zijn haar zit helemaal strak en het ziet er erg goed uit. Hij loopt naar me toe en gaat in de stoel tegenover me zitten.

'Wow, je ziet er echt super mooi uit. Je haar zit echt super mooi en die jurk is ook erg mooi. een hele mooie kleur'

'het is mijn favoriete kleur en ik vind de outfit van jou ook echt prachtig.' zeg ik maar snel.

Ik schuif mijn voeten een beetje op en voel dat er al langzamerhand een blaar ontstaat. Ik loop ook nooit op ballerina's.

Haymitch komt plotseling snel binnen stormen.

'Jullie moeten komen Effie is flauw gevallen'

We rennen achter hem aan, zover ik rennen kan. Als we bij Effie zijn zien we dar ze alweer is bij gekomen. Ze wil opstaan maar Haymitch en Peeta zeggen dat ze moet blijven liggen. Ik ren snel weg om een dokter te halen. Maar het is best moeilijk om de EHBO te vinden in dit grote gebouw. Na een paar minuten zoeken heb ik hem dan eindelijk gevonden. Ik loop met de dokter naar Haymitch en Effie.

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |حيث تعيش القصص. اكتشف الآن