De parade ||

6K 166 13
                                    

(Prim's POV)

we rijden naar buiten en ik er komt meteen een muur van lawaai op me af. Er staan zoveel gillende inwoners van het Capitool. Ik ben gewoon verbaast dat er zoveel veel mensen zijn en dat ze er zo raar uitzien met al die felle kleuren. Als we halverwege zijn gaat mijn jurk en Peeta's pak opeens branden. Ik schrik me rot, maar ontdek al snel dat we niet echt in brand staan het is een onderdeel van onze outfit. Ik kijk snel naar Peeta en hij kijkt mij ook aan en zegt dan 'Schrok je?' Ik knik. Hij lacht en kijkt dan weer met een grote glimlach vooruit. We zijn nu aan het eind van de lange weg, we komen als laatste aan zodra we in de buurt komen van de andere paarden, gaan de onze langzamer lopen. Toen we stil stonden zag ik dat we allemaal in een patroon stonden. Op het plateau voor ons stond president Snow.  Hij heet iedereen welkom en zodra iedereen stil is praat hij verder.

'Welkom, laat de honger spelen beginnen!'

Onze paarden lopen terug naar binnen en daar staan Haymitch, Effie en Cinna te wachten. Ik stap uit de wagen en Peeta komt achter me aan. Als Effie ons ziet zegt ze

' Jullie deden het geweldig!'

'Dat deden ze inderdaad, jullie hebben vast veel sponsoren verdient' zegt Haymitch.

Ik loop naar Cinna en zeg 'Cinna, het vuur was zo mooi.'

Als iedereen uit gekletst is gaan we naar de lift. We staan er alleen in. Nou ja alleen, alleen de mensen die bij ons district horen staan er. We zijn al snel op de bovenste verdieping. We gaan allemaal naar onze kamer en trekken iets gemakkelijk aan. daarna worden we opgeroepen om te komen naar het diner. Na het diner ga ik maar snel slapen, morgen zijn de trainingen.

De Honger Spelen als Katniss niet was gegaan | deel 1 |Where stories live. Discover now