22.

61 2 2
                                    

Shawn pov:
Ik reed hard over de weg. Opweg naar Grace. Ze beschreef dat ze ergens in een steegje lag en niet meer kon opstaan. Ze smeekte mij zelfs. Ik was boos op haar maar nu, nu heeft ze mij nodig en kan ze misschien inzien dat die Mike gewoon een lul is.

Ik nadat ik de stad genaderd heb zie ik een meisje in een steegje liggen met een jurk, EN een jongen? Wat? Ik trap meteen op de rem. Ik rijd een stukje terug, of mijn ogen dit wel goed hebben gezien. Ik trap op het gaspedaal verder opzoek naar een parkeer plek. Ik ren mijn auto uit en loop weg zonder te betalen voor de parkeer plek.

Ik kom terug in het donkere steegje, al schijnt de zon, daar niet. Mijn bloed begint aan een kant te koken, als ik een jongen naast haar zie liggen waar ze haar hoofd zachtjes op rust. De jongen lijkt Aziatisch en draagt een zwarte hoodie.

Mijn bloed begint te koken

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.



Mijn bloed begint te koken. Wat heeft hij gedaan? Zonder ook maar 1 seconde langer te kijken naar de twee slapende mensen, sla ik de jongen met de zwarte hoodie geef ik hem een klap op zijn kaak en pak zijn arm en duw hem weg van Grace. Hij blijkt wakker te zijn en, ik zie een slag van verwarring en pijn door zijn ogen gaan, maar zijn ogen staan al snel donker. Ik bereid mij voor op een aanval maar hij staat op en blijft even raar naar mij kijken. Zijn ogen kijken naar boven en beneden. Dan kijkt hij mij strak aan. Dan gaan zijn ogen naar rechts en ik volg zijn blik. Grace is wakker. Hij wilt een stap naar Grace zetten maar ik ben hem voor.

"Grace gaat het?" Vraag ik terwijl ik haar wang streel. Ze opent haar ogen en dan sluit ze ze weer. Angst schiet door mijn lichaam. Wat heeft die freak gedaan. Ik kijk hem aan en deze keer kan hij zich gaan voorbereiden voor een aanval. Ik storm op hem af en schreeuw " wat heb je gedaan, wat is dit, als ze niet meer wakker word!! Ik maak je af" schreeuw ik terwijl ik hem aanvlieg als een kind van 10. Ik pak zijn trui en duw hem hard tegen de muur van het steegje aan. De jongen kreunt van de pijn, maar wilt het al niet te graag laten merken. Zijn kalmte maakt mij nog bozer, hij heeft dit gedaan hij heeft haar naar dit steegje gesleurd!! Die gedachtes malen door mijn hoofd. Ik probeer hem te slaan om zijn kaak maar hij is mij te vroeg af en pakt mijn vuist. Hij duwt mij van zich af, en duwt mij nu tegen het muurtje, maar niet hard. "Ik heb haar niks gedaan JA!" En ja schreeuwt hij nog even extra hard. Ik schrik ervan dat hij opeens zo agressief is, en zijn stem. Adrenaline stroomt door mijn bloed. Ik trap hem hard tegen zijn been, en ik sla hem op zijn kaak. Zijn ogen staan alert en hij had deze comeback zeker niet verwacht. Hij vliegt mij aan en pakt mijn arm, hij gooit mij zo als een veertje over zich heen en mijn rug raakt de grond hard. Een pijnsheut gaat door mijn hele rug. Ik doe mijn ogen kort dicht om de pijn te verwerken. Dan open ik mijn ogen en zie ik hem boven over mij heen gebogen. Hij heeft een bloedneus. Hij voelt aan zijn neus en veegt het af aan zijn kleren. Dan kijkt hij mij kort aan en knikt en loopt weg. Alsof hij dacht "goed gevecht, maar ik heb gewonnen" mooi niet. Ik wil opstaan maar de pijn in mijn rug doet veel pijn. "Wie ben jij!" Schreeuw ik heb na. Hij stopt abrupt en draait om, hij glimlacht kort en dan loopt hij weer weg en verdwijnt in de menigte.

Ik probeer op te staan, wat mij uiteindelijk na 10 minuten lukt. Ik loopt naar Grace, Please laat haar wakker worden. Ze heeft haar jurk nog aan maar haar make up is ervan gehaald. Haar haar is vast gebonden met een elastiekje. "Grace, Hi Shawn hier" en ik schud haar heen en weer. Ze opent haar ogen en wilt ze meteen weer dicht doen maar ik schud haar nog extra heen en weer. "Finn, rustig maar Shawn komt zo" zegt ze slaperig. Finn? Die dude? "Grace IK ben Shawn" zeg ik. Nu opent ze haar ogen goed en haar mooie ogen licht bruinen komen tevoorschijn. Ik zou er voor altijd in kunnen kijken. "Shawn" ze kijkt verrassend en ze geeft mij een lange knuffel. "Hi" zeg ik kort en ik kijk haar aan. Dan val ik weer in de realiteit en word ik herinnerd aan de jongen. "Wie was die jongen?" Vraag ik. "Oooh Shawn, ja-" ze kijkt naar rechts waar de jongen lag en kijkt dan verschrikt rond. "Waar is hij nou?" Vraagt ze verward. "Hij is toch niet weggegaan?" Ze staat op en een bezorgde blik verschijnt op haar gezicht.

"Bedoel je die jongen die hier lag?" Ik wijs naar de plek waar de jongen lag. "Ja, heb je hem gezien?" Vraagt ze. Ik antwoord haar vraag niet en zie dat hij zijn telefoon en oortjes heeft laten liggen. "Is dit van hem?" En ik pak de telefoon en oortjes op. Een pijnscheut gaat door mijn rug als ik buk. Aiii dat deed pijn, maar ik doe alsof er niks aan de hand is. "We moeten hem zoeken, waar staat je auto?" Vraagt Grace terwijl ze haar hakken aan doet en haar haar los doet.

Ze kijkt naar het zwarte simpele elastiekje en doet hem dan grijzend om. Ze wilt mij mee trekken terwijl ze "kom, kom" zegt ze enthousiast. Ik stribbel tegen. "Grace Grace" om haar even de aandacht op mij te richten. Ze kijkt mij eindelijk aan. "Doe nooit meer zoiets dom Oke." Zeg ik en ik kijk haar onzeker aan. "Shawn ik weet het het spijt mij, daarom moeten we gaan" zegt ze en ze sleurt mij mee de drukke wereld weer in.

_____________________________
Yaaay nieuw hoofdstuk :) hope you enjoy💛💛

The same way || Shawn MendesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu