8.

119 4 1
                                    

Grace pov:

In de Starbucks met het team was leuk echt super leuk. Ik wou Shawn's gezicht wel zien toen hij dat briefje las. Dus ik was met mijn stomme hoofd naar de studio gegaan of hij er nog was, of iets. Maar nee hij was weg en ik vind het briefje in de prullenbak. De muffin lag er niet meer, was te verwachten toch?

Ik ging verder opzoek naar de jongen met de muffin. Ik ging naar zijn hotelkamer maar ik hoorde geen gitaar stuk of iets in die richting. Wat doet Shawn als hij boos is? Ik ken Shawn goed maar we zijn ook weer niet zo lang vrienden dat ik weet waar hij heen gaat als hij boos is.

Als ik boos ben zou ik alles kapot maken en doen, Hahah ja, naar de sportschool dan.

Sportschool!!

Ik loop in mijn sportkleding naar de sportschool. Ik ben er nog geen 5 minuten geweest of ik was er al uit.

Ik vond Shawn met zijn lippen op die van iemand anders...

Mijn hart scheurde uit stukken, maar mijn hoofd zei dat het niet mocht want ik heb nog met Mike.

En nu?

Nu zit ik in mijn hotelkamer een serie te kijken met een bak ijs. Benieuwd wat Shawn aan het doen is? JA ik wel!

Ik besluit om van mijn luie kont af te gaan en loop mijn hotelkamer uit. En loop dan in die van Shawn. Zonder te kloppen of iets, we hebben elkaars pasje, dus ja waarom niet?

Ik loop regelrecht naar binnen en spot een Shawn schaars gekleed. Of alleen een handdoek om zijn middel dus hij was naakt. 'Hoi, Grace?'Zegt Shawn vragend. Ik geef geen antwoord want ik was onder de indruk van mijn uitzicht. 'Grace je vangt vliegen' zegt Shawn grinnikend.

Waarom zeggen jongens altijd "je vangt vliegen?"

'Eh.. ja sorry' zeg ik beschaamd. "Waarom ben je hier eigenlijk, je was toch boos op mij?" Wilt Shawn weten, natuurlijk altijd nieuwsgierig. 'ja, ik was boos, maar nu niet meer' antwoord ik simpel.

Shawn kleed zich snel aan. We gaan samen op het grote tweepersoonsbed zitten. We zaten en er was een stilte, een lange stilte zo één waar je allebei diep in je gedachten bent gezonken.

'Shawn'  zeg ik uit het niets omdat ik de stilte wil verbreken.

'Ja',en Shawn draait zijn hoofd naar mij.

'Sorry- sorry dat ik zo jaloers deed. Ik weet niet wat mij bezielde, die Lola kan niet tussen onze vriendschap komen. Toch?'Zeg ik onzeker. Ik voelde dat een jarloes gevoel mij bekroop. ik snap ook niet waarom, omdat Lola met Shawn omgaat?'

'Lola kan niet tussen onze vriendschap komen' verzekert hij mij.

'Dankje'ik geef Shawn een dikke knuffel.

'Netflix en muffins?' Vraagt Shawn vrolijk.

'Daar zeg ik geen nee tegen' zeg ik lachend.

Shawn stapt het bed uit en loopt naar de kastjes waar je je eigen eten ik kan doen. Hij komt terug met een pak vol muffins.

Samen zitten we op het bed en kijken een of andere enge film. Alleen Shawn is echt super bang. Bij elk stukje schrikt hij van die schim Ofzo. Super grappig. Zelf heb ik niet veel van de film mee gekregen want ik lette alleen maar op Shawn.

De film was afgelopen. Shawn was echt super bang hij was tegen mij aan gekropen en elke keer als er een eng stukje was drukte hij zich nog harder tegen mij aan. Soo cute.

'Nou Shawn ik ga dan maar eens weer'zeg ik opgewekt en stap het bed uit.

'Nee, blijf hier plzz'zegt Shawn smekend en gaat om zijn knieën. "Plzzz,Grace"

'Waarom, is Shawn een beetje bang?' Zeg ik plagend, tuurlijk wist ik dat Shawn bang was, maar ik wilde het even uit zijn mond horen.

'Nee' zegt Shawn verbaast.

'Wel Shawn is bang!!!' Zeg ik wat harder en lachend.

'Nee-eeh' zegt Shawn als een vijfjarige kleutertje die zijn lolly niet krijg.

'Oké, oke best ik geloof je'ik steek mijn twee handen in de lucht en geef mij over.

'Blijf je dan hier?'Zegt Shawn hoopvol.

'Ja-aah' zeg ik met mijn oog rollend.

'YAAAAAS 'en Shawn doet een of ander overwinningsdansje wat meer keek op een    Kip zonder kop die aan het dansen was. Oké Grace dat is geen goede vergelijking. Maar oké.

'Ik ga even mijn spullen halen oké' ik loop de kamer uit en loop naar mijn kamer. 'Ik ga mee' hoor ik Shawn roepen.

Hahaahaha die is echt bang.

Ik pak mijn tandenborstel en pyjama. Ik loop weer naar de kamer van Shawn. 'Gaan we meteen als slapen?' M Ja, want morgen hebben we het concert" antwoord Shawn simpel.

Ik lig al een tijdje in Shawn's bed samen met Shawn maar ik kan echt niet slapen. Ik kruip wat dichter tegen Shawn aan wanneer Shawn meteen zijn arm om mijn middel slaat en mij niet meer los gaat maken.

'GRACE, GRACE WAAR BEN JE?' ik word wakker van geschreeuw en geklop op de deur. 'Shawn?' Zeg ik vragend of hij de deur open wil doen. Shawn zucht en loopt gewoon naar de deur en doet hem open.

'Shawn, Grace is weg!'Zegt Mike de paniek sloeg in zijn stem toe.

Toen ik Mike hoorde en de paniek in zijn stem hoorde, was het niet verstandig om mij te vinden in shawn's bed.

'Nee, Grace is hier'
Zegt Shawn hij wijst naar het bed waar ik onder de dekens ben gedoken.

'Grace?'Zegt Mike vragend. Ik onder de dekens vandaan en ik kijk Mike onschuldig aan.

"Heb jij hier geslapen?" Vraagt Mike streng. "Ja" zeg ik schaapachtig.

"Je bent echt- echt onuitstaanbaar.Weetje een paar weken geleden was ik bang dat je gevoelens zou krijgen voor die zingende Tomaat. Maar mijn twijfels waren weg toen we samen naar de stad gingen. Het voelde weer als vroeger, onze handen in elkaar gevouwen, je lach die mij ook liet lachen, je weet wel ONZE dingen. Maar je slaapt dus bij hem in bed? Hoe was het om het een keertje met iemand anders te doen? Bij mij ben je niet meer welkom je weet dat ik een hekel heb aan die kakker'

Ik heb Mike nog nooit zo gebroken gezien. Het deed mij zelfs pijn. 'Mi-ke' stotter ik. Ik wil hem aan zijn schouder trekken maar hij rukt zich ruw los. Hij gaat strak voor Shawn staan. Hij prikt zijn vinger in Shawn's gespierde borst en zegt: 'als ik jou nog een keer bij haar zie, ik maak iedereen waar je om geeft kapot' schreeuwt hij naar Shawn. 'Doe normaal tegen hem, hij kan er niks aan doen het was mijn schuld' zeg ik verdedigend. 'En hem ook nog eens beschermen? we weten wel hoe dit afloopt, geen happy end voor ons.' Zegt Mike boos en stampt boos weg.

'Grace' zegt Shawn spijtig.

'Nee Shawn nu niet!' zeg ik boos en pak mijn spullen en stamp boos weg. En laat de verbaasde Shawn achter.

__________________________
Wat vinden jullie van het boek? Ik vind het boek soms een beetje saai of stom ja best raar. Ik weet niet zo goed wat ik van dit boek vind. Moet ik nog verder schrijven?

The same way || Shawn MendesWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu