16_Woef

12.3K 379 73
                                    

16_Woef

Hier stond ik dan voor de kassa, met de goudkleurige schort en een pet waarop de naam van de zaak stond.  Ik zette de pet wat beter op mijn hoofd, en mijn ogen gleden vervolgens naar de deur. Dirk sloeg het bordje waarop langs de ene kant GESLOTEN stond om, waardoor er nu OPEN stond.

‘Ben je klaar voor je eerste werkdag?’ vroeg een opgewonden Tim aan me die naast me stond. Hij droeg ook een schort maar geen pet. Dat ging nogal moeilijk met zijn hanenkam kapsel.

Uitbundig knikte ik. ‘Ja, ik ben er klaar voor,’ zei ik zelfverzekerd.

Nora had me uitgelegd hoe alles werkte, zoals de kassa en het koffiezetapparaat, want ze serveren hier ook koffie.

Een beetje zenuwachtig, wachtte ik af tot mijn eerste klant door die deur wandelde.

Plots voelde ik mijn iPhone trillen in mijn broekzak. Snel checkte ik mijn sms, het was van Nathan: Succes op je eerste werkdag, you can do it :).

Mijn zenuwen zakten al wat weg en ik kreeg een glimlach op mijn gezicht. Hij was zo lief!

We hadden het niet meer gehad over dat ene serieuze gesprek over dat hij gepest werd. Ik merkte dat hij er niet over wilde praten, dus wachtte ik af tot hij zelf naar me toe kwam om zijn hart uit te storten. En dat had hij tot hiertoe nog niet gedaan.

‘Nora en ik gaan verder ijs maken. Je vindt ons achter die deur daar, bij het privé gedeelte van de zaak,’ zei Dirk en wees naar een deur achter me waar met sierlijke letters privé op stond. ‘En als je vragen hebt, voel je vrij om ze aan mijn zoon te stellen. Hij is een goede werknemer.’ Ik knikte en ze wandelden weg, waardoor Tim en ik alleen achterbleven.

‘O ja, dat moest ik je nog vertellen. Straks komt mijn broer langs, dan kan je hem eens ontmoeten. Hij woont namelijk al op zijn eigen,’ legde Tim uit.

‘O ja? Hoe oud is hij eigenlijk, en hoe heet hij?’ vroeg ik me nieuwsgierig af.      

‘Scooter en hij is 23. Ik denk wel dat je hem zal mogen. We lijken hard op elkaar,’ glimlachte Tim en keek naar boven alsof hij herinneringen ophaalt van zijn broer.

‘Hoe komt het dat je me nooit eerder over Scooter hebt verteld?’

Hij haalde zijn schouders op. ‘Niet aan gedacht, denk ik.’

Op dat moment ging de deur open en mijn eerste klant kwam binnen. En wat voor een klant. Dit had ik echt niet verwacht. Een man in een kippenkostuum? Hij waggelde binnen en stopte vlak voor mij. De persoon in het kostuum zette het kippenhoofd af. Nu zag ik dat het

een man van rond de veertig was. Blond krullend haar, groene ogen, en wauw wat een mooie neus.

‘Hey,’ begroette hij me droog en vervolgens keek hij naar het menu dat boven de spiegels hing.

‘Je bent mijn eerste klant, ik ben nieuw hier. Niet beledigend bedoeld, maar ik had niet direct verwacht dat het iemand in een kippen kostuum ging zijn,’ zei ik voorzichtig.

‘Het is allemaal door mijn vrouw! Ze werkt in de beenhouwerij. En sinds die overheerlijke nieuwe kippenboutjes dat ze verkopen, wou ze er wat extra reclame voor maken door me dit kostuum te laten dragen. Misschien moet ik gewoon van haar scheiden?’ Hij keek me miserabel aan en zuchtte onbeholpen.

‘Ik zou het eigenlijk echt cool vinden als mijn toekomstige man me een kostuum als dat liet dragen. Kom op, er bestaan ergere kostuums,’ wist ik.

‘Wat voor kostuum kan er erger zijn dan dit?’

‘Een kostuum dat een verkeersbord voorstelt of een ketchup kostuum,’ zei ik zonder twijfel. ‘Trouwens, je kippen kostuum heeft zo een bitchy look. Zo van: I rule the word. Dus wees gelukkig dat je dat kostuum hebt.’

Love effectWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu