Bellus akcióban

16 1 0
                                    

Helló Mindenki!

Na, szóval, talán a mostani részen látszik leginkább, hogy mégis mennyire szatíra, vagy legalábbis paródia hangulatban szándékoztam írni ezt a történetet. Utolsó előtti fejezet, remélem egy szálat sem sikerül majd elvarrnom ;)

Ismét elköszönök az itt lévőktől: Ciaó!

Fanni


Bellus akcióban volt. És Bellusról egy dolgot tudni kell: ha akcióban van, senki sem menekülhet meg előle.

Az egész ott kezdődött, hogy megérezte az Ikrek férfi tagjának illatát az erdejében. Mondani sem érdemes, hogy azonnal becserkészte a srácot - még azelőtt, hogy az a szemét Hisztorika magához tudta volna ragadni. Bár, ha jól tudta - és ő mindig jól tudta a dolgokat -, akkor az az esemény nem történt még meg, ami miatt Hisztorika a múltba utazott lemásolni a kis szöszkét, aki a Halál felesége lesz. Na, de vissza a történethez!

Szóval, Bellus magához csábította a két Ikret, hogy végre találkozzanak, mert amilyen szerencsétlenek, maximum öregkorukra jutottak volna el odáig, hogy felfedezzék, hogy a másik létezik. De Bellusnak nem volt annyi ideje.

Összehozta a párocskát, de azok csak nem kezdtek akciózni - biztos nem voltak olyan jók benne, mint Bellus, gondolta Bellus.

Egyéb cselekvések hiányában és az unalom okán Bellus követte az Ikreket, eldöntve, hogy érdekesebbek, mint a Jelen Urának Híradója (röviden JUH) bármelyik csatornáját nézni. A JUH műsorok úgysem olyan jók, ha a Szurtyók Manó nem lehet ott saját maga is. Nemde? Na, azért!

Ott tartottunk, hogy Bellus követte az Ikreket - közülük is inkább a férfit, az jobban érdekelte, mert a nővel már rengetegszer találkozott - egészen addig, amíg azok el nem váltak. Ekkor egy rövid dilemmát követően, amiben egy teljes madárfaj és nagyjából kétszáz fa elpusztult, eldöntötte, hogy a férfivel marad. Nem is bánta meg döntését.

Hisztorika felbukkant, kicsivel a Jelen Ura után. Persze ő már akkor tudta, hogy baj lesz a feltűnésükből, amikor kiszúrta a plexor-tanoncokat, megérezte jellegzetes szagukat - a tiszta és eleven mágiáét, amit életnek neveznek és amit a Tanács szolgálatába akartak állítani. És aztán Hisztorika elrabolta az egyik Ikret.

Természetesen nem vitték a Tanács Központjába szegény srácot. Bellus tudta, hogy nem fogják, mégis meglehetősen zavarónak tartotta, hogy éppen a legszigorúbban őrzött börtönök egyikébe dugták be a sok millió dimenzió közül. De Bellusnak volt egy terve és készen állt arra, hogy a tervét végre hajtsa. Tudta, hogy Caritas - Ó, az a drága, drága Caritas! - segíteni fog neki. Csak meg kellett várnia, hogy megérkezzen. Addig is szórakozott - az legjobban őrzött börtönökben is lehetnek megrágott drótok és hirtelen tönkremenő technikai berendezések, nem?

***

Jeremy álmodott. Már megint. De ez most - kivételesen - egy teljesen normális álom volt. Ráadásul hamar felébredt belőle, ismét beverve fejét a plafonba. Hangosan szitkozódva kászálódott ki az ágyból, miközben fejét tapogatta - nem nőtt-e rajta púp? Azon gondolkozott, hogy kijut-e innen valaha is - amikor ajtózár csikordulásának hangja érte el fülét és cellája fénybe borult.

***

- Pinky! - Rachel belecsapódott barátnője ölelő karjai közé. Nevetve estek a földre. - Megjöttetek! - kiabált továbbra is vidoran a csokoládé íriszű. A rózsaszín hajú lány rávigyorgott.

- Naná, hogy itt vagyunk! Mindig is látni akartam ezt a helyet... Azt hallottam, hogy tízcsillagos a kiszolgálás - kacsintott barátnőjére. Az felkacagott, majd a három fiút is öleléssel köszöntötte.

Az Univerzum Tanácsa (Befejezett)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon