Terug in Japan

566 42 10
                                    

Ik loop naar de voordeur nadat ik Nayun op de grond heb gezet en open de deur "Hal-   Tae!". Taehyung lacht breed "Koala!". We geven elkaar een knuffel "Stoor ik?" vraagt hij en ik schud mijn hoofd.

"We zijn net klaar met eten, kom binnen" ik stap opzij zodat hij erlangs kan en Taehyung doet zijn jas uit. "Wie is er mama?" hoor ik Nayun vragen en loop naar de huiskamer "Ga maar hallo zeggen"

Jimin kijkt ook om naar de deur en Taehyung komt de gang uit. "Tae!" Jimin krijgt een grote lach op zijn gezicht en loopt naar zijn beste vriend toe "Hoe is het?".

De twee mannen geven elkaar een snelle knuffel. "Het gaat goed, met jullie?" vraagt Taehyung maar dan rent Nayun naar hem toe "Oom Taetae!" roept ze blij en Taehyung pakt haar op.

"Hey hoe is het met mijn dropje?" vraagt hij terwijl Nayun haar armpjes om zijn nek slaat "Het gaat goed" zegt ze en Taehyung drukt een kus op haar haren. 

Ik kijk met een lach naar Taehyung en Nayun, ze zijn gek op elkaar ook al zit er 20 jaar verschil tussen. Dan voel ik een arm om mijn middel die me tegen zich aantrekt, het is Jimin die nog steeds lacht. 

"Wil je wat te drinken Taehyung? Ik heb thee of wat fris" zeg ik en hij zet Nayun weer op de grond "Doe maar wat fris". Jimin en Taehyung gaan in de huiskamer zitten, Nayun weet even niet welke kant ze op wil. Met mij mee of naar de mannen toe? 

Taehyung is voor een half jaar weer teruggegaan naar Zuid-Korea. Hij kreeg berichten dat zijn adoptieouders bezorgt zijn en dat ze hem weer willen ontmoeten. 

Met lang nadenken en twijfelen om te gaan is Taehyung toch voor een tijdje teruggegaan. Hij vond het uiteindelijk wel belangrijk om de mensen nog een keer te zien die hem onderdak hebben gegeven voor ongeveer 10 jaar.

Ik kom terug met drinken voor ons allemaal en ga naast Jimin op de bank zitten. "Hoe was het om je familie weer te zien?" vraag ik en Taehyung pakt meteen zijn drinken.

"Het is niet echt mijn familie vind ik, het waren gewoon de mensen die me onderdak en eten gaven. Maar het was best fijn om ze weer te zien, zij waren ook blij" vertelt Taehyung.

"Maar... je familie?" mompelt Jimin en Taehyung kijkt ons aan "Ik heb een andere familie, jullie" Ik lach even door het complimentje en Jimin knikt. 

"Oom Taetae?" vraagt Nayun en ze legt haar handjes op zijn been "Wat is er droppie?". Taehyung trekt haar op schoot "Ik heb je gemist, blijf je nu bij ons?" vraagt Nayun en Taehyung lacht "Natuurlijk blijf ik nu hier, ik heb jullie ook heel erg gemist".

Even later geeft Taehyung mij en Jimin 2 kaartjes "Hier, dan kunnen jullie er even uit terwijl ik op Nayun pas". Ik kijk naar mijn kaartje, het is voor een romantische film in de bioscoop.

Het is inderdaad al meer dan een half jaar geleden dat Jimin en ik er met zijn tweetjes uit zijn geweest. Taehyung was de oppas voor Nayun als wij weg waren, maar omdat hij dus weg was hadden we geen oppas meer. 

"Dankjewel Tae" zeg ik blij en kijk naar Jimin die naar mij kijkt. "De film begint over een uurtje" zegt Taehyung erbij en ik sta op om me om te kleden. 

In de slaapkamer ben ik druk bezig met het uitkiezen van een jurkje, het is nog warm buiten dus dat kan prima. Ik zie dan het jurkje met de vlinders hangen, ik had dat jurkje aan toen we voor het eerst een voet in Japan zette. 

Als ik naar het jurkje kijk voel ik bijna de zon weer op mijn rug branden, de wind door mijn lange haren waaien en de geur van de zee ruiken. "Koala, ben je bijna klaar?" hoor ik Jimin achter me vragen.

Er slaan 2 armen om me heen en zijn bekende heerlijke geur komt dichterbij. "Nee, ik kan niet kiezen" zeg ik en voel Jimin's lippen tegen mijn nek "Mag ik kiezen?". 

Jimin kijkt tussen mijn kleding en kiest het jurkje uit met de vlinders "Pas je deze nog?" Ik haal mijn schouders op "Ik heb hem lang niet meer aangehad" 

Ik neem het jurkje aan en kleed me om. Het is iets korter geworden dan eerst maar dat maakt niet uit, hij komt nu iets boven mijn knieën.

We lopen naar beneden als Jimin ook een nettere blouse aan heeft gedaan en lopen naar buiten, op naar de bioscoop. Ik heb best veel zin in vanavond, alleen met Jimin. 

The Silent One --BTS Jimin--Where stories live. Discover now