Hoofdstuk 1

217 8 3
                                    

Melanie Anderson kon zich de eerste wedstrijd herinneren waarin ze Oliver Wood zag spelen. De vastberaden jonge jongen kwam het veld op met zijn team. Als Wachter was het zijn taak om de tegenstander tegen te stoppen van het scoren. En als je zijn blik zag, leek het dat hij van plan was zijn taak heel serieus te nemen. Zijn competitieve houding was duidelijk op zijn gezicht te zien toen hij eenmaal op zijn bezem zat. Het leek wel alsof hij de lastigste Wachter ooit was om voorbij te gaan.

Ze was helemaal klaar voor de wedstrijd van de eeuw.

Maar in plaats daarvan zag Melanie dat een Beuker Oliver Wood raakte na amper twee minuten gespeeld te hebben. Het heeft hem zo zwaar geraakt dat de jongen een week later pas wakker werd.

Het begon pas bij hun eerste wedstrijd samen dat terwijl Oliver bezig was om er voor te zorgen dat ze niet kon scoren, zij viel en noemde hem beuker brein idioot. Het kwam er niet uit als een van de beste beledigingen, maar het schelden zorgde er voor dat Oliver niet oplette. Het was meer dan genoeg dat ze een mogelijkheid had om haar eerste punt te scoren tegen hem.

De tijd verstreek en het was nogal duidelijk dat Oliver een getalenteerde Wachter was. Hij had maar één zwakte en dat was te zien elke keer als Griffoendor een wedstrijd had tegen Ravenklauw. Melanie wist hoe ze Oliver helemaal opgewonden en zenuwachtig kreeg. En ondanks dat hij het meisje probeerde te negeren, werkte haar tactiek altijd.

Elk jaar zwoer hij haar terug te pakken en elk jaar mislukte hem dat.

Hij was helemaal klaar voor om haar te verslaan.

Melanie genoot hoe zijn gezicht in elkaar kromp wanneer hij boos was.




Al lopend door de Wegisweg met haar jongere broertje Carter, leidde Melanie de weg. Haar broertje was bezig met het bestuderen van zijn lijst met benodigdheden voor het komende schooljaar.

"Kijk eens naar al deze boeken!" Riep Carter. "Dit is vreselijk."

Melanie schudde haar hoofd en keek naar haar broertjes lijst.

"Oh kom op. Het is niet zo slecht," zei Melanie. "Het is alleen maar je eerste jaar. Je zou mijn lijst voor het vijfde jaar moeten zien."

Carter pakte lijst van haar zus en keek met een vlugge blik. Hij gaf het weer terug aan haar. "Nope."

Melanie lachte. "Já. Jouw lijst lijkt nu wat minder erg he."

"Ik hoop echt dat ik niet geplaatst word in Ravenklauw," zei Carter.

"Auw. Raak me maar waar het pijn doet. Waarom ook niet he? Weet je, alleen omdat je geplaatst wordt in een ander huis*, betekent dat niet dat je minder werk heb vergeleken met Ravenklauw."

Carter fronste. "Aww man."

"Je overleeft het wel,' vertelde ze hem terwijl ze de deur open hield om Klieder en Vlek binnen te treden.  "Trouwens je wíl in Ravenklauw geplaatst worden. Het is het beste huis."

"Mam zegt altijd dat elk huis geweldige kwaliteiten heeft," zegt Carter terwijl hij zijn tong uit steekt naar haar.

"Ja tuurlijk. Ze vertelt dat alleen zodat je je niet slecht zou voelen als je niet in Ravenklauw wordt geplaatst."

Carter trok een gezicht naar haar voordat hij zijn lijst nam en aankondigde dat hij zijn boeken ging verzamelen. Melanie had de verantwoordelijkheid gekregen om haar kleine broertje mee te nemen naar de Wegisweg om zijn schoolspullen te verzamelen. Haar moeder werkte een dubbele dienst bij St. Mungos. Ze zijn eerst naar Olivander gegaan om zijn toverstok te kopen en daarna hebben ze zijn gewaad gekocht. Een van de laatste plekken waar ze naar toe moesten was de boekenwinkel en als er nog genoeg tijd over was hoopte Melanie dat ze nog naar Zwik en Zwachtels Zwerkbalpaleis konden om nog een nieuw paar Zwerkbalhandschoenen te kopen voor komende seizoen.

Ze keek over haar lijst en daarna keek ze of de een medewerker van de boekenwinkel zag omdat ze wist dat die haar in een oogwenk kon helpen in plaats van door de winkel te lopen als een kip zonder kop net als haar broertje. Maar in plaats dat ze een medewerker vond, merkte ze haar rivaal op. Het was haar geluk dat hij haar ook opmerkte.

Ze glimlachte naar hem en meteen zag ze hem zijn ogen half dicht knijpen.

Ze liep over naar hem terwijl hij zijn best deed om haar te negeren door snel een boek op te pakken.

"Nou, nou, nou. Wat een toeval om je hier te ontmoeten, Wood," begon ze.

"Niet erg waarschijnlijk,' mompelde Oliver terwijl hij zijn gezicht verborg achter zijn boek.

"Oh dat is niet waar. Griffoendor die een Zwerkbalwedstrijd wint dat is niet erg waarschijnlijk."

Oliver verlaagde het boek en keek boos naar haar, zijn neusvleugels trilden lichtjes.

"Griffoendor gaat winnen dit jaar, Anderson. Wacht maar."

"Ik heb nu een paar jaar gewacht,' begon ze.

Ze wachtte tot dat zijn gezicht rood werd.

"Aww Woody. Je weet dat je er absoluut schattig uit ziet als je overstuur bent," kirde ze. Ze stak haar hand uit en kneep lichtjes in zijn wang.

Hij duwde haar hand weg. "Luister, Anderson. Je hebt geluk gehad de afgelopen seizoenen, maar ik ga dit jaar mijn team naar de overwinning helpen."

"Dat zei je vorig jaar, Ollie Cake en dat jaar ervoor. Je begint te klinken als gebroken record."

"Het enige gebroken record wordt hoe erg Ravenklauw gaat verliezen van Griffoendor dit jaar,' antwoordde Oliver zelfverzekerd terug , maar zijn gezicht veranderde toen Melanie begon te lachen.

"Oh, Wood. Je bent zo grappig."

"Ik maakte geen grappen." Hoe bozer Oliver werd, hoe erger zijn accent te horen was tot het moment dat het zo erg was dat je mogelijk iets kon horen wat hij zei.

Zijn gezicht was bekrompen, terwijl hij wat mompelde al fluisterend, zijn bruine ogen ware vol van vastberadenheid elk jaar weer.

Het maakte niet uit hoe erg Griffoendor verloor, er was altijd een ding waar iedereen op kon rekenen. Dat was Oliver zijn vastberadenheid om te winnen.

"Nou, ik denk dat we het wel zien dit seizoen, toch?" Zei Melanie tegen hem. "Ik zie je op het veld, Woody Boy."

Ze liep verder opzoek naar haar broertje toen ze opeens Oliver achter haar hoorde roepen.

"Yeah, we zullen zien en stop met me stop met mij zo te noemen.

Ze draaide om en keek hem aan. "Goed. Doei Ollie Bear."




*Ik ben sneller geneigd om 'huis' te schrijven dan 'afdeling', als ik het heb over een Ravenklauw, Griffoendor etc. Wikipedia zegt 'afdeling'. En ik probeer dus ook dat woord het meest te gebruiken. Alleen heb ik de Engelse versie gelezen van Harry Potter en daar zeggen ze de hele tijd 'huis'.    Dus het kan afwisselen van woord met 'afdeling' en 'huis'

Strategy | Oliver Wood [NL]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu