17. rész

4.9K 204 9
                                    

Reggel felébredtem és elmentem dolgozni. Unalmas munkanap volt. Viszont egész nap az álmomon járt az eszem. Mi van ha Derek újra Alfa lesz? Hogy értette a nagyi és Talia, hogy meg kell halnom, hogy teljes legyen az erőm? Ráadásul egy szellemet és egy erős vérfarkast is találnom kell, hogy megölhessem Reinát. Délután otthon a könyvtárszobánkban a varázskönyveinket bújtam, hogy legalább az egyik kérdésre választ kapjak. Az idő hamar elment, de egyik kérdésre sem kaptam választ. Viszont, ha nem sietek elkések a falkagyűlésről, amit imádott Alfánk hívott össze Derekhez. Olyan gyorsan vezettem, amilyen gyorsan csak tudtam, de így is utolsóként estem be. Mindenki elnézően mosolygott, majd Scott komoly hangnemre váltott.

- Azért kértem, hogy gyűljünk össze, mert történt valami tegnap - kezdte én pedig megijedtem, hogy talán Reina megölt valakik - Erre leginkább Derek tud választ adni, de jobb ha átbeszéljük - Derekre néztem, de ő is ugyanolyan értetlen volt mint én ellentétben a falkával - Bizonyára ti nem észleltétek, de mi láttuk.

- Kinyögnéd végre miről van szó? - szólt rá Derek engem megelőzve

- Tegnap, mikor Emily és a családja megvadult - sütötte le a szemét - és te megpróbáltad lefogni, de láthatóan Emily használta az erejét...

- Lehetne, hogy nem emlékeztetsz rá? - nyögtem fel, mert nem akartam emlékezni rá, hogy bántottam a szerelmemet.

- Sajnálom, de ez fontos - nézett rám sajnálkozva a falkavezér - Szóval mikor megtámadott téged felvillantak s farkasszemeid, ami...

- Vörös volt - mondta ki Stiles

Láttam Derek arcán a döbbenetet és én is meglepődtem kissé, de valahogy számítottam rá. Kezdett a fejemben összeállni a kép.

- Így már értem! A fekete farkas szeme eddig jégkék volt, most pedig vörös. Egyértelmű, hogy a fekete farkas Derek - kezdtem el motyogni, amire mindenki rám nézett

- Miről beszélsz? - kérdezte Lydia Ekkor jutott eszembe, hogy az álmomról Dereken és Isaac-en kívül senki nem tud.

- Mióta Beacon Hillsbe költöztünk volt egy álmom. A Nemetonnál voltam az éjszaka közepén, amikor megtámadott egy vérfarkas, de aztán jött egy fekete farkas és megmentett, de ő nem élte túl. A szeme kék volt, mint Dereké. De a múlt éjszaka változott az álom. Minden ugyanúgy történt annyi változással, hogy a farkas szeme már nem kék volt hanem vörös. És azok után amit mondtatok most már egyértelmű, hogy a fekete farkas Derek. Talán ez egy utalás a jövőre.

Ekkor eszembe jutott valami. Lehet, hogy rájöttem, hogy ki a legerősebb vérfarkas a világon. Hiszen aki egyszerre Alfa és a teljes farkasalakot is fel tudja venni az egy erős vérfarkas. Lehet, hogy Derek segíthet legyőzni Reinát?

- Ezért kérdezted? - hallottam meg Derek hangját Nehezen esett le, hogy hozzám beszél.

- Mi? - néztem rá - Ja, igen. De nem emiatt az álom miatt. Volt egy másik is.

- Micsoda? - kérdezte kíváncsian Erica

- Abban házasok voltunk és volt egy lányunk - mondtam de nem mertem Derekre nézni - Abban Alfa voltál - néztem végül mégis rá - Vagyis te segíthetsz legyőzni Reinát.

- Miért? - kérdezte Stiles

- A legutóbbi álmomban megjelent a nagyanyám és... - félve néztem Derekre - Talia. Azt mondták, hogy egy szellem és a világ legerősebb vérfarkasa segíthet legyőzni Reinát. Melyik vérfarkas lehet erősebb egy teljesen átalakult farkasnál, aki Alfa?

- Akkor a vérfarkas megvan. Már csak a szellem hiányzik - mondta Lydia

- Nem egészen - mondtam

A boszorkány és a vérfarkasWhere stories live. Discover now