XXVIII.časť

41 6 0
                                    

Liam vnímal každé jedno slovo, vetu, ktorú Lucy s obrovskou bolesťou vyslovila, dosť intenzívne.

Hlavne to, čo jej spôsobil Ben. Čakal, že jej tak ublížil, že ju podviedol alebo ju len tak opustil, ale nie to, že ju surovo zbije a znásilní, aj keď pod vplyvom drog. Toho nesmierne nahnevalo, až tak, že zatínal ruky do pästí. Kebyže žije Ben, tak by sa asi neudržal na uzde a skončil by úplne modrý. Nechápal, ako mohol tak nádhernej bytosti ako je Lucy, ublížiť tak nechutne. Mal jej byť predsa oporou, určitou "bútľavou vŕbovou", ktorej sa môže vyžalovať, a nie byť jej priateľ, ktorý je drogovo závislý. Mal sa zachovať ako správny chlap, a nie jej ďalej ubližovať.

Kebyže to on mal prežiť, čo jeho princezná, tak skončí niekde na psychiatrii, a určite oblečený v kazajke, ale jeho hviezdička ostala silná, pretože pre ňu iná možno ani neostala.

Jediné čo mu nešlo do hlavy, bol sľub, ktorý Benovi dala. Chápal pravidlá, ale nie toto.

"Moja krásna princeznička, ani si nevieš predstaviť, ako ma bolí, že som žiadal od teba ten dôvod. Teraz som ti otvoril staré boľavé rany, čo som nechcel. Veľmi ma to mrzí. Odpusť mi to," po dlhšom tichu, ktoré sa rozhostilo medzi nimi, prehovoril Liam, a žiadal s plačom Lucy o odpustenie.

"Ššš... Zlato, neplač. Nie kvôli mne. Viem, a aj cítim, že ťa to nesmierne bolí a trápiš sa. Hlavne kvôli tou môjmu sľubu, ktorý som dala Benovi. Teraz viem, že to bola hlúposť, ale v tom období sa mi to zdalo správne," povie a svojou teplou rúčkou mu zotiera slzičky, ktoré sa mu kotúľajú z tých najkrajších karameliek.

"Nechápem, prečo si Benovi dala sľub, keď ti tak ublížil. Chápem tým pravidlám, ale tomu to nie," s prímesou hnevu prehovorí na Lucy, stále ležiacu v jeho náručí.

"Netráp sa tým. Ten sľub je už porušený," povie a pozrie sa na Liama.

"Napriek tomu, že je porušený, a že ťa neskutočne milujem, tak s vypätím všetkých mojich síl, tie tvoje pravidlá a sľub dodržíme, pretože už nikdy viac nedovolím, aby si trpela. Si to najkrajšie stvorenie, ktoré si to nezaslúži, a preto ti tu a teraz skladám sľub, že nikto, a ani ja, ti neublíži," prehovorí rozhodne, aj napriek vzlykom, ktoré ovládajú jeho telo.

Lucy zodvihne ešte viac hlavu, a uprene, ale hlavne s obrovskou žiarou lásky, mu pozerá do očí, a premýšľa, či je správne, aby Liama pobozkala alebo nie. Nakoniec sa aj tak rozhodla pre možnosť, ktorá jej pred pár sekundami preletela mysľou.

Najprv svojou teplou rúčkou zotrela pozostatok posledných slzičiek, ktoré sa mu kotúľali z tých jeho chutných očiek. Potom ho dlaňou pohladila, a nakoniec opatrne medzi svoje hodvábne hebké pery nasala jeho hornú a potom aj dolnú peru. Do tohto opatrného, nežného, ale zato intenzívneho bozku chcela vložiť všetku svoju lásku, ktorú momentálne k hnedovlasému anjelikovi cítila, a cíti.

---

"Lá..." Lucy sa chcela opýtať, ale Liamov prst na jej perách tomu bránilo.

"Ak si sa chcela opýtať, ako to bude teraz medzi nami, potom ako som sa dozvedel tvoju bolestivú minulosť, tak tu je len jedna možnosť. A tou je, že aj napriek tomu, čo k sebe cítime, za tú krátku dobu čo sa poznáme, ostaneme priatelia. Aspoň na dobu neurčitú. Bojím sa, že ak by sme prekročili hranice nášho krátkeho priateľstva a ukázali celému svetu našu lásku, tak by ti fanúšičky mohli ublížiť. Mám rád naše fanúšičky, pretože vďaka ním môžem robiť to, po čom som túžil už ako malý, a čo milujem, aj keď nie tak bezhlavo a šialene ako teba, ty moja záchrankyňa. Ale niekedy si myslia, že sme ich majetok. A nechcem, aby ti čokoľvek spravili, nielen kvôli sľubu, ale hlavne kvôli tomu, žeby som si dokonca života vyčítal, že sa ti niečo stalo. Už tá predstava je bolestivá, nie to skutočnosť," s trblietavými slzičkami šťastia a bolesti jej odpovie na jej nedokončenú, ale hlavne nevyslovenú otázku.

"Láska, Liam... Je nesmierne šľachetné, že napriek našej láske, aby sme boli len priatelia, aby si ma ochránil pred všetkými nástrahami, ktoré ma môžu postrehnúť. Ty mi hovoríš, že som tvoja záchrankyňa, ale opak je pravdou. To ty si môj záchranca. To ty ma zachraňuješ. To ty mi udávaš smer, ktorým mám ísť. To ty si tá najjasnejšia hviezdička na mojej oblohe, ktorá mi svieti. To ty si moja nová nádej, ktorú som potrebovala. Milujem ťa, preto, aký si, zlato," šepne, pohladí ho po líčku, a nepatrne zavadí svojím pohľadom na Liamove pery, ktoré zdobí úsmev, ktorý si tak Lucy na ňom obľúbila.

"Lu..." Nedokončí ani tú svoju myšlienku, keď Lucyne pery umlčia.

"Lucy, prosím..."

"Ššš... prosím, čokoľvek čo chceš povedať, tak to má čas. Prosím, neruš to. Prosím, nekaz tento čarovný sen," Lucy si ho nežne prosí a znova sa zmocňuje jeho pier.

"Mali... by... sme... sa... vrátiť... El, Perrie a chalani sa o nás určite boja," povie pomedzi bozky.

"Ja viem, ale čo keby sme nechali El, Perrie a chalanov tak, a zvyšok víkendu strávili spolu, len ty a ja.? Neďaleko tohto prekrásneho miesta je malá chata, ktorú som ešte predtým ako sme spoznali bližšie, dala do poriadku. Kľúčik od nej mám pri sebe, takže je to len na tebe, či chceš, aby sme strávili zvyšok víkendu všetci spolu alebo len ty a ja," Lucy s nepatrným úsmevom na svojej tvári čaká na Liamovu odpoveď.

"Je to dobrý nápad. Ja by som najradšej strávil zvyšok víkendu s tebou, ale to by sme sa museli ukázať chalanom a El s Perrie, aby nemali strach, pretože ako ich poznám, tak budú volať, aj napriek tomu, čo im povedal Louis, keď sa vrátil späť do vily, bez nás," povie s úsmevom.

"Takže, zastavíme sa vo vile, a dohodneme sa s nimi. Myslím si, že to nebude problém," navrhne Lucy.

"Okej. Tak sa teda ide vrátime späť," povie Liam a pomôže Lucy vstať zo zeme.

---

"Lucy, kým vojdeme, tak ty ostaň pár minút v aute, a potom vojdi dnu. Trochu si z nich vystrelíme," s malými iskričkami škodoradosti prehovorí na Lucy, keď ešte sedia v jej aute.

"Tá predstava ako sa všetci tvária sa mi veľmi páči, takže s tou myšlienkou, respektíve nápadom, súhlasím, odpovie Lucy.

"Fajn, tak ja teda idem," povie Liam, keď vystupuje z Lucynho auta

Beautiful Savior (Liam Payne)Where stories live. Discover now