XXI.časť

61 5 0
                                    

"Lucy, prepáč mi to. Nemala som spomínať, že si stylistka takého kalibru. Nie teraz, keď budeš ich nový člen. Ich nová druhá stylistka, okrem Lou. Louis sa na teba hnevá, a to som naozaj nechcela," s chabým úsmevom sa ospravedlňuje El Lucy.

"Ja toho paka asi..." Liam svoju vetu ani nedokončil, keďže ho stopla Lucy.

"El, prosím ťa, už sa mi kvôli tomu neospravedlňuj. To, čo sa stalo, sa už neodstane. Bola si len prekvapená, preto si to povedala. A ja sa na teba nehnevám. Nemám prečo, pretože tuto citoví vydierači by sa to určite skôr či neskôr dozvedeli," chlácholí El, a pre istotu ju objíme, pretože jej smutný pohľad hovoril za všetko.

"Zlato, a ty nikoho nebudeš škrtiť alebo niečo podobné. Viem, že si kvôli tomu, čo spravil a ako reagoval Louis nahnevaný, ale podľa mňa mal nato určite nejaký dôvod. A nebolo to, že ja budem vaša nová stylistka takého kalibru ako povedala El," prehovorila na Liama a pohladila ho po tvári, aby ho upokojila.

"Lucy, prečo si nazvala Liama zlato, a čo je to medzi vami," opýta sa jej El s prekvapeným pohľadom.

"Mohli by sme to aj my vysvetliť, ale najlepšie bude, keď ti to vysvetlí jeden z nich, pretože to vedia najlepšie," prehovorí Harry a s úsmevom na tvári sa vytratí z kuchyne.

"Liam, ja mám asi tušenie, prečo tak reagoval, takže teraz ja pôjdem za Louisom, vysvetlím mu všetko čo bude chcieť, aby som mu vysvetlila. A ty, prosím ťa, vysvetli El ako to medzi nami je," povie Lucy. Daruje malinkú pusinku Liamovi na líčko a vyberie sa za Louisom.

---

"Louis, môžem?" opýta sa Lucy po zaklopaní na dvere.

"Už keď si tu, tak môžeš vstúpiť do môjho kráľovstva," odvrkne jej Louis, ktorý sedí na posteli, a ktorý je jej otočený chrbtom.

"Louis, mala by som byť na teba nahnevaná, ale nie som, pretože nato, ako si reagoval, že budem preč skoro viac ako mesiac, máš nato určitý dôvod. A ten dôvod sedí dole a vysvetľuje tvojej, náhodou milej priateľke, ako to medzi nami v skutočnosti je," prehovorí Lucy na Louisa svoju teóriu, keď si prisadne k nemu na posteľ.

"Lucy, ja..."

"Louis, ja viem, mrzí ťa to. Viem aj to, že si nechcel tak reagovať."

"Ja... prepáč mi to. Veľmi ma to mrzí. Som síce ešte na teba trošku nahnevaný, ale skôr mám len strach. Strach o toho nášho smeja dolu v obývačke."

"Počula som, že po rozchode s Dan si bol Liamovi oporou. Bol si to ty, kto ho videl smutného a uplakaného. Chápem, že teraz, keď som sa objavila v jeho živote a pomotala mu hlavu, máš strach, aby som mu nezlomila jeho srdiečko. Dať ti sľub, že sa to nikdy nestane, ti nemôžem dať, pretože obaja veľmi dobre vieme, že je to nemožné. No napriek tomu sa o to pokúsim, aby bol šťastný, a aby sme dodržali jeho sľub a moje pravidlá, aj napriek tomu, že v jeho blízkosti to ide veľmi ťažko a stojí ma to veľa síl a energie."

"Ani si nevieš predstaviť, ako nás všetkých bolelo pozerať sa na neho, ako sa trápi. Všetci sme si mysleli, že vzťah s Dan aj napriek všetkým nástrahám, ktoré prekonali, bude trvať večne, ale mýlili sme sa. No zrazu si sa objavila ty a náš Liam je ako vymenený. Jeho lásku k tebe cítiť a vidieť vo všetkom, čo spraví. V jeho pohľadoch, úsmevoch. To, ako o tebe rozpráva. Miluje ťa, aj napriek tomu, že sa poznáte krátko. To, čo medzi vami je, je niečo magické, kúzelné, ktoré u človeka vyvoláva úsmev na tvári. Síce nechápem, prečo to neporušíte už úplne, ale aj tak to všetci budeme rešpektovať. Obaja nato máte dôvod, takže aj keby sme chceli, aby ste boli pár, tak to nejde. No časom sa to určite zmení. Ja tomu verím, že áno."

Beautiful Savior (Liam Payne)Where stories live. Discover now