XV.časť

41 6 0
                                    

"Lucy, tak a už sme tu," bola Liamova prvá veta po dobu, čo bolo ticho v aute, ktoré bolo prerušované len zvukom motora.

"Wow..." vyslovila Lucy, keď sa pozrela na dom, respektíve vilu, v ktorej strávi víkend.

"Som rád, že sa ti páči, aj keď si možno čakala niečo iné," prehovoril Liam na Lucy, ktorá s úžasom pozerala na jeho a ostatných členov skupiny, prechodný domov.

"Máš úplnú pravdu, čakala som niečo iné, ale toto prekonalo všetko čo mohlo," po dlhom tichu aj Lucy prehovorila, keďže ju Liam nenápadne, ale s láskou pozoroval.

"Rád by som ťa tu nechal kochať sa naším prechodným domovom, ale vo vnútri nás čaká Louis, a aby som nezabudol, tak aj výsluch," povedal Liam, keď vyberal Lucynu tašku z auta.

"Výsluch buď bude alebo nie. To sa ešte uvidí."

"Ako si môžeš byť tak istá, že Louisov výsluch buď bude alebo nie?"

"Ak ti mám pripomenúť, tak som vyrastala s chalanmi, takže obísť určité výsluchy bolo u mňa na dennom poriadku."

"Super, takže moja záchrankyňa bola poriadne prefíkaná, aby si ustrážila to, čo malo byť ustrážené."

"Bola, a mohli by sme tou témou prestať, pretože ak by si nevedel, tak nás Louis pozoruje cez okno."

...

"Poriadne zvedavý Casanova vo vzťahoch... Čo malo znamenať to veľmi nenápadné špehovanie mňa a Lucy cez okno," znela prvá veta, ktorú Liam vyslovil, keď spolu s Lucy vošli dnu.

"Takže ja nemám byť zvedavý?! A hlavne po tých fotkách kolujúcich na internete?"

"Milostivý Louis Tomlinson, najprv by si mal povedať AHOJ, tak ako aj Liam, a nie si navzájom vyčítať," Lucy oboch spacifikovala.

"Lucy, takže ja nemám Louisovi vyčítať jeho zvedavosť?"

"Hej... vy dvaja. Ak neviete, tak ja som ešte stále tu," ozval sa Louis, ktorý pozoroval ako sa Liam s Lucy doťahujú, pretože to na hádku ani nevyzeralo.

"Louis a tebe je čo smiešne," opýtal sa ho Liam, ktorý ako prvý ukončil doťahovanie s Lucy.

"Mne nič, ale vy dvaja ste vtipní, keď namiesto vašej hádky to skôr vyzerá na doťahovanie sa."

"Čo sa to tu deje, a prečo sa smeješ Louis," ozval sa Harry, ktorý vošiel do predsiene, v ktorej sa nachádzali Liam s Lucy a Louisom.

"Tento tu šašo nám povedal, že sme vtipní," ohradil sa Liam.

"Ja nie som tento šašo," aj Louis sa ohradil.

"A dosť!!! Ste ako malé deti. Liam, namiesto toho, aby si bol rád, že naša hádka skôr vyzerá ako doťahovanie. A nie nazvať Louisa, že je šašo. Louis, a ty sa neohrádzaj, že ťa Liam tak nazval. Občas si možno naozaj ako šašo. To posúdiť neviem, pretože ťa poznám veľmi krátko nato, aby som to posúdila ťa musím poznať dlhšie. Prepáč, Harry. Mrzí ma, že si musel byť svedkom tohto divadielka dvoch veľkých slávnych detičiek," Lucy znova spacifikovala oboch aktérov menšieho divadielka.

"Lucy, ahoj... Nemusíš sa zato ospravedlňovať. Ja som na také divadielka zvyknutý."

"Aha. Takže sa mám načo tešiť."

"Tak určite. My sme naozaj ako malé deti."

"Super." Lucy sa jemne plesla po čele.

"Harry, prosím ťa, mohol by si mi ukázať, kde máte hosťovskú izbu, aby som si mohla zložiť veci a prezliecť sa do niečoho pohodlnejšieho?"

"Samozrejme, a veľmi rád." Harry sa na Lucy milo usmial a zobral jej tašku, ktorú momentálne držala v rukách.

"Ale tú som ti mal ukázať ja!!! A nie Harry," vykríkol nahnevane Liam.

"Mal, ale keďže veľavážený Payne sa s tuto veľaváženým Tomlinsonom správajú ako malé deti, tak mi ju radšej ukáže Harry. Aby ste obaja vedeli, tak sa s vami nebavím." S úškrnom sa na oboch chalanov usmiala a spolu s Harrym odišla hore po schodoch do hosťovskej izby.

---

"Lucy, ty si im ale dala. Louisa ako poznám, tak to bude brať ako zábavu, ale u Liama si nie som istý. Ten sa určite hnevá na Louisa zato, že sa s ním nebudeš baviť," prehovoril Harry po dlhšom tichu, ktoré sa rozhostilo v izbe.

"Jasné, že viniť z toho bude práve Louisa, pričom aj on je vinný. Harry, a nemusíš sa báť o to, že sa s Liamom nebudem baviť. Len chcem vyskúšať čoho je schopný , aby som mu odpustila jeho detinské správanie."

"Radšej si to nechcem ani predstaviť, pretože už mi teraz je trošku do smiechu," povie Harry, ktorému už myká kútikom.

"Lucy, môžem nachvíľu?" Louisova hlava vo dverách prerušila Harryho a Lucyn smiech.

"Nie, Louis. S malým dieťatkom sa nebavím," Lucy mu so smiechom odpovedala na jeho otázku.

"Si hnusná," odpovedal Louis a s úsmevom odišiel.

"Spomínala si, že sa chceš prezliecť. Takže ja ťa tu nechám osamote," povedal Harry ešte predtým ako sa jeho osoba vytratila z izby, v ktorej sa doteraz nachádzal.

---

Liam bol poriadne nahnevaný na Louisa. Veď vďaka nemu sa s ním Lucy nebude baviť. Predstava, že ho Lucy po celý pobyt u nich bude ignorovať, bolela.

Aspoň, keď sa s ním nebude rozprávať, tak chce vidieť ti nebovomodré očká a úsmev, ktorý tak miluje.

Miluje Lucy, a vie aj veľmi dobre, že do toho padol až priveľmi. Ale aj veľmi dobre vie, že potom čo sa za posledných dvadsaťštyri hodín stalo medzi ním a Lucy, bude nesmierne náročné byť len priatelia.

Preto nechce, aby ho Lucy ignorovala.

"Musím niečo urobiť," mumlal si Liam.

"Liam, jasné, že musíš. Lucy ti len tak neodpustí. Nechá ti to vyžrať, aj s úrokmi," ozve sa Louisov hlas za jeho chrbtom.

"To viem, aj bez teba!!! Ale keby sme sa kvôli tvojej hlúpej pripomienke nedoťahovali, tak je všetko v úplnom poriadku!!!"

"Môžeme zato obaja, ale ak by si dobre popremýšľal, tak by si prišiel nato, že to Lucy berie ako zábavu. Ako niečo, aby si overila čo si kvôli tomu, aby ťa neignorovala, schopný urobiť."

"Vieš čo, hovor si čo chceš. Ja Lucy poznám lepšie, takže tvoja teória ti teraz nevyjde."

"Fajn, ale aj tak budem mať pravdu," povie Louis a nechá Liama samého sedieť na schodoch.

Beautiful Savior (Liam Payne)Where stories live. Discover now