XXIII.časť

47 5 1
                                    

"Lucy... Ty máš tetovanie a piercing?"

"Áno, Liam, mám tetovanie a piercing. Vadí to?" opýta sa ho s jedným zdvihnutým obočím, keď si dá dole tielko, ktoré jej zakrývalo vrchný diel plaviek.

"Mne to nevadí... Náhodou ti to nesmierne pristane... Iba nechápem, ako som si to vtedy nevšimol," posledné jej radšej šepne do uška tak, aby to druhí nepočuli.

Nemusí každý všetko vedieť. Hlavne to, čo s ním robí prítomnosť Lucy iba v plavkách.

"Ani sa ti nečudujem," tiež mu s miernym tichým smiechom šepne do ucha.

"Nesmej sa," lišiacky sa na ňu usmeje.

"Vy si tu čo také zaujímavé šepkáte?" opýta sa ich Harry s miernou zvedavosťou vo svojich očkách.

"Nič také, čo by ťa, Harry, mohlo zaujímať," odpovie mu Liam na jeho otázku.

"Ale mňa to zaujíma," nedá sa len tak odbiť.

"Fajn, Harry, ak ťa to tak veľmi zaujíma, tak som s Liamom rozoberala moje tetovanie a piercing," odpovie mu Lucy namiesto Liama, ktorý si s úľavou povzdychol, že mu Lucy nepovedala pravdu.

"Ty máš tetovanie a piercing? A kde? A ja to chcem vidieť," chrlí zo seba prekvapený Harry.

"Ak nie si slepý, Harry, tak piercing mi môžeš vidieť v mojom pupku a to tetovanie je na lopatke," povie Lucy so smiechom.

"Ten motýlik je krásny, a nesmierne ti to pristane... Tak ako tie plavky, ktoré máš na sebe... Liam, kebyže nie je tvoja, tak by som si dal povedať," povie kompliment Lucy a do Liama si trocha rypne.

Liam radšej nič nepovedal. Radšej to, čo ho napadlo a čo chcel povedať, si nechal pre seba.

"Pozor! Idem!" zakričí Niall a skočí do bazéna.

"Niall, ty blázon...Vďaka tebe som celý mokrý," nahnevane skríkne Harry, keď sa Niall so smiechom vynorí z vody.

"Harry, pozor..." zakričí so smiechom Liam, strčí ho takého oblečeného do bazéna.

"Nemal si si začínať," Lucy sa mu smeje.

"Nesmej sa, lebo uvidíš," skríkne Harry na Lucy, ktorá pred ním utekala, ale nezaregistrovala Louisa so šibalským úsmevom.

"No... A už som aj ja mokrá," povie Lucy, keď vypláva na hladinu.

"No... My sme ale čísla," smejú sa všetci, ktorí sa nachádzajú v bazéne.

"No to sme... My sme proste iná trieda," povie Liam a prepláva k Lucy.

"Liam, opováž sa," Lucy mu kýva prstom na znak nesúhlasu.

"Ale áno," Liam sa víťazne zasmeje.

"Provokatér," povie Lucy a snaží sa Liama dostať pod vodu, no márne.

Vždy skončila ona pod vodou ako on, keďže k nemu sa pripojilo ostatné mužské osadenstvo.

"To je nefér! Štyria proti jednej," skríkne naoko nahnevaná Lucy, ktorá vylezie z bazéna a sadne si na jeho okraj tak, že jej nohy sú čiastočne ponorené vo vode.

"Lucy, zlato, nehnevaj sa na nás. Veď to bola len zábava," prehovorí smutný Liam, ktorý k nej prepláva.

"Pre vás určite, ale nie pre mňa. Veď som bola viac pod vodou ako nad vodou," stále hrá svoju hru, že je urazená a nahnevaná zároveň.

"Prepáč nám to. Už viac nebudeš pod vodou. Iba sa, prosím ťa, nehnevaj," Liam ju prosí so svojím typickým psím pohľadom, o ktorom vie, že u Lucy zaberá vždy.

"Možno vám to odpustím... Iba, prosím ťa, prestaň na mňa robiť ten psí pohľad, pretože sám veľmi dobre vieš, že ním dosiahneš všetko, lebo mám naň slabosť," povie Lucy rezignovane, ale s tým, že vyčarí na svojej tvári úsmev.

"Dosiahnem s ním aj pusu?" opýta sa s malými iskričkami nádeje v jeho očkách.

"Veď som povedala všetko. Tak všetko."

Liam sa natiahne po bozk od Lucy, ale niekto ho stiahne pod vodu.

"Louis," Liam zavrčí na Louisa, keď vypláva na hladinu.

"Sorry, kámo, ale nemáte náhodu dodržiavať to, na čom ste sa s Lucy dohodli?" prehovorí Louis so zdvihnutými rukami ako gesto, že sa vzdáva.

Liam sa s nahnevaným pohľadom pozrie na Louisa.

"Liam, zlatko. Prosím ťa, nehnevaj sa na Louisa. Louis to myslí pre nás oboch dobre. Potom sne musíme ešte viac dodržiavať našu dohodu..." prehovorí smutne Lucy.

"Vy ste proti mne," Liam smutne skríkne.

"Liam, nikto nie je proti tebe. Aj my by sme boli najradšej, keby ste to porušili nadobro, ale keďže Lucy má nato pádny dôvod, aby sa to neporušilo, tak by si to mal rešpektovať. Všetci, čo sme tu, vieme, že by si pre Lucy, našu hviezdičku, spravil všetko, aby bola šťastná.

Vieme aj to, že ju miluješ tak ako nikoho predtým," prehovorí El, ktorá sa objaví vo dverách vedúcich na terasu a na záhradu, v ktorej sa nachádza bazén.

"Nikto nie proti mne, ale aj tak mi nedovolíte, aby som pobozkal človeka, ktorého milujem," šepne Liam so smútkom v jeho hlase.

Lucy je ľúto Liama... Vie, žeby mali dodržiavať dohodu, ale smútok v jeho hlase ju prehovoril... Okrem lásky, ktorú k nemu cíti, aby spravila to, čo nakoniec spravila.

Keď to Liam najmenej čakal, tak sa Lucy nahla a venovala mu bozk. Bozk, ktorý prekvapil nie len Liama, ale aj všetkých naokolo.

"Liam, nebuď prekvapený, tak ako aj vy, nebuďte prekvapení. Toto bol posledný bozk. Toto sa už nestane," povedala Lucy a smutne sa na Liama usmiala.

"Prepáčte... ja..." Liam nedokončil vetu a so smutným výrazom vyšiel vo z bazéna a skoro vrazil do Zayna s Perrie, ktorých to mierne prekvapilo.

...

"Čo sa to tu deje? Prečo Liam tak utekal?" chrlil Zayn jednu otázku za druhou.

"Ja... prepáčte... Zato môžem ja... Nemala som Liamovi vstupovať do života. Nemala som dovoliť, aby sa do mňa zamiloval. Kvôli mne iba trpí, a to som nechcela," vykríkne Lucy a s plačom uteká do izby.

Do izby, v ktorej si ešte s väčším plačom balí veci...

Myslela si, že strávi pekný víkend v spoločnosti ľudí, u ktorých sa po dlhých troch rokoch cíti, že tam patrí.

Zíde dole, kde na ňu pozerajú prekvapení Louis s El, Harry, Niall a Zayn spolu s Perrie.

"Prepáčte mi to...Toto prosím, odovzdajte Liamovi. Je vtom napísané čiastočné vysvetlenie, prečo s ním nemôžem byť, aj napriek tomu, že ho..." Nedokončí to.

Položí list pre Liama na stolík a s novým vodopádom sĺz zmizne z dohľadu všetkých prekvapených párov očí ľudí, ktorých si obľúbila.

...

"Dočerta!!! Čo sa to tu deje!!! Ja sa tu teším, že Lucy zoznámim s Perrie a ona si len tak odíde," vykríkne nahnevane Zayn.

"Liam chcel pusu od Lucy, ale ja som ho stopol, kvôli ich dohode. Lenže Liam si vydupkal svoje, takže Lucy mu tú pusu nakoniec dala, a to ostatné si už vieš domyslieť," odpovie mu smutne Louis.

"Dočerta! Obaja sa milujú. Sú si pre seba ako stvorení. Ale nie, oni si to komplikujú nejakou prihlúpou dohodou, ktorú aj tak porušujú," skríkne naďalej nahnevaný Zayn.

"Zayn, láskavo nekrič! Toto je naša vec," skríkne Liam, ktorý zíde dolu.

Jeho hnedé očká sú opuchnuté a červené od plaču. Nemajú tú iskru. Tú zvláštnu, no pritom krásnu iskru, ktorú má len pri Lucy. Pri človeku, ktorý ako jediný ho vie spraviť šťastným.

"Liam, prepáč nám to, ale nedokázali sme našu hviezdičku zastaviť. A toto ti nechala," prehovorí Niall a so smutným výrazom mu ten list pre neho podáva.

"Ďakujem," šepne Liam.

Zoberie si ten list od Nialla a znova sa vráti do svojej izby.

Beautiful Savior (Liam Payne)Where stories live. Discover now