Kapitola 34

2.3K 128 6
                                    


V nemocnici svätého Munga sa na piatom poschodí nachádzala obrovská, ale útulná čajovňa a taktiež nemocničný obchod. Hermiona bola príliš unavená, a tak si vybrala najodľahlejší kút a sadla si za stôl s pohárom tekvicového džúsu a šálkou silnej čiernej kávy.

Bola rozhodnutá si chvíľu pospať. Vtedy však k jej ušiam doľahol rozhovor páru, ktorý sedel neďaleko.

Hermiona ich spočiatku nevnímala, keď však začula priezvisko Malfoy, jej mozog pozbieral všetky sily a čo najviac sa sústredil. Hermiona si však chcela ušetriť námahu, a tak použila jednoduché kúzlo na dočasné zlepšenie sluchu.

Na jeden hlt dokonca vypila polovicu šálky s kávou, taká bola zvedavá.

„Môj otec bol u nich včera na večeru a hovoril, že Narcissa celý čas básnila iba o tom jednom."

Hermiona vedela, že Narcissa sa volá Dracova matka. A bola si taktiež istá, že ešte nestretla čarodejnicu s takým istým menom. Takže hlas, ktorý patril neznámej dievčine, sediacej za stĺpom, hovoril určite o Narcisse Malfoyovej.

„Ja si myslím, že sa tvoj otec iba prepočul..."

Druhý hlas bol mužský a Hermione znel nejak povedome. Nevedela však prísť na to, komu patril.

„Je to tak!" pokračovalo vzrušene dievča.

„Narcissa celý večer opakovala to isté. Určite by sa otec nezmýlil," dievča znelo trochu urazene.

Odrazu Hermiona počula, ako jeden z nich vstáva. Muž. Vzal šálky a šiel ich odniesť k pultu. Vtedy si Hermiona všimla jeho vlasy. Ihneď vedela, prečo jej bol ten hlas taký povedomý.

Blaise Zabini položil šálky na pult a vracal sa k svojmu stolu. Hermiona si sklonila hlavu a dúfala, že si ju nevšimne.

Keď sa Blaise vrátil k stolu, dievča vstalo. Hermiona videla, ako vzal do rúk červený kabát. Dievča vstalo, stále si však niečo šomralo.

„Vravím ti, Blaise, je to pravda. Môj otec to počul jasne a veľakrát priamo z úst Narcissy Malfoyovej. Hovorila celkom presne, že Draco..." v tom momente Blaise podal dievčaťu kabát a otočil sa priamo na Hermionu. Stretli sa im pohľady. Ten Hermionin bol zaujatý. Bolo jej jedno, že sa díva Blaisovi priamo do očí, chcela počuť, čo povie to dievča. Blaise sa však vôbec netváril zvedavo. V jeho očiach sa najprv objavilo prekvapenie, potom panika...

„...a Pansy sa čoskoro vezmú. Vraj trávia celé dni v jeho izbe," dopovedalo dievča a ostalo sa dívať na Blaisa.

Blaise tam iba stál ako prikovaný a díval sa na Hermionu. V jeho očiach bola ľútosť.

Dievča sa nahlo spoza stĺpa, aby videlo, kam sa to Blaise pozerá.

Hermiona uvidela tú dokonalú tvár, ktorú už poznala. Dívala sa na ňu vlastne už veľakrát, aj keď prvý raz ju videla naživo. To dievča bolo totiž to isté, ktoré sa nachádzalo spolu s Dracom na obálke Denného Proroka.

Malissa spoznala Hermionu, avšak neprišla jej ničím zaujímavá. Nepáčilo sa jej však, ako sa na ňu pozerá Blaise, a tak ho chytila za ruku a ťahala preč.

Blaise nevedel, čo má robiť. Na jednej strane by sa rád porozprával s Hermionou o tom, že to, čo práve počula, bola určite hlúposť a Draco miluje iba ju. Na druhej strane však vedel, že Hermiona by ho aj tak nepočúvla. Veď on je pre ňu len cudzí človek, ktorý je naklonený na tú nesprávnu stranu. Tak sa ani nebránil, keď ho Malissa ťahala preč.

Emaciatelle (Dramione)Where stories live. Discover now