Zorlu Yol (Atakün Ertürk)

31 2 0
                                    

Herkes selamını aldı. Dokuz öğretmen dokuz genç vardı. Atakün Ertürk hoş geldiniz atam Oğuz'un erleri dedi. Herkes biraz meraklı biraz anlamsızca baktılar. Ekber hocamın selamıydı bu selam,kendi bu sabaha karşı uçmağa vardı. Malesef sebebini bilmediğimiz bir şekilde çalışma odasında okuma sandalyesinde ebedi uykusuna daldı. Araştırması devam ediyor. Herkes durakladı tutuk bir şekilde panikledi. Öğretmenlerin yanaklarından yaşlar süzülüyor dudakları titriyordu. 

 Atakün Ertürk Manas Üniversitesinde yıllarca görev yapmış Türk dünyası üzerine çalışmalarıyla adından bahsettirmiş dergah terbiyesi almış hem bir akademisyen hemde bir gönül eridir. Ekber inanç hoca ile bu proje için yerleri belirleyen ve eğitim kadrosunu toparlayan kişi olmuştur. Bunların dışında ok atmayı seven bir kemankeştir. Otoriter, kısa sakallı uzun saçlı şakakları beyazlaşmış ama hala cephede savaşacak kadar diri bir yapıya sahiptir. Yıllar önce Issık Gölünün kenarında bulduğunu iddia ettiği asa türü bir baston var ve hiç elinden bırakmaz. Üzeri eski Türkçe işlemelerle bezenmiş bir asadır. Dergah erenleriyle uzun bir zaman geçirmiş olmasına rağmen ateşli bir kişiliği vardır. Ancak ve ancak dergah ve mescitte dingin tavırları görülürdü.

Bıyık Osman sordu:

-Peki siz kimsiniz?

Atakün Ertürk cevapladı:

-Ekber hoca'nın başına bir durum gelmesi halinde görev bana geçecekti. Ekber hocam bu iş için yıllarını harcadı. Bende bu görevin bana geçmesini istemezdim ama devlet ebed müddet için gözyaşı dökmeye bile vakit yoktur. Vazife bizleri,Dünyanın mazlumları sizleri beklemektedir. Yetmez mi sizce de yüz yıldır uyumak, yeterince dinlendik bence...

Tehlike vardır ve her zaman olacaktır bunu sakın unutmayasınız. Bu gizli yapılanmayı öğrendiklerini düşünüyoruz. Ekber hocanında bu nedenle kuvvetle muhtemeldir ki öldürüldüğünü düşünüyoruz. Ama öncelik bu yapının bir an önce hayata geçmesidir. Daha önce planlanan Anadolu da ilk eğitimi almanızdı. Ancak bundan sonra ikinci plan devreye girdi. Sizleri gözlerden uzak tutup ilk aşamayı Özbekistan da almanız için yeni bir düzenleme yapıldı. Semerkand'a hemen bu akşam uçacaksınız. Öğretmenlerimiz ilk bir ay, bu dokuz tuğun yanında kalacak arkasından diğer aşamalarda diğer alimlerimize ve hocalarımıza emanet olacaklar. Tolga dayanamadı ve atladı:

- Efendim ne tür eğitimler alacağız?
Ertürk sordu:

-Adın nedir evladım senin?

Tolga:

Tolga Ulaş efendim Osmaniye...

Ertürk sözünü kesti:

-Demek Tolga sensin!

Tolga'nın gözleri irileşti ve sustu.

KUTWhere stories live. Discover now