Ekber İnanç Hoca...

64 5 0
                                    

Aradan henüz bir kaç yıl geçmiş tolga on üçlü yaşlarına değmiş bir ortaokul öğrencisidir. Büyüdükçe meraklanmış meraklandıkça ali öğretmenle bilgi alışverişine, kütüphane ve kaynak araştırmalarına devam etmiştir. Ali öğretmene göre Tolga müthiş bir araştırmacı olma yolunda ilerlerken artık ali öğretmeninde odak noktası haline gelmiştir. Çünkü sadece araştırmıyor okçuluk,atıcılık ata sporu güreş ve savunma hakkında da kendini geliştiriyor bu gelişmeler ışığında ali öğretmene daha sık başvurur hale geliyor,hatta bazen ali öğretmeni zorlayacak sorular soruyordu. Ali öğretmen tolga ile alakalı düşüncelerini üniversitede çok sevdiği ve hala sıkı bir iletişimde olduğu Ekber hocaya anlatır. 

Savaşın bolca hüküm sürdüğü topraklarda zorlu bir tarihi görevi üstlenmiş kendi halinde biri;


Gazi Üniversitesi Tarih bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ekber inanç Türkyılmaz bir düşünceye inanan ve yetiştirdiği tarihçilerle bir teşkilatlanmaya giden deli dolu birisidir. Kendince yaratanı(Allah C.C)  hala Gök Tanrı olarak adlandıran ve yönetme gücünün onun tarafından Türklere bahşedilmiş bir özellik olarak gören her yüzyılda bir lider gönderdiğini iddia eden birisidir. Aynı zamanda Türklerin sadece bir tane devlet kurduğunu ve bu devletin zamana göre isim, zamana göre yönetim, zamana göre yapı değiştirdiğini ve yaklaşık iki bin yıllık bir geleneğin ürünü olduğunu savunmaktadır. Bu görüşle birlikte bir çok çatlak destekçi Türk sever hocanın etrafında toplanmıştır.

 Siyasetin kendi ekseninde devlet yönetme kabiliyetinin gelişmesini, Türk örf ve adetleri içerisinde siyasi olarak her şeyin mümkün olduğunu ancak Türk devlet geleneğinin siyasetçilerle yürümeyeceğini, ancak ve ancak milli bir vatan seviciliğin Türk devletini devam ettirerek "Devlet Ebed Müddet" kavramını sağlayacağı görüşünü ortaya atarak, Türk milletinin geleceğini bu yüzyılda genç bir Türk evladının yükleneceğini her seferde yinelemektedir. Kendisiyle beraber hareket edenlere bir talimat vererek o gencin keşfedilmesine bu teşkilatın yardımcı olması hususunu vurgulamaktadır. 

Ekber hoca kendi ismini kendine veren nadir kişilerden birisidir. Üniversitede ki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi yıllar önce Kırgızistan Manas üniversitesinde doktora eğitimini yaparken olmuştur. Türk dünyası üzerine bir çok görüş ileri atmış ve bir çok tarihçiden takdir ve destek toplamıştır. Türklerin kökeni,ilk yurdu ve yayıldığı topraklar üzerine bir çok araştırma ve geniş bir coğrafyayı tanıma fırsatını bulmuştur. Bu araştırmalar ve coğrafya tahlili esnasında büyük tarihçilerden ve Türk dilcilerden destekler almış bir çoğunun söylemeye çekindiği gerçekleri günümüz tarih bilimine sunmuştur. Bütün bunların sonucu olarak kendisine isnat edilen ismi yani "inanç" ismini nüfusuna ikinci isim olarak işlettirme gereğini duymuştur. Zaten en büyük anlamına gelen Ekber ismiyle kullanıldığında "en büyük inanç" yani bağlanma anlamı kazanan ismin kendisine yakıştığını da düşünmektedir...   

KUTHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin