PROBLEEM MET WATTPAD!!!

138 24 25
                                    

Ondanks dat ik altijd veel kritiek heb gehad op Wattpad, heb ik altijd begrepen waarom Wattpad bepaalde dingen deed. Vandaag loopt de emmer over voor mij.

Let's talk about it

Een paar dagen geleden was ik wat aan het lezen in mijn eigen boek en ik kwam voorbij een advertentie tussen mijn hoofdstukken. Dit is niet abnormaal, Wattpad zet wel vaker advertenties tussen hoofdstukken. Maar deze was anders....

Dit was een focking VIDEO die ik pas na 10 seconden ofzo kon skippen

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Dit was een focking VIDEO die ik pas na 10 seconden ofzo kon skippen. Met andere woorden, ik moest 10 seconden wachten voor een nieuw hoofdstuk te lezen in mijn eigen boek!!!

Dit was zeer irritant en het stoort me ENORM. Ik denk dat ik niet moet uitleggen waarom ik moet uitleggen waarom ik dit irritant vind.

"Oh Falke Youtube doet dit ook. Je moet niet zo klagen. Dit is voor de schrijvers te financieren."

Bij YouTube gaat een groot deel van de opbrengsten van die advertenties naar de maker van de video. Bij Wattpad gaat NIETS naar de schrijver en 100% van die opbrengsten gaan naar Wattpad zelf.

Ik kan begrijpen dat er advertenties zijn op YouTube video's die pas na een paar seconden te skip zijn, maar ik begrijp niet dat je tussen twee hoofdstukken van een boek een advertentie krijgt die niet te skippen is. Wederom niets gaat naar de schrijver zelf.

"Maar gelukkiggggg heeft Wattpad een goedkope oplossing voor die advertenties. Je kunt namelijk voor de goedkope prijs van €59,99 permanent die advertenties verwijderen....

Oh wacht nee... het is maar voor 1 jaar lang en daarna moet je terug €59,99 betalen. Ik heb het voorheen al gehad over dit, maar hoe meer ik het er over heb, hoe meer problemen ik er mee heb."

Ik snap deze beslissing, hosting en servers zijn nu eenmaal duur om te onderhouden, maar deze advertenties zijn pure hebzucht. Btw het is niet zo duur als ik in eerste instantie dacht, tekst en een paar afbeeldingen opslaan op een server besteedt niet veel ruimte. Een paar kilobytes voor tekst en een kleine megabyte voor een afbeelding. Dit is letterlijk niets en ik denk nog niet eens dat al mijn boeken samen zo'n 100 mb aan data bevatten.

"Veel personeel is er namelijk ook niet, want het grotendeel van die mensen bij Wattpad zijn vrijwilligers die niets verdienen."

We kunnen ook niet verwachten dat ze veel uitgeven aan software-ontwikkeling, want Wattpad zit vol met bugs die er na 20 updates nog steeds zijn. Wattpad is zeer onstabiel en er wordt precies niets aan gedaan. Is het normaal dat de app crasht als je naar een profiel gaat? Nee toch eh.

"Wattpad staat ook vol met porno en er wordt absoluut niets aan gedaan. Wattpad is op dit moment the wild wild west, alles is toegestaan en niemand gaat er precies iets aan doen."

Wattpad staat ook vol met boeken die copyright beschermd zijn en niemand doet er iets aan. Maar Wattpad krijgt wel veel meer voor de site te onderhouden.

Deze inkomsten worden niet gebruikt om de gebruikers een betere ervaring te krijgen, dat geld wordt gebruikt om de bazen van Wattpad rijker te maken terwijl de gebruikers een slechtere ervaring krijgen in de plaats.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en laat me in de comments weten of je video advertenties een goed ding vind tussen hoofdstukken.

Update:

Ik heb net door zo'n 10 hoofdstukken gescrolled en ik kreeg 3 videoads's die ik niet kon skippen. Dit is niet meer normaal dat ik geld (in de vorm van advertenties bekijken) moet betalen aan Wattpad voor door mijn eigen verhalen te scrollen.

En letterlijk een minuut later dit....

Ik ben ook nog vergeten zeggen dat deze video advertenties, een grote hoeveelheid aan data kosten. Op zich is dat niet erg, maar de laadtijd van verhalen zal veel groter zijn.

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu