Thuis (Soapseries)

64 17 19
                                    

Ik ga het vandaag hebben over de Belgische soapserie thuis. Oh God 80 van mijn lezers zijn al weg... Ik ga het vandaag over soapseries hebben en ik ga voorbeelden geven uit de populairste soap in heel Vlaanderen 'Thuis'.

Let's talk about it

Voor de mensen die niet weten wat een soap is...

Voor de mensen die niet weten wat een soap is

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

"Nee, niet die soap"

"Nee, niet die soap"

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

"Ook niet die soap. Btw als je als man ooit in de gevangenis terechtkomt; laat nooit je stuk zeep vallen in de douche. Je zult me dankbaar zijn voor die tip"

Een Soap is een dagelijkse televisieserie op de televisie

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Een Soap is een dagelijkse televisieserie op de televisie.... #Logic. Ze duren zo'n 30- 50 minuten per aflevering en ze zijn meestal van maandag tot en met vrijdag te bekijken.

Ik voel me beschaamd om toe te geven dat ik jarenlang een trouwe 'thuis' kijker was. Dit was voor ik Youtube en Netflix had ontdekt. Af en toe kijk ik nog een paar afleveringen, maar de cring is gewoon te groot voor mij.

"Soapseries hebben enorm veel kijkers verloren door de komst van alternatieve dingen zoals Netflix en YouTube. Dit 'probleem' heeft er voor gezorgd dat soapseries er ALLES aan willen doen om terug kijkers te krijgen."

Daar ligt mijn probleem met soapseries. De populairste soapserie in België is 'Thuis' en boy oh boy, wat een satanische boel is dat geworden de laatste jaren.

"Ik wil even duidelijk maken dat ik weet dat het allemaal fake is, het klinkt misschien raar maar het heeft een invloed op het leven van sommige mensen."

Thuis is de laatste jaren enorm veranderd. Het ging van een doodnormale soapserie, naar een extreem progressieve propaganda-machine. Bijna niemand kijkt tegenwoordig nog naar thuis door deze extreme draai naar links.

De enige rede waarom thuis nog steeds relevant is, komt door het feit dat ze constant controversie veroorzaken.

Het begon een paar jaar geleden toen ze besloten een transgender in de soap te schrijven. Ik zou daar geen probleem mee gehad hebben, als het niet was om controversie te creëren. Controversie creëert views, kijk maar naar Mr Everyday Bro en zijn broer suicide Paul.

"Het doel van die beslissing was controversie creëren en de progressieve agenda van de VRT voortzetten."

Het is me ook opgevallen dat de laatste jaren heel veel verontrustende dingen gebeuren met baby's.

-Een blinde vrouw probeert een baby te verdrinken door een vijver te lopen ( 0_o)

-Diezelfde baby stierf later in een auto-ongeluk.

-Meisje krijgt miskraam door een defecte boiler

- Een lesbienne prostitueert zichzelf in het geheim bij onbekende mannen om zwanger te geraken. Ze wordt verkracht en wordt zwanger. Paar maand later wordt ze van de trap geduwd en krijgt een miskraam.

"Dit was het dan.... of toch niet"

-Diezelfde vrouw krijgt een paar jaar later een baby, verwisseld die baby en een paar dagen geleden stierf haar echte baby.

"Dit is enkel in de voorbij 4 jaar. Ik weet niet of de schrijvers van deze soap satanisten zijn of gewoon zeer slechte schrijvers. Ik denk beiden."

Welke satanische schrijver doet zoiets? Uiteraard is dit alleen in de serie voor shock effect en controversie te creëren.

Wie wilt nou een goed verhaal, goede karakters en variatie? Wees nu eens eerlijk. Iedereen kijkt naar Thuis om de shock effecten en de dode baby's. Wie houdt er nu niet van dode baby's? 😛

"Voor de mensen die het nog niet door hebben, ik neem dit onderwerp niet zo serieus.... dat doen de schrijvers en acteurs van Thuis namelijk ook niet xD"

Soaps zijn eigenlijk niets anders dan series met 90% filler. Zo'n 90% van Thuis zijn saaie onnodige en onbelangrijke dingen. Je kan makkelijk een hele aflevering van 50 minuten vervangen door 5 minuten van de belangrijkste dingen.

Thuis en waarden en normen

Ondanks mijn zware kritiek op soaps zoals Thuis, vind ik wel dat ze een goed voorbeeld zijn voor kinderen.

In het vorige seizoen had een karakter een vrouw gedrogeerd en daarna verkracht. Dit was voor controversie te creëren, maar het sloeg niet erg aan. Nu wordt datzelfde karakter voorgesteld als de 'nice guy'.

"Thuis doet alles om controversie te creëren. De enige rede waarom dit nog te zien is op één, zijn de kijkcijfers die ze krijgen door controversie te creëren."

De kijkcijfers gaan naar beneden. De schrijvers voegen een controversieel onderwerp aan het scenario. Daarna krijgt het aandacht van de media, mensen zijn nieuwsgierig en beginnen naar thuis te kijken.

Het kan geen kijkers houden omdat het zo'n slechte onorginele soap is met slechte acteurs. Na een paar maanden is het kijkcijfer opnieuw aan het dalen en dan creëren ze opnieuw controversie en zo blíjft het doorgaan...

"Normaal gezien zou ik geen probleem hebben met dit soort soaps zoals thuis. Het grote probleem dat ik er mee heb, is het propaganda effect van dit soort televisieprogramma's. Het wilt duidelijk een bepaalde agenda voortzetten. Dit hoort niet bij een programma op een staatszender.

Deze staatszender krijgt jaarlijks miljoenen (misschien zelfs miljarden) van de Belgische regering. Ik ben van mening dat de staat zulke propaganda niet mag subsidiëren met belastingsgeld."

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen en te volgen

Beste lezers ik wil jullie mededelen dat ik absoluut geen idee heb waar ik het in het volgende deel over kan hebben. Zet iets in de comments waar jij wilt dat ik het over ga hebben (geen harry potter)

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu