Overgewicht

167 20 32
                                    

Overgewicht is een zeer groot probleem in onze maatschappij. Ik wil niet zeggen dat mensen met overgewicht slechte mensen zijn, maar overgewicht over het algemeen een zeer ernstig probleem.

Ik hoor de vragen al komen "Waarom is overgewicht slecht?" "Wat is er mis met zwaarlijvigheid?" Is overgewicht iets waar je zelf voor kiest?".

Let's talk about it

Overgewicht is een maatschappelijk probleem. Ongeveer de helft van de Vlamingen heeft last van overgewicht en meer dan 1 op 5 Vlamingen heeft last van obesitas. "Maar wat is daar nu slecht aan?" hoor ik sommigen van jullie zich al afvragen.

Overgewicht zorgt voor een hele lange lijst van medische aandoeningen. Hartaandoeningen zijn veelvoorkomend bij mensen met overgewicht, suikerziekte komt duidelijk meer voor bij mensen met overgewicht dan mensen zonder overgewicht.

Als dat jullie niet afschrikt zal dit feit jullie wel afschrikken. Het risico op verschillende vormen van kanker is opmerkelijk hoger bij mensen met overgewicht.

Vele mensen met overgewicht gebruiken het excuus van 'mijn stofwisseling zorgt ervoor dat ik niet kan afvallen' of ' ik heb iets aan mijn hormonen waardoor ik niet kan afvallen'

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Vele mensen met overgewicht gebruiken het excuus van 'mijn stofwisseling zorgt ervoor dat ik niet kan afvallen' of ' ik heb iets aan mijn hormonen waardoor ik niet kan afvallen'. Ik ga eerlijk zijn, er zijn mensen die last hebben van aandoeningen aan hun hormonen waardoor ze het moeilijk hebben om af te vallen, maar MINDER DAN 1% van de bevolking heeft daar last van.

Meer dan 99% van de mensen met overgewicht, krijgen overgewicht door gewoon te veel te eten. Stop met excuses te verzinnen, dit is zeer ernstig en iedereen moet dat gaan beseffen.

Het normaliseren van zwaarlijvigheid frustreert me gewoon, doen alsof er niets mis is met zwaarlijvigheid

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Het normaliseren van zwaarlijvigheid frustreert me gewoon, doen alsof er niets mis is met zwaarlijvigheid. De waanzin van sommigen dat het 'gezond' is om zwaarlijvig te zijn, maakt me gewoon ziek.

 De waanzin van sommigen dat het 'gezond' is om zwaarlijvig te zijn, maakt me gewoon ziek

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Dus waarom interesseert het mij?

Ik wil gewoon niet dat mensen sterven op hun 40e aan een hartaanval of iets in die aard. Iedereen heeft er baat bij dat er minder zwaarlijvigheid is in onze samenleving, onze regeringen moeten miljarden uitgeven aan de gevolgen van zwaarlijvigheid, waaronder extra kosten van de ziekenzorg.

Conclusie

Beste lezers, ik kan het niet genoeg herhalen, overgewicht is een ernstig probleem in deze wereld, dus let op wat je eet en blijf bewegen. Mensen met overgewicht worden zelden zo oud als mensen met een gewone BMI. Denk daar eens aan de volgende keer als je een hamburger met frieten eet van de frituur....

Let op hetgene dat je eet, consumeer wat meer fruit en groenten en probeer zoetigheden en fast food zoveel mogelijk te vermijden. Ik weet dat dit onderwerp voor sommigen nogal gevoelig ligt, maar ik heb het beste voor met iedereen en ik wil dat iedereen zo gezond mogelijk blijft en vol van hun leven kunnen genieten

Bedankt voor het lezen en zet jouw mening in de comments. Jouw mening zal gerespecteerd worden :-)

Jullie mogen mij altijd naar tips vragen om gezonder te eten, ik beweer niet dat ik een expert ben, maar ik heb al heel mijn leven een ideale BMI dus misschien kan ik wel helpen.

Wederom wil ik iedereen bedanken, dit boek heeft bijna 1K reads en ik ben blij dat ik mensen een andere kijk kan geven over bepaalde onderwerpen en ik ben vzn plan om dit voort te zetten :-)

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu