Uithuwelijking (Verontrustende Boeken Op Wattpad)

142 26 29
                                    

Ik heb het vorige week al eens gehad over vulgaire boeken op Wattpad, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat er enorm veel verontrustende boeken zijn. Ik wil een paar van deze verontrustende dingen aan het licht brengen.

Let's talk about it

Ik wil eerst eens vermelden dat ik geen specifieke boeken ga noemen. Ik ga het deel wel zo duidelijk schrijven dat jullie exact weten over welke soort boeken ik het heb.

Boeken over uithuwelijking

Dit soort boeken vind ik persoonlijk zeer walgelijk. Dit soort boeken normaliseren en romantiseren uithuwelijking.

Voor de mensen die niet weten wat 'uithuwelijking' is, het de praktijk waarbij een vrouw en een man van een andere of zelfs dezelfde familie, gedwongen gehuwd worden.

Dit soort dingen gebeurde voornamelijk bij de rijken in de Middeleeuwen, maar vandaag de dag komt het zeer veel voor in de Islaam, voornamelijk in Marokko, Nigeria, Ethiopië, India en ga zo maar door.

"Dit is absoluut walgelijk en de meeste mensen die hier over schrijven zijn Marokkaanse meisjes. Ze proberen dit idee van uithuwelijken te romantiseren en te normaliseren."

Uithuwelijken is een gedwongen huwelijk gearrangeerd door de ouders of de familie. Het is in België gelukkig verboden, maar het komt nog wel voor in de Marokkaanse (Islamitische bevolking).

Het is een groot probleem in de Islaam. Kinderen jongeren dan 4 worden uitgehuwelijkt aan andere kinderen of zelfs volwassenen die ze nog nooit hebben ontmoet. Er bestaat namelijk geen minimumleeftijd voor te trouwen in de Islaam.

"Dit is absoluut niet normaal en ik vind het walgelijk dat er ZOVEEL van dit soort boeken zijn over uithuwelijking. Wederom ze normaliseren en romantiseren deze walgelijke praktijk, dat is gewoonweg verkeerd. Denk daar maar eens aan."

Wanneer ik dat soort boeken zie met hun 'romantische covers' met witte trouwjurken, wordt ik gewoon niet goed. Het geeft naïeve jonge meisjes de indruk dat uitgehuwelijkt worden iets romantisch en iets goeds is, terwijl het eigenlijk een verkeerd en achterhaald gebeuren is.

"Daarnet had ik het ook over dat het soms voorkomt in dezelfde familie. Dit is waarschijnlijk het meest walgelijke. Meisjes van zo jong als 3 worden bij wijze van voorbeeld, uitgehuwelijkt aan hun 20 jarige neef als 2e vrouw ofzo."

Dit soort boeken laten het lijken alsof het 'ware liefde' is en dat alles perfect is en dat ze met een prins gaan trouwen met veel geld. Hun boodschap is zo wat 'uithuwelijking daar is niets mis mee en het is erg romantisch'.

"In werkelijkheid worden jonge meisjes gedwongen uitgehuwelijkt aan een lelijke oud man die zoals Harvey Weinstein zijn handen niet kan thuis houden en waarbij het hem niet uitmaakt hoe oud die meisjes zijn. En meisjes die willen vluchten zullen in het beste geval verstoten worden door hun familie en in het slechtste geval levend gestenigd worden."

Dit soort van romantisering is verkeerd en in mijn ogen ziek en geeft de verkeerde indruk aan jonge meisjes die zulke rommel lezen. Ik vind niet dat Wattpad dit soort boeken moeten verbieden, maar ik vind dat we als Wattpad community moeten tonen dat deze praktijken niet juist zijn.

Bedankt voor het lezen en vergeet niet te stemmen

Wat is jouw mening over uithuwelijking? Laat het horen in de comments beneden.

My OpinionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu