16.

645 47 2
                                    

Krásný letní den, přesně stvořený k prozkoumávání kanálů. Jo myslím to sarkasticky. Dalo mi hodně práce přemluvit rodiče aby mě samou pustili ven. Od toho plesu se ke mně chovají jako k 5-ti leté. Fakt síla. Naštěstí jsem se vymluvila na to, že jsi ven s Lucy a Elisou. Ano, můj mozek se mnou spolupracuje. Vyšla jsem tedy z domu a zamířila si to do Lad. Ano, byl tam velký vstup do kanalizace. Nesnášela jsem Derry, ani nevím proč. Chtěla jsem v 18-ti utéct někam do Kanady a užívat si nového života. Jenže...teď jsou mé plány v háji. Čím víc jsem se ke kanálu přibližovala, tím víc jsem myslela na to co jsem kvůli tomu kousnutí ztratila. Zastavila jsem se u onoho vchodu. Velmi kvalitní a průzračná voda s vůní lesních plodů......zase sarkasmus. Smrdělo to tam jako hovna a ještě k tomu byla ta voda šedá s pěnou na povrchu. Prostě chuťovka. Trvalo mi to docela dost dlouho než jsem se odhodlala tam vstoupit. Brodila jsem se těmi sračkami asi pět minut než mi došlo, že jsem se ztratila. No výborně. Chvíli jsem přemýšlela o cestě, když mě náhle někdo chytil za zápěstí. Lilian.
"Co tady pro všechno na světě děláš? Zuří. Měla by jsi jít raději domů" řekla s obavami a já se na ni nechápavě dívala.
"Zuří?" zeptala jsem se opatrně a ona přikývla.
"Pennywise je velmi naštvaný, na Kylea. Nevím proč, ale tohle nedopadne dobře" zašeptala.
"Na Kylea? To snad ne" hlesla jsem a zbledla. Tak tohle byl opravdu průser.
"Chce ho za každou cenu najít a prý uříznout koule. Nevím sice co to přesně znamená, ale zní to nebezpečně" řekla a dívala se na mě svýma šedýma očima. Byla nádherná. I když jí bylo pouhých devět.
"Zaveď mě k Pennywisovi, zkusím s ním promluvit" pousmála jsem se na ni, chtěla jsem ji povzbudit jelikož šlo vidět, že ji to velmi trápilo. S úsměvem přikývla a vzala mě za ruku, táhla mě tím labyrintem až k otvoru. Jakmile jsem vstoupila do Pennywisovy části kanálu neboli domu... nevím jak to nazvat, překvapeně a obdivně jsem čuměla na horu hraček a na těla, která se kolem vznášela. Zírala jsem asi dlouho jelikož mě Lilian zatahala ať jdu za ní. Dívala jsem se pořádně na ty hračky až jsem postřehla Pennywise, který na nich seděl. Ve své klaunské podobě vypadal opravdu hodně nasraně. No tak to bude teda velmi dlouhý a nepříjemný rozhovor....

Cursed🎈children (IT cz)✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat