34.kapitola

1.8K 175 7
                                    

S Ari a Morgan sme sedeli pri stole u Frienkiho a čakali na vystúpenie. Obe mali v sebe už dve pivá a veselo hrkotali o všeličom a zároveň o ničom. Pripadá mi, že presne tak vedú každé konverzácie, ale možno presne také by mali vždy fungovať. Lebo mne príde, že vždy skončia pekne na hovno.

Pokúšali sa ma zapojiť do konverzácie, ale neuspeli.

V hlave som mala odchod Landryho a bála sa, ako zareaguje hneď po tom, čo ma uvidí.

Napísala som mu dve smsky, na ktoré neodpísal. Jedna zahŕňala to, že budem rada, ak príde a tá druhá, že budem rada, ak si niekam zájdeme.

Znela som veľmi zúfalo a akoby som chcela niečo žehliť. Čo celkom aj pravda.

,,Už, už !"

Zapisťala veselo Ari a buchla ma po ruke. Bola som jej za to vďačná. Ak by to neurobila, ani by som nevedela, že vychádzajú na pódium.

Zo zákulisia vyšiel ako prvý Dan. Ženské osadenstvo začalo kričať a tlieskať. Prekrútila som očami a hodila do seba pohárik. Lebo im rozumiem, predsa stále nemôžem zabudnúť na svoju prvú reakciu.

Za ním kráčal Landry. V rukách držal gitaru, vlasy mu padali do tváre a moje srdce vynechalo pár úderov. Alebo ich bolo viac ?

Zrazu som chápala všetky tie fanúšičky zúfalo prahnúce po Danovi.
Náhle som mala aj ja chuť vykrikovať, postaviť sa na nohy a tlieskať.

Lenže, dopekla, uvedomila som si, že Landry ma tiež svoje fanúšičky.
Kričali ako psychicky narušené a kričali tak nahlas až som mala pocit, že prichádzajú o pľúca.

Teraz som ja zrazu bola to žiarlivé hovno, ktoré túžilo vraziť každému, kto sa naňho pozerá.

Nahnevane som vydala akýsi podivný zvuk a kopla do seba ďalšieho panáka. Dosť sa ich pri stole nakopilo pokiaľ som bola vo svojom svete.

,,On je úplne úžasný, pozri, Beth," ozvalo sa vedľa mňa zasnene a ja som otočila hlavu k neznámej.

,,Počula som, že má chorobu. Nečudujem sa. Spal s veľa dievčatami. Raz som dokonca čítala, že choroba sa dokáže prenášať akýkoľvek spôsobom."

Ari a Morgan sa vedľa mňa ticho zasmiali a blondína hodila odmeraný pohľad mojim smerom.

Či už mi verila alebo nie, otočila sa a svoj pohľad obrátila znova na Landryho.

,,Máš pravdu. Je úplne úžasný," ozvala sa jej kamarátka. Hodila som do seba ešte ďalší pohárik a otočila sa znova k tým kozám.

,,Počuj, Beta alebo čo si. Ak sa ešte ty alebo tvoja kamarátka ozvete, prisahám, rozmlátim vám hlavy dokopy alebo o stoly," ozvala som sa podráždene, na čo sa obe moje spoločníčky znova zasmali.

,,Počúvala by som ju. Keď bola mladšia, vrazila chlapcovi zo susedstva len preto lebo ju nazval najlepšou kamarátkou. Zlomila mu nos, ego a stratil kamarátov."

Zazrela som sa na Ari. Nebola to celkom pravda. Udrela som ho kvôli úplne inej veci. Ale Ari som nemohla povedať pravdu. Týkalo sa to jej.

Akonáhle zazneli prvé tóny,  všetky sme sa ukľudnila, v podstate skôr až po tom, čo mi obe ukázali prostredíky, dávajúc mi vedieť, že sa to pravdepodobne naučili, často to používajúc na otravných mužoch a upriamili svoje pohľady na pódium.

Jedna moja komora sa pomaly ukľudňovala a tá druhá šialene bila od agresivity. Jej, zdá sa, že od príchodu sa neustále s mojím srdcom niečo deje.

Mala som chuť ich vykuchať ako sliepky alebo im podpáliť vlasy a smiať sa pri tom ako šialená. Iste, to nehrozí, ale predstavy v mojej hlave sa len premietali a ja som ich nedokázala zastaviť.

O to viac, keď ma Landry totálne ignoroval. Spieval, dívajúc sa na dievčatá. Každá jedna dostala úsmev. Dokonca aj Ari s Morgan.

Neostávalo mi nič iné len byť urazená. Takže počas ich ďalších pesničiek som celú dobu mračila a mala ruky založené na prsiach.

Tie dve pindy vedľa mňa sa aj naďalej rozplyvali a ja som pila. Správne, aj tie sliepky dostali jeho úsmev.

Dopekla, Dan sa na mňa pozeral viac ako Landry !

Keď skončili, prudko som sa postavila zo stoličky, tá sa prekotila a hnala sa k nemu.

Počula som za sebou aj ďalšie kroky. Namiesto toho, aby som sa otočila a zistila, kto to bol, natiahla som ruku a chytila Landryho za nohavicu, ktorý stojí na pódiu.

Pozrel na mňa a zamračil sa.

,,Mám tu behať nahá, aby si si ma všimol ?!"

Veď predsa vravím, že som tiež decko.

Môj Rocker √Where stories live. Discover now