16.kapitola

2.6K 228 9
                                    

,,Kde si bola celú noc ?" vybehla na mňa Ari, stále nahnevaná a oblečená v tom, čo mala oblečené včera.

Poriadne som nevstúpila do bytu a ona už stála pri dverách ako strážnik, ktorý dúfa, že preukážem svoju totožnosť, pretože v skutočnosti sa mu ako človek nepozdávam a nechce, aby som žila niekde poblízku.

,,To ťa nemusí zaujímať. Skutočne, Ariana. Nie si žiaden môj rodič."

A ja rozumiem, že chce naozaj vedieť, kde som bola, pretože cítila alebo možno bolo jasné, kde sa môj zadok ocitol. Má akési právo vedieť, že skončil u niekoho, kto si získal jej srdce. Ale zároveň musí ona rozumieť, že všetko, čo sa týka mňa, neznamená, že to má zahŕňať aj ju.

Odvrkla si a cítila som ju za sebou po celý čas, čo som kráčala do svojej izby.

,,Chválabohu. Keby som bola tvojim rodičom a videla na vlastné oči, čo si predviedla, hanbila by som sa."

Vtom momente som sa zastavila.
Počula som, ako zhíkla.

,,Oh, sakra, Bley, prepáč."

Ten tlak bolesti, ktorý sa vo mne nahromadil, som necítila veľmi dlho. Popravde, odkedy som prišla bývať k Ari a začala chodiť na vysokú školu.

,,Mňa to tak šialene mrzí," povedala umrnčane a posadila sa vedľa mňa. Ak by som si nesadla, ten tlak by zo mňa urobil trosku. Netriasli sa mi len kolená, ale aj celé telo a vnútornosti.

,,To, čo som ti práve teraz povedala.. to sa ozvala žena, ktorá je dotknutá. Nemyslím vážne, prepáč."

Chytila ma okolo pásu a natlačila sa na mňa. Prikývem, nadávajúc jej vedieť, že rozumiem. A nemám právo sa hnevať, pretože v konečnom dôsledku som to v nej vyvolala ja. Kto som, aby som sa tvárila ako dotknutá, keď v skutočnosti je ona tá, ktorej bolo ublíženo ?

Som rozhodne pokrytec, čo je ľudské a prirodzené, ale cítiť to voči vlastnej sesternici odmietam. A to aj napriek tomu, že áno, rozhodne stále cítim ako sa ma jej slová dotkli. Ale za to som zodpovedná tiež, mám vedieť, čo je správne a čo nie. A bozkávať sa s Danom, ktorý nebol rande so mnou, zatiaľčo ja som bola s niekým iným, správne nerozhodne nebolo.

,,Prepáč. Tvoji rodičia boli na teba vždy hrdí. Ja som do Daniela zaľúbená tak dlho, že ani sama neviem, kedy to začalo. Oh, urobil zo mňa úplnu fúriu, hnusobu a žiarlivostnú babu. A pritom ma ani nechce."

A to je presne to, o čom som vravela. Ten typ, ktorý príde do vášho života, v skutočnosti vám nepatrí, no napriek tomu vo vás všetko rozhádže a urobí z vás niekoho, kto ide proti vám - vy idete prostí sebe. A ja naozaj nenávidím ísť proti sebe a vlastným pocitom.

Akonáhle spomenula Dana, tlak sa znižoval. Dokázala som normálnejšie dýchať, kolená sa prestávali triasť a už som sa necítila v jej objatí ako v okovách. A to len preto, pretože mi dáva vedieť, že čin, ktorý som vyviedla - na to som nebola sama.

,,Je to hlupák, ale keď ho viac spoznáš, zistíš, že nič iné ani nechceš. Má tendenciu ukázať, že je to idiot, ale každý vidí to, čo chce vidieť. Záleží od uhľa pohľadu. Desať ľudí ho uvidí ako úchyla, ktorý myslí iba na sex a dvaja ľudia ho uvidia pomáhať, usmievať sa a uctievať ženy. Tých dvanásť ľudí môže mať pravdu, má rôzne povahy, ale on ukáže tým, pri ktorým uzná za vhodné, kým naozaj je a pre koho sa to oplatí. Myslím, že každý človek v ňom vyvolávala iné správanie, ktoré jednoducho nemôžeš len tak ovládať. Takže asi preto ťa jeden môže šikanovať a ďalšieho človeka môže obdivovať a ty nerozumieš, prečo tomu nie je naopak."

Musela som jej dať za pravdu. Pretože ak príde na to, myslím, že každý v sebe máme ďalšie povahy, o ktorých ešte nemáme tušenie. Do môjho života môže prísť niekto, kto u mňa vyvolá nutkanie šikany a to aj napriek tomu, že viem, aký opak takého človeka som. A príde ďalší človek, ktorý mi ukáže, aká zvrhlá môžem byť, ale pri ďalšom človeku som ako nevinný baránok.

,,Prepáč mi to, Bley. Viem, že si bola uňho a už sa nehnevám. Sľubujem, ja sa polepším a už sa nebudem oňho zaujímať."

Úprimne, bola by som rada, ak by si ho nechala pre seba. A zároveň, úprimne si myslím, že najlepšie bude, ak to urobí sama pre seba, nie pre mňa.

Nič jej na to však nepoviem. Sama musí prísť na veci sama. Musí urobiť vlastné chyby, ktoré so mnou nemajú nič spoločné.

Môj Rocker √Donde viven las historias. Descúbrelo ahora