Στο Παρίσι {2}

393 14 0
                                    

Τι είπε? Χωρίς την μητέρα του? Θα μου πάρει και το παιδί?

"Τι είπες?"

"Δεν ήθελα να στο αναφέρω τώρα μαζί με όλα τα άλλα. Συγγνώμη. Αλλά ο μικρός θα έρθει μαζί μου. Δεν γίνεται να μείνει εδώ μαζί σου. Εξάλλου η υγεία σου δεν είναι νομίζω κατάλληλη για να συμβιώσεις με τον μικρό. Λυπάμαι πολύ."

Δεν νιώθω καλά. Ζαλίζομαι. Σηκώθηκα όρθια έχοντας το χέρι μου στο μέτωπο μου προσπαθώντας ξανά να συνειδητοποιήσω τι γίνεται.

"Δεν είμαι καλά." τι γίνεται?

"Ηρέμησε σε παρακαλώ"

Δεν θα αντέξω να μου πάρει το παιδί μου. Το σπλάχνο μου. Το παιδί που αγαπάω περισσότερο και από την ζωή μου. Όχι.

"Πες μου ότι είναι ένα όνειρο. Πες μου ότι δεν είναι αλήθεια Άρη σε παρακαλώ. Πες το μου." ακόμα κλαίω και κάθομαι κάπου.

Με έχει πιάσει κρίση πανικού. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Ανασαίνω τόσο γρήγορα νιώθοντας ότι ο αέρας λιγοστεύει.

Αμέσως ο Άρης μου φέρνει μια σακούλα να αναπνεύσω. Την παίρνω στα χέρια μου.

"Έλα ηρέμησε. Πάρε βαθιές ανάσες."

Μετά από λίγη ώρα...

"Δεν μπορείς να μου πάρεις τον γιο. Δεν μπορείς. Είμαι η μητέρα του. Σε εμένα θα δοθεί η κηδεμονία. Το κατάλαβες?"

"Ώπα, ώπα για μισό λεπτό. Νομίζεις δηλαδή ότι εγώ θέλω ο γιος μου να μεγαλώσει χωρίς μητέρα? Έχω ήδη συμβουλευτεί δικηγόρο και κοινωνικό λειτουργό κι λόγω της κατάστασης της υγείας σου, κρίθηκε ότι ο μικρός δεν θα είναι ασφαλής άμα ζει μαζί σου Νικολέτα. Θυμάσαι τι είπε ο γιατρός, σωστά? Σύντομα θα εμφανίσεις και άλλο καρκίνωμα. Εάν ανά πάσα στιγμή σου συμβεί κάτι τι θα γίνει? Θα είσαι εσύ με τον μικρό μόνοι σας?"

"Δεν είναι έτσι όπως τα λες." προσπαθώντας να εναντιωθώ σε αυτά που λέει. Προσπαθώντας να κάνω τον εαυτό μου να μην πιστέψει σε αυτά που λέει. Όσο κι αν είναι αλήθεια...

"Και νομικά να κινηθείς το δικαστήριο σε εμένα θα δώσει την κηδεμονία. Τα έχω τακτοποιήσει όλα Νικολέτα. Όπως είπα και πριν ούτε για μένα είναι ευχάριστο το γεγονός του ότι το παιδί μου θα μεγαλώσει χωρίς μητέρα αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα."

"Τώρα πάνε να κοιμηθείς σε παρακαλώ γιατί αύριο μας περιμένει δύσκολη μέρα"

[...................................................]

One Shots (Greek)Where stories live. Discover now