Z Book

1.5K 92 16
                                    

Bir kaç alıntı bırakmaya geldim yine...

Yazar burada dolaylı yoldan demiş ki yine, her duyduğunuza inanmayın

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Yazar burada dolaylı yoldan demiş ki yine, her duyduğunuza inanmayın.
Cümlelerimiz çarpıtılıyor, derine indirgeniyor ve başka bir boyuta dönüşüyor.

Ve burada da Zayn'in asıl ilişkilerindeki mahremiyet anlayışı, gruptan ayrılınca ve buna kavuşunca sahiden sıradan bir genç gibi olmayı, paparazzilerden ve gündemden uzak yaşamayı ne kadar huzur verici bulduğu da yazıyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ve burada da Zayn'in asıl ilişkilerindeki mahremiyet anlayışı, gruptan ayrılınca ve buna kavuşunca sahiden sıradan bir genç gibi olmayı, paparazzilerden ve gündemden uzak yaşamayı ne kadar huzur verici bulduğu da yazıyor.

Zayn bu cümleleri kendi kuruyor. Basındaki her şeye inanmamamızı, mahremiyet anlayışını gizlisini kendi anlatıyor.
Gigi ile olan ilişkisini göz önünde bulunduracak olursak binlerce kez dediğim üzere onun mahremiyet anlayışına çok aykırı bir birliktelik olduğunu görebiliriz.

Bunun dışında bugün kitabı 18. Kez bitirdiğimde içimde bir his belirdi. 
Zayn şarkıları yaşamadan yazmadığını söylüyordu.

Zayn şarkılarında hep seksi yansıtmaya çalışan bir çapkın değildi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Zayn şarkılarında hep seksi yansıtmaya çalışan bir çapkın değildi. Sadece düşünceleri, fikirleri olgunlaştıkça sansürlensin istemiyordu. Birliktelikleri de yatak maceralarına benzetip, ilişkilerin inişli çıkışlı bir yol olduğunu belirtmiş.

Bu da aklımda yeniden bir soru işareti belirtti...

"Perrie ile olan ilişkisinde belki de sahiden seven taraf Zayn olabilir miydi ?"

Bu soru kafamı kurcaladı, kurcaladı.
Şuanki ilişkisine kıyas yapacak olursak...
Perrie ile o kadar da gündemi alt üst eden üst seviye bir birliktelikleri olmadığını görüyorum.

Tabiki promo vardı. Albüm - single çıkışlarına denk gelen fotoğraflar haberler... Fakat Zayn kariyerinin doruklarında değildi. İkisi iki grubun tatlı aşık solisti olarak adlandırılıyorlardı.

Gelen gideni aratır misali, Gigi, Perrie'den daha fazla bir hırsla sosyal medya üzerindeki Zayn'e ithaflarıyla gündeme geldi. Yakışıklı bir erkek ve güzel manken bir kız, tabiki gündemi sarsıyordu. Sarsmaya devam da ediyor.

Zerrie ilişkisinde, Modest'ın payını ve yapılan promoları inkar etmeyeceğim.

Fakat idollerimizle beraber bizde olgunlaşıyoruz ve olaylara çok yönlü bakıyoruz. Mind Of Mine bir şeylerin yaşanarak yazılmasıysa Zayn'in koluna dövmesini yaptırdığı nişanlısı, Perrie geliyor akla...
İster Ziam shipper olun, ister Zigi, Zaylena vesaire farketmez.

Zayn'in ailesinin Perrie'yi sevdiğini belirten paylaşımlar var. Fakat ilişkileri esnasında Perrie'ye tepkili oldukları haberler, davranışlar da var... Yani olay koca bir soru işareti gibi kalıyor. Sanırım bu konuda Zayn'in derinlemesine duygularını bilmemiz gerekiyor.  Buna da ancak Zayn ulaşabiliyor.

Zira şuan analizlerini okuduğunuz bu kitapta anlatılan Zigi gibi açık değil her şey. Bir kaç soru işareti var. İlişkiyi yönlendiren Shareena hâlâ yerindeydi mesela o zamanlar.. Promo meseleleri fazlaydı fakat albümde yer alan "she don't love me" tabirine bir sürü cevap bulabilirsiniz. Ziam'a inanıyorsanız direk olarak Liam'a yazıldı örtpas edilmek için she deniliyor vesaire diyebilirsiniz.

İnsanlar inanmak istediklerine göre cevaplar ortaya atabilir ama tarafsız bakacak olursak, bunun koca bir soru işareti olduğunu fark edebiliriz ve emin olamayız. Çünkü elimizde net tarihler, Zigi gibi sürekli bir şeylerden önce gelen fotoğraflar yok pek.
Sadece şunu bilebiliriz ki, Zayn'in inişli çıkışlı bir ilişkisi de, onu acıya ve yazmaya sürüklemiş...

Yaşanmadan yazamayacağını belirten bizzat kendisi. Fakat kim olduğu bir kez daha soru işareti...

Bütün bunlara kafa yorarken bir de şu ihtimali düşündüm.

Peki ya Zayn gruptan ayrıldığında, beyninde süre gelen o savaşa karşı Perrie'ye de dayanamadı ve ayrıldıysa ?

Ya yönetim sürekli aralarına giriyor ve Zayn'in duygularını bastırıyorsa ?

Zayn sahiden değer verdiyse ?

Gruptan ayrıldığında çok yalnız hissettiğini belirtiyor, ya her şeyin sarpasardığı sıralar aralarında sahici bir tartışma olduysa ?

Ya gerçekten aldatan bir erkek olduysa ve pişman olduysa ?

İşte bütün sorular burada cevapsız kalıyor. Çünkü bunu bilme imkanımız yok. Kafanızı ne kadar karıştırdım bilmiyorum. Bu kitabın amacı, bütün soru işaretlerine mantıklı ve kanıtlayıcı yanıtlarla cevap vermek... Fakat bugün kafam bununla meşgul olunca da yazmak istedim.

Zigi ilişkisine gelince.
Amacım ne ilişkiyi kötülemek ne de birilerini küçük düşürmek.

Fakat bazı gerçekler sert olabiliyor. Bunu küçük düşürmekle karıştırmanızı istemiyorum. Bütün bu soru işaretlerine dair bir kaç araştırma yapacağım. Bakalım neler bulabileceğim. Buraya yazar mıyım bilmiyorum... Kafamdaki şeyleri susturuyorum öncesinde. Sonra buraya yazıp sizin de susturmanızı istiyorum genelde...

Evet Zayn'e derinlemesine bakıyorum. Geçmiş her ne kadar silinmiş olsa da onun bir parçası olduğu için buradayım ve yazıyorum. Hayranlarına sahiden onun anlayışını göstermeyi deniyorum. 2011'den beri seviyorum onu.
Ve onun gibi düşünmeye - sevmeye ve bu mantıkla doğru bulup çıkarmaya devam edeceğim.

Fakat unutmayın, her şeye iki taraflı bakıyorsak felsefi düşünmeliyiz. Ve bu yüzyıllardır süren bir felsefe konusudur : Doğru bilgi var mıdır, yok mudur ?

Şunu eklemeyi unutmayayım.
Ben BANA göre doğru bilgiyi paylaşıyorum ve kanıtlarıyla yazıyorum.
Kanıtlara gelince, kimisi için kanıt niteliğinde kimisi için değil.

Siz mantığınıza uyan doğruyu ve kanıtı kabul edin.x

Çünkü tek bir görüş olsaydı bu kitap yazılmazdı.
Ve hepimiz aynı düşünseydik insan olmazdık.

Bu yüzden düşünceniz ne olursa olsun ayrı ayrı seviyorum hepinizi.
Benim tahammül edemediğim tek şey, gösterilen kanıtlara göz kapayıp reddeden insanlar... Bu zamana kadar savaşım da hep onlara karşıydı.

Bu körü körüne bağlanmaktan farksız. Cehalet bile bağnazlıktan daha iyidir.

Çok taraflı bakmayı ve saygı duymayı bildiğiniz sürece kitabımda daima yeriniz var demektir. Düşüncelerinizin ne olduğu önem dahi taşımıyor.

Ha birde dip not geçeyim.

Bu kitaba amaçsız diyenlere sesleneyim. Bu kitap bir fikrin sansürlenmeyiş ve büyüyüş örneğidir.
İnsanları aydınlatmak ve doğrulara iletmekse dünyada herkesin amacı olmalıdır.

Sevgiyle kalın ve sevgiyi yayın .x

ZİGİ ANALİZLERİ (Zigi Is Faker Than Fake)Where stories live. Discover now