Κεφαλαιο 35

11.1K 900 60
                                    

Ξύπνησα με τα μάτια μου ακόμα πρησμένα από το κλάμα . Δεν μπορούσα να δεχτώ ακόμα πως όλα είχαν καταστραφεί . Όλα τα όνειρα μου γέμιζαν με αυτή την ξανθιά . Τον φιλούσε , τον έγδυνε, τον έπαιρνε από μένα.. Κάθε βράδυ με στοίχειωνε.. Σηκώθηκα από το διπλό κρεβατι μου και περπάτησα ως το καθρέφτη του δωματίου. Ήμουν χάλια.. Το πρόσωπο μου κατακόκκινο και τα μαλλιά μου μπερδεμένα. Σήκωσα λίγο την πιτζάμα μου και νόμιζα πως σιγά σιγά η κοιλιά μου άρχισε να φαίνεται. Πάλι δάκρυα γέμισαν τα μάτια μου και άρχισα να κλαίω . Ωραία τα είχα καταφέρει στην ζωή μου.. Ήμουν έγκυος με δυο παιδιά από έναν άντρα που παντρεύτηκα λόγω ενός συμβολαίου και που στην πρώτη ευκαιρία με είχε απατήσει . Δεν έκανα λάθος , δεν γινόταν να έκανα λάθος . Το είδα με τα μάτια μου..Και ήταν και εκείνη η μέρα που είχε βγει με τον Μιχάλη και φερόταν τόσο διαφορετικά από τότε.. Μάλλον θα είχε βγει μαζί της . Σκέφτηκα πως μετά με άγγιζε και αηδίαζα μόνο με την σκέψη.  Γρήγορα σκούπισα τα μάτια μου και πήρα μια βαθειά ανάσα . Ήξερα τι άντρας ήταν από την αρχή ! Μου το έδειχνε κάθε φορά ! Εγώ απλά νόμιζα ότι μπορούσα να τον αλλάξω , να τον κάνω να με αγαπήσει , να είναι μόνο δικός μου . Όμως δεν μπορείς να εξημερωσεις ένα λιοντάρι . Στο τέλος θα σε φάει.. Κοιταξα ξανά το βλέμμα μου στον καθρέφτη και αμέσως σκλήρυνα. Δεν θα άφηνα τα συναισθήματα μου να με λιώνουν . Που πήγε ο εγωισμός μου ; Το δίκιο μου ; Αυτό θα έβρισκα ξανά . Όπως τον έβαλα στην καρδιά μου έτσι και θα τον έβγαζα . Θα τον εκανα να πονέσει.. Είπα στον δικηγόρο μου να στείλει τα χαρτιά του διαζυγίου. Όλα καλύτερα να γινόντουσαν γρήγορα. Δεν νομίζω να έχανα τα λεφτά του συμβολαίου . Άλλωστε εκείνος έσπασε τους όρους και μας εξεθεσε δημόσια . Πήρα τηλέφωνο της μητέρα μου και της είπα πως χωρίζω και πως ήμουν έγκυος . Τρελαμενη δεν ήξερε πως να αντιδράσει . Μου πρότεινε να πάω πάνω στο Βόλο να μείνω μαζί τους . Κάποιος έπρεπε να με προσέχει στην κατάσταση που ήμουν . Αλλά δεν έβρισκα τον λόγο . Μπορούσα να φροντίσω τον εαυτό μου και μόνη .

Τα τηλέφωνα από τον Εμανουηλ δεν άργησαν να έρθουν . Ήξερα πως θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει τον Σταύρο.
« Καλησπέρα Ναντια . Ο άντρας θέλει να κανονίσουμε ένα ραντεβού με παρουσία των δικηγόρων σας. Πρέπει να διευκρινιστούν κάποια πράγματα »
« Ναι φυσικά , τι λέτε για το βραδάκι ;» Αμέσως δέχτηκα την πρόκληση του και ενημέρωσα τον δικηγόρο μου .  


Φορεσα το αγαπημενο του μαυρο φορεμα . Καθε φορα που το φορουσα, μου ελεγε ποσο τονιζει τις καμπυλες μου . Ισιωσα τα μαλλια μου και βαφτηκα σε ηρεμους τονους χωρις πολλες υπερβολες . Μαυρες κλασικες γοβες και ενα μπεζ παλτο . Ο δικηγορος μου με περιμενε απο κατω και πηγαμε μαζι στην εταιρεια του Σταυρου.  Μολις μπηκαμε μεσα ενιωσα ενα αγχος να με κατατρωει καθως στο μυαλο μου ηρθε η τελευταια φορα που μπηκα εδω μεσα . 

Συμφωνία ΓάμουWhere stories live. Discover now