Κεφαλαιο 29

11.8K 980 54
                                    

Είχανε περάσει δυο μερες και τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να χτυπούν μέσα στο σπίτι, μου ερχόταν να τα σπάσω . Η μητέρα μου ζητούσε εξηγήσεις και ότι και να της έλεγα μου απαντούσε πως δεν έπειθα κανέναν . Ήμουν στο δρόμο για το γυναικολόγο σήμερα αν και φοβόμουν να βγαινω από το σπίτι γιατί μας τραβούσαν αποκάλυπτα όπου και να πηγαίναμε . Ο Σταύρος έκανε μήνυση στο περιοδικό και ο Εμανουηλ προσπάθησε να μάθει από που βρίσκανε τις πληροφορίες . Αφού ο σοφέρ έκανε άπειρους γύρους μέχρι να μας χάσουν οι δημοσιογράφοι , με άφησε βιαστικά στο ιατρείο.
« θα κάνουμε κάποιες εξετάσεις πριν αρχίσετε την χρήση των αντισυλληπτικών , είχατε κάνει πρόσφατα τεστ παπ όποτε δεν υπάρχει λόγος να ξανά γίνει » Μου έδωσε αναλυτικές οδηγίες για τα χάπια και μέσα στις επόμενες μέρες αφού θα βγαίνανε οι εξετάσεις θα ξεκινούσαμε .  Όταν γύρισα σπίτι ο Σταύρος μιλούσε με κάποιον στο σαλόνι . Πήγα να τους βρω και ο κύριος Μανώλης στέκονταν όρθιος να σιγομουρμουραει .
« Καλησπέρα σας » ο Σταύρος με τράβηξε αμέσως κοντά του δίνοντας μου ένα φιλί .
« Μωρό μου ο Μανώλης μας φέρνει ενδιαφέροντα νέα » έβγαλα το παλτό μου περιμένοντας τι άλλο θα άκουγα πια .
« Έμαθε πως οι δικηγόροι της υπόθεσης είχαν μιλήσει στον διευθυντή του φιλανθρωπικού ιδρύματος . Που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα έχουν συνάψει συμφωνία . Αν το ίδρυμα πάρει την περιουσία , τότε ο διαχειριστής της θα είναι ο διευθυντής »
« Μου λες ότι οι δικηγόροι ζητάνε ποσοστό από αυτά που πρόκειται να φάει ο διευθυντής ;»
« Ακριβώς . Λογικά αυτό συμβαίνει ! Έμαθαν ότι αν ο γάμος μας πάει κατά διαόλου θα γίνουν πολύ πλούσιοι . Μέσα από το ίδρυμα θα μπορέσουν να φάνε πολλά λεφτά»
Έκατσα στο καναπέ σχεδόν εξουθενωμένη και προσπάθησα να επεξεργαστώ αυτή την προοπτική.
« Ωραία και τώρα τι ; »
« Για αρχή σε λίγο καιρό έχετε δίκη . Νομίζω πως το ξέρετε ήδη αυτό . Έχουν προσβάλει το γάμο και θέλουν να πουν ότι λευκός . Τα στοιχεία που έχουν είναι ελλειπη. Προσέξτε μόνο μην κάνετε καμία βλακεία τις τελευταίες μέρες και τους δώσετε τροφή » κοίταξε με νόημα τον Σταύρο καθώς για αυτόν χτυπούσε η κουδούνα .
« Μην ανησυχείς Μανώλη , είμαι πιο πιστός από ποτέ » μου χαμογέλασε γεμάτος ενθουσιασμό και προσπάθησα να ανταποδώσω .
« Νομίζω πως για την Ναντια δεν χρειάζεται να ανησυχούμε έτσι ;; »
« Φυσικά » μουρμούρισα και τους άφησα μόνους . Ήθελα επειγόντως ένα καυτό μπάνιο και έναν καλό ύπνο . Ένιωθα εξουθενωμένη τον τελευταίο καιρό .

Με είχε πάρει λιγάκι ο ύπνος όταν άκουσα την πόρτα να ανοίγει .
« μωρό μου ;» Ψιθύρισε πλησιάζοντας το κρεβατι .
« Μμμμ.. »
« Από τώρα κοιμάσαι ; Είσαι καλά ; » σκαρφάλωσε πάνω στα παπλώματα και ήρθε κοντά μου .
« Νύσταζα » γκρίνιαξα γιατί σε λίγο θα πιάναμε κανονική κουβέντα . Με φίλησε αργά στο λαιμό και ανέβηκε στο πρόσωπο μου .
« Σταύρο θέλω να κοιμηθώ» κουλουριαστηκα καλύτερα αλλά δεν με άφηνε
« Μου έχεις λείψει » τα χέρια του βρέθηκαν πάνω στο κορμί μου και με χάιδεψε αισθησιακά .
« Την τελευταία εβδομάδα κοιμάσαι πολύ λίγες ώρες , πως αντέχεις ;» Ξεφυσηξα τραβώντας το πάπλωμα από πάνω μου. Δεν μπορούσα να του αρνηθώ.. Χαμογέλασε πονηρά και αμέσως μου τράβηξε την πάνω πιτζάμα. Είχα ξυπνήσει για τα καλά πλέον...

Τις επόμενες μέρες συνεχίζαμε κανονικά τις δημοσιες εμφανίσεις μας πιο ερωτευμένοι από ποτέ, με τα μίντια να παίρνουν φωτιά . Οι γονείς μου δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν και η Αννα δεν πίστευε λέξη από ότι της έλεγα . Ένιωθα τόσο θλιμμένη και ο Σταύρος προσπαθούσε όπως μπορούσε να με κρατά χαρούμενη .
« Μωρό μου δεν θέλω να στεναχωριέσαι. Θα περάσει ο καιρός και όλα θα στρώσουν »
« Όλη η ζωή μου έχει καταστραφεί . Το μόνο που έχω πλέον είσαι εσυ . Τουλάχιστον σε έχω πραγματικά..»
Οδηγούσε μέσα στην πόλη χωρίς συγκεκριμένη διαδρομή. Του είχα ζητήσει απλά να πάμε μια βόλτα και δεν μου χάλασε χατήρι .
« Μην πηγαίνεις έτσι απότομα , με ζαλίζεις » του γκρίνιαξα και άνοιξα λίγο το παράθυρο . Το άρωμα του χτυπούσε τα ρουθούνια του και παρότι είχε περάσει τόσος καιρός ακόμα με ενθουσίαζε . Το χέρι του βρέθηκε στο γόνατο μου και το έτριψε απαλά . Στο πρώτο κόκκινο φανάρι που βρεθήκαμε , βρήκε την ευκαιρία να περάσει τα δάχτυλα του μέσα από την φούστα μου. Ένας γλυκός ηλεκτρισμός ξεκινησε να με ταράζει .
« Μάλλον ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σπίτι..» ψέλλισα λαχανιασμενα και αμέσως γέλασε πονηρά .


Το πρωί ξύπνησα μόνη μου με ένα τριαντάφυλλο στο μαξιλάρι του . Όταν ήθελε γινόταν πολύ ρομαντικός . Φόρεσα τις πιτζάμες μου και κατέβηκα να βρω την Μαρω. Λογικά είχε σηκωθεί από τα χαράματα και έκανε δουλειές .
« Καλημέρα » είπα εύθυμα και έκατσα στο πάγκο .
« Καλώς το κορίτσι μου » είχε βγάλει όλα τα ποτήρια και τα γυάλιζε διεξοδικά .
« Τι κανείς πρωί πρωί ;; Μια χαρά είναι τα ποτήρια »
« Αν δεν κάνω κάτι νιώθω πως τρελαίνομαι . Μια ζωή είχα μάθει να κάνω τα πάντα εδώ . Όταν ξέμεινε μόνο ο Σταύρος , το σπίτι είχε λιγότερες απαιτήσεις »
Έβαλα λίγο χυμό και έψαξα κάτι να μασουλησω .
« Τόσα χρόνια δεν σκέφτηκες ποτέ να φύγεις από εδώ μέσα ; Πέρασες όλη την ζωή σου κλεισμένη μέσα σε αυτό το τεράστιο σπίτι . Δεν ήθελες να ζήσεις ; Να ερωτευτείς ; Να κανείς οικογένεια ;;»
« Αυτό το μέρος ήταν η οικογένεια μου . Όσο για τους έρωτες.. Αχ κορίτσι μου.. Τον παππού του Σταύρου τον αγάπησα όσο τίποτα άλλο σε αυτό το κόσμο . Θα μου πεις τι κατάλαβες.. Ένας παντρεμένος αντρας που μάλλον σε μένα έβρισκε λίγη ηδονή »
Σοκαρισμένη με τα γεγονότα που ξεστόμισε ρώτησα το αυτονόητο
« Όλα αυτά τα ξέρει ο Σταύρος ;»
Ανασηκωσε αδιάφορα τα χέρια της .
« δεν είχαμε πει ποτέ τίποτα . Ίσως το είχε καταλάβει μόνος του . Αλλά τι σημασία έχει ;»
Το τηλέφωνο μου διέκοψε την συζήτηση μας και το σήκωσα βιαστικά
« Παρακαλώ»
« Κυρία Γεωργιάδη , οι εξετάσεις σας μόλις βγήκαν »
« Τέλεια , μπορώ να ξεκινήσω τα αντισυλληπτικά όπως κανονίσαμε ;»
« Καλύτερα να περάσετε από το γραφειο μου. Δυστυχώς η αγωγή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πλέον αδύνατη » είπε δυσάρεστα .
« Τι περιπτώσεις ;» Τρομαγμένα έκατσα και η Μαρω κατάλαβε ότι κάτι πήγαινε στραβά .
« Είστε ήδη έγκυος κυρία Γεωργιάδη »

Γεια σας γεια σας. Σοκκκκκκκ

Συμφωνία ΓάμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα