Κεφαλαιο 17

13.2K 957 20
                                    

Στα μέσα της εβδομάδας του πρότεινα να πάμε μαζί να διαλέξουμε ρούχα για το ρεβεγιόν γιατί η Αννα είχε πάει να δει τους γονείς της στην Αίγινα . Το κρύο ήταν απίστευτο σήμερα και η παρουσία του πρακτικά και μόνο μου έδινε λίγη ζεστασιά . Με φαινόταν ακόμα παράξενο όταν μερικές φορές σρον δρόμο , άνθρωποι τον αναγνώριζαν και μας κοιτούσαν επίμονα . Μπήκαμε σε ένα εξαίσιο μαγαζί και αμέσως η πωλήτρια ήρθε κοντά μας
« Ο κύριε Παλαιολογε , χαίρω πολύ! Πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω ;» Απευθύνθηκε και σε εμένα , αφού το κατάστημα ήταν γυναικείο.
« Ψάχνω ένα εντυπωσιακό φόρεμα , για την αλλαγή του χρόνου »
Ο Σταύρος αμέσως εντόπισε ένα σκαμπό και θρονιάστηκε χωρίς να χάσει ευκαιρία ενώ εγώ ήδη χάζευα τα ρούχα .
« Αυτό πως σου φαίνεται ; » του έδειξα ένα κομμάτι και εκείνος κούνησε αρνητικά το κεφάλι του .
« Μωρό μου εντυπωσιακό είπαμε.. Άλλωστε έχεις τόσο ωραίο κορμί. Κρίμα να το σπαταλήσεις μέσα σε ένα τέτοιο ύφασμα » χάζεψε λαίμαργα το σώμα μου ξυπνώντας μια αναστάτωση στην κοιλιά μου .
« Κύριε Παλαιολογε έχετε απόλυτο δίκιο , η μνηστή σας είναι υπέροχη , σίγουρα πρέπει να βρούμε κάτι αντίστοιχο» με εκνεύριζαν οι πωλήτριες που μας έγλειφαν μέχρι αηδίας .
« Αχ πραγματικά μου φαίνεστε καταπληκτικό ζευγάρι » είπε ενθουσιασμένη και ο Σταύρος αμέσως σηκώθηκε και ήρθε κοντά μου .
« Ναι είμαι πολύ τυχερός » μουρμούρισε και με φίλησε επιδεικτικά με πάθος . Η καρδιά μου πεταρησε και στηρίχτηκα πάνω του .
« Αα νομίζω πως αυτό θα είναι τέλειο » η πωλήτρια μας έφερε άλλο ένα φόρεμα και εγώ επιτέλους ξεκολλησα από πάνω του . Ήταν ένα κατακκοκινο μακρύ φόρεμα με ένα βαθύ ντεκολτέ . Μικρα κομψά στρας στο πάνω μέρους του υφάσματος το έκαναν άκρως εντυπωσιακό .
« Αυτό μάλιστα » είπε με κύρος και μου το έδωσε .
« Δοκίμασε το σε παρακαλώ »
Όντως ήταν υπέροχο . Το δοκίμασα και βγήκα στον καθρέφτη να το δω .
« Κούμπωσε με » του ζήτησα και χωρίς να χάσει ευκαιρία έβαλε τα χέρια του στην πλάτη μου .
« Θα μπορούσα να στο βγάλω κιόλας» ψιθύρισε προκλητικά και αμέσως θυμήθηκα τον παλιό πρόστυχο Σταύρο .
« Τελείωνε!!» Του μουγκρισα .
Το φόρεμα ήταν πραγματικά υπέροχο ! Εφάρμοζε τέλεια στο σώμα μου αν και το μπούστο ήταν υπερβολικά βαθύ για τα γούστα μου .
« Είναι υπέροχο » με κοίταξε μέσα από την αντανάκλαση του καθρέφτη χαζεύοντας το στήθος μου .
« Έχει πολύ βαθύ μπουστο » γκρίνιαξα και γυρνούσα δεξιά και αριστερά για να το δω καλύτερα.
« εγώ νομίζω πως είναι ότι πρέπει » επέμεινε έχοντας και σύμμαχο την πωλήτρια .
« Καλά καλά, θα το πάρω » μουρμούρισα και πήγα να αλλάξω . Προσπάθησα να μην κοιτάξω την τιμή του και το έσωσα κατευθείαν στον Σταύρο . Ψώνισε και εκείνος κάτι κουστούμια που ήθελε και γυρίσαμε σπίτι . Υπήρχαν πολλά άτομα εδώ που καθάριζαν και έφτιαχναν τον κήπο .
« Γιατί τόσοι πολλοί ;» Ρώτησα την κυρία Μαρω .
« Γιορτές έχουμε , έτσι θα αφήσουμε το σπίτι ; Είναι τεράστιο , θελουμε πολλά χέρια »
Βγήκα στην πισω αυλή και χάζεψα την πισίνα που μόλις είχαν αδειάσει . Δυστυχώς από τότε που ήρθα εδώ δεν μπόρεσα να κάνω βουτιά γιατί ήταν χειμώνας . Μόνο το υδρομασάζ  ήταν διαθέσιμο για το κρύο .
« Έχω κάνει τα καλύτερα πάρτι σε αυτή την πισίνα » ψέλλισε από πισω μου ο Σταύρος.
« Ποτά, γυμνές κι μουσική μέχρι το πρωί να φανταστώ ;» ρώτησα σαρκαστικά
« Πολύ καλά φαντάζεσαι » ξεφυσηξε μάλλον με την κατάντια του .
« Μπορείς και τώρα να κανείς.. Θα σου φέρει ο Εμανουηλ 7-8 κορίτσια και θα περάσεις μούρλια.. »
« Μπα.. τις βαρέθηκα »παραδέχτηκε
« Πως και έτσι ;»
«Θέλω κάτι πιο αληθινό , που να μιλάει και ελληνικά » παραδέχτηκε και με κοίταξε στα μάτια . Νόμιζα πως εννοούσε κάτι άλλο ώσπου ξανά άνοιξε το στόμα του
« Ξέρεις , να καταλαβαίνει τα βασικά . Σκύψε, έλα πιο πάνω , άνοιξε τα πόδια σου..» αμέσως πήρα μια αηδιασμένη φάτσα
« Τι μιλάω μαζί σου.. Ίδιος και απαράλλαχτος είσαι » έβαλε τα γέλια και μου έπιασε το μπράτσο .
« Έλα πλάκα σου κάνω . Αμάν..»
« Ξέρεις τι δεν μαρεσει πάνω σου ;; Η άποψη σου που έχεις για τις γυναίκες.. Λες και είναι αντικείμενα, λες και σου ανήκουν »
« Μην αγριεύεις , ένα αστείο ήταν » είπε σοβαρός .
« Έχω δει και όταν δεν λες αστεία »
« τώρα γιατί το κανείς αυτό ; Ήμασταν μια χαρά από το πρωί »
« Απλά το πρωί δεν άνοιξες το στόμα σου να εκφέρεις την γνώμη μου περί γυναικών , για αυτό και ήμασταν μια χαρά » φώναξα αλλά προσπάθησα να συγκρατηθώ . Υπήρχε τόσος κόσμος στο σπίτι. Αυτός ο άνθρωπος με νευρίαζε τόσο εύκολα..
« Ναντια απλά σταματα αυτή την καραμέλα» με τράβηξε μέσα στην κουζίνα κλείνοντας όλες τις πόρτες και συνέχισε
« Εσυ κρίνεις εμένα δηλαδή για το πως φαιρομαι στις γυναίκες; Που κάναμε ερωτα και μέτα από λίγες μέρες έφυγες στο Παρίσι για να πηδιεσαι με τον πρωην σου » μιλούσε σε χαμηλούς τόνους αλλά τα μάτια του πέταγαν φωτιές .
« Μπα; Αυτό σε καίει δηλαδή ; Που απλά δεν κάθομαι να περιμένω ποτέ ο πασάς θα μου δώσει σημασία και κοιτάω την ζωή μου ; Και από ποτέ κάναμε εμείς οι δυο ερωτα ; Μεθυσμένο σεξ το κατάλαβα εγώ , άλλωστε τι εγώ τι μια πουτανα ; Έτσι δεν είχες πει ;» Τον χτύπησα με τα λόγια μου για να τον πικράνω . Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει και το βλέμμα του είχε ζαρωσει .
« Ωραία λοιπόν , τι θα έλεγες για ένα έξτρα συμφωνητικό ; Συν αλλά πεντε εκατομμύρια και ο γάμος μας να πάψει να είναι λευκός . Εντάξει θα πληρώσω κάτι παραπάνω από μια κοινή συνοδο , αλλά θα σε έχω και μέσα στο σπίτι » είπε τα λόγια του σαν να με έβριζε . Σοκαρισμένη σήκωσα το χέρι μου για να τον χαστουκισω αλλά με σταμάτησε .
« Κοριτσάκι μου , ποια νομίζεις ότι είσαι ;» Ένιωθα την ανάσα του στο πρόσωπο μου και μου ερχόταν να τον σκοτώσω . Πως τόλμησε να μου πει κάτι τέτοιο ; Μου πρότεινε λεφτά για τι ;; Για να με πηδάει κιόλας ! Με τράβηξε κατά πάνω του και φώναξα
« Άσε με » το χέρι του βρέθηκε πάνω στους γοφούς μου σφίγγοντας τους δυνατά .
« Μην με ακουμπάς » ουρλιαξα και βίαια κόλλησε το στόμα του πάνω στο δικό μου .
« Σσς σσς, μην φωνάζεις τόσο δυνατά , θα μας ακούσουν » μουγκρισε μέσα στο αυτί μου ενώ είχε ασφαλίσει τα χέρια μου . Δάκρυα έτρεχαν από την ένταση πάνω στο μάγουλο μου .
« σε απεχθάνομαι !!» προσπάθησα να το πω δυνατά αλλά μου έκλεισε το στόμα . Έτριβε όλο το σώμα του επάνω μου και η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει . Η γλώσσα του μπήκε αγαραμπα μέσα στο στόμα μου κρατώντας μου το κεφάλι μου . Οι αντοχές μου έσπαγαν αλλά δεν θα του έκανα την χάρη. Το κορμί μου έκαιγε όπου με ακουμπούσε αλλά προσπαθούσα να το σβήσω . Τραβήχτηκε κοιτάζοντας με στα μάτια με ένα άγριο βλέμμα που δεν είχα ξανά δει πάνω του .
« Παραδέξου του , το θες και εσυ » πήγε να συνεχίσει αλλά η πόρτα άνοιξε και μπήκε η κυρία Μαρω . Επιτέλους βρήκα την αφορμή και τον εσπρωξα δυνατά από πάνω μου . Σκούπισα τα δάκρυα από τα μάτια μου και έτρεξα πάνω .
« Γιατί κλαίει η Ναντια ; Σταύρο τι στο διάολο έκανες » φώναξε σοκαρισμένη η κυρία Μαρω από την σκηνή που μόλις είχε δει .
« Παρατα με και εσυ » της είπε και έφυγε έξαλλος από το σπίτι .

Αχχχχ

Συμφωνία ΓάμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα