Κεφαλαιο 34

10.9K 908 60
                                    

« τον ποιον ;;» Σοκαρισμένη προσπάθησα να αποδεχτώ τις λέξεις .
« Καλύτερα να σας αφήσω μόνες » μουρμούρισε ευγενικά η Αννα και πήγε κατευθείαν στο αμάξι .
« Ναντια υπάρχουν πολλά που δεν ξέρετε , μάλλον είχες την εντύπωση πως εμένα από εδώ από συνήθεια . Όχι , αυτό το μέρος το νιώθω όντως σαν σπίτι μου . Εδώ μεγάλωσε το παιδί μου και ο εγγονός μου . Εντάξει μπορεί να μην έγιναν όλα όπως τα ήθελα αλλά τουλάχιστον ήξερα πως το περιβάλλον ήταν το καλύτερο για εκείνους »
« Τι μου λες τώρα ; Ότι ο πατέρας του Σταύρου ήταν παιδί σου ;; Πως κράτησες τέτοιο μυστικό από εκείνον;» Πήγα να τον υπερασπιστώ όμως αμέσως σκέφτηκα πως δεν του άξιζε .
« Δεν είσαι σε θέση να ακούσεις την ιστορία μου Ναντια . Όταν είσαι πιο ήρεμη θα πούμε τα πάντα . Θέλω απλά να προσεχείς τον εαυτό σου . Ο Σταύρος απλώς δεν καταφερε να χαλιναγώγησει μάλλον τις αμαρτωλες του συνήθειες και σε πλήγωσε . Όμως σε αγάπησε . Ίσως το μόνο άτομο που αγάπησε πραγματικά .» Δάκρυα γέμιζαν πάλι τα μάτια μου αλλά κρατήθηκα .
« Την είδα την αγάπη του !! Αγάπη είναι αυτό ; Να με προδίδει έτσι ; Καλύτερα να φύγω από εδώ μέσα πριν γυρίσει . Δεν θέλω να τον βλέπω» Πήρα μια βαθειά ανάσα και προσπάθησα να μην ταραχτω άλλο στην κατάσταση που ήμουν.
« Τι να του πω όταν γυρίσει ;; »
« Δεν με ενδιαφέρει , πες του ότι θες , αλλά σε παρακαλώ άφησε το χάος εδώ μέσα έτσι όπως το έκανα » Βγήκα βιαστικά από αυτο το σπίτι και μπήκα στο αμάξι .
« Είσαι σίγουρη για αυτό Ναντια ;» Η Αννα λυπημένη περίμενε την απάντηση μου .
« Πάμε να φύγουμε »

Εμένα εδώ και δυο εβδοαμδες στην μεγάλη Βρετανία και δεν έβγαινα σχεδόν καθόλου από το ξενοδοχείο . Δεν ήθελα κανείς να με αναγνωρίσει . Είχα άπειρες κλήσεις από εκείνον αλλά δεν είχε καμία σημασία . Ζούσα από τα πέντε εκατομμύρια μου και σήμερα θα πήγαινα στο δικηγόρο μου . Έπρεπε να έμπαιναν κάποια πράγματα στην θέση τους . Ντύθηκα ουδέτερα για να μην τραβώ τα βλέμματα και ζητησα ένα ταξί από την υποδοχή . Ήμουν αποφασισμένη για όλα .

« Μου λέτε δηλαδή πως θέλετε να κινήσουμε διαδικασίες διαζυγίου διότι σας απάτησε και όχι μόνο να κρατήσετε τα χρήματα από την συμφωνία, αλλά να του πάρετε και την μισή περιουσία ;» Ο δικηγόρος με γουρλωμένα μάτια προσπαθούσε να καταλάβει τι είχα στο μυαλό μου .
« Σαν νόμιμη σύζυγος δεν μπορώ να τα διεκδικήσω ; »
« Ναι φυσικά αλλά θα είναι πολύ δύσκολο »
« Δεν με νοιάζει . Θέλω να τον καταστρέψω . Για αρχή θέλω να χάσει την περιουσία από τον παππού του . Η δίκη που έρχεται νομίζω πως αν το χειριστώ σωστά θα βγει εναντίον του . Οι δικηγόροι της διαθήκης θα τον κατατροπώσουν αν μάθουν πως με απατούσε ας πούμε..»
« Είναι πολύ εύκολο να χάσει την δίκη αν δώσουμε στην δημοσιότητα μερικά στοιχεία »
«Χαίρομαι πολύ που το ακούω »
« Όμως είστε σίγουρη ; Δεν μιλάμε για απλά πράγματα εδώ. Καταστρέφετε τις επιχειρήσεις του έτσι »
« Ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει » είπα σκληρά και τον κοιταξα στα μάτια .

Όταν τελείωσα από το δικηγόρο έκανα μια βόλτα στην Αθήνα και αποφάσισα να κάνω μια εμφάνιση στο καφέ που δούλευα παλιά . Ήμουν σίγουρη πως θα μάθαινε τα νέα πολύ γρήγορα.
« Καλημέρα Ναντια!! Σαν τα χιόνια.. εμπλεξες με το χρήμα και μας ξέχασες » το πρώην αφεντικό μου δεν σταματούσε να σχολιάζει και χωρίς να απαντήσω σε τίποτα, του ζητησα ένα καφέ .
Δεν είχε περάσει μια ώρα ώσπου το αμάξι του φάνηκε μπροστά από το μαγαζί . Πάρκαρε βιαστικά και έτρεξε προς εμένα . Έκατσε στο τραπέζι μου και με ένα βλέμμα γεμάτο θυμό άρχισε να μιλά
«Που στο διάολο είσαι 2 εβδομάδες ;» Μουγκρισε επιθετικά και ξεκουμπωσε το σακάκι του .
« Βλέπω σε πληροφόρησαν γρήγορα οι πηγές σου εδώ..» ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστο το ποσό γρήγορα ενημερώθηκε ότι ήμουν εδώ .
« Ναντια πρέπει να μιλήσουμε . Κανείς βλακείες , καταστρέφεις την οικογένεια μας χωρίς λόγο »
Γέλασα ειρωνικά και ένιωθα το αίμα μου να βράζει . Είχα υποσχεθεί να μην ξέφευγα από τα όρια μου αλλά με προκαλούσε .
«Χωρίς λόγο ;;; Η ξανθιά δεν είναι λόγος ;;» Φώναξα λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε και μερικά τραπέζια μας κοίταξαν .
« Έλα σε παρακαλώ πάμε σπίτι να αναλύσουμε την κατάσταση . Εδώ δεν είναι το κατάλληλο μέρος»
« Εγώ εκεί μέσα δεν ξανά μπαίνω Σταύρο , τελειώσαμε »
« Τι τιιι μαλακιες είναι αυτές ; Επειδή αυτή η ηλίθια μου την επεσε πρέπει να καταστρέψουμε την αγάπη μας ;»
« Ειλικρινά , νομίζεις πως είμαι ηλίθια ; » Δυσκολεύτηκα τόσο πολύ να τον εμπιστευτώ και όταν το έκανα, μου απέδειξε πως δεν έπρεπε . Παρέδωσα την καρδιά μου σε εκείνον και θεώρησα πως για μένα είχε αλλάξει . Προφανώς και κορόιδευα τον εαυτό μου..
« Ποτέ δεν πίστεψες σε εμένα Ναντια . Δεν είναι ότι απλά μου την επεσε κάποια.. είναι ότι δεν με πίστεψες ποτέ . Δεν θέλησες να στηρίξεις αυτή την σχέση . Αν το ήθελες πραγματικά τώρα όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν »
« Με δουλεύεις έτσι ;; Ρίχνεις κατηγορίες σε εμένα τώρα !!Ησουν μέσα στο ασανσέρ και φιλιοσουν με αυτή την ξανθιά πρώην σου, ενώ εγώ μόλις είχα πάει στο γιατρό για να δω τα παιδιά μας !!!» Ένιωθα την πίεση μου να ανεβαίνει και ήθελα τόσο πολύ να κλάψω . Αλλά δεν του άξιζε να με δει έτσι . Δεν θα του έδινα αυτή την ικανοποίηση .
« Παιδιά μας ;; Τι εννοείς ;» Μια λάμψη γέμισε το πρόσωπο του λες και δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ μας .
« Ο υπέρηχος έδειξε ότι έχω δίδυμα » είπε με απόλυτη σοβαρότητα . Μια φευγαλέα σκέψη πέρασε από το μυαλό μου . Αν δεν το άφηνα ποτέ να δει τα παιδιά του , θα ήταν η χειρότερη τιμωρία για εκείνον . Όμως έτσι αυτά θα μεγάλωναν χωρίς πατέρα.. Δεν ήταν δίκαιο για αυτά.
« Δεν το πιστεύω !! Τι δώρο μου κανείς αγάπη μου!! » σηκώθηκε από την καρέκλα του και ήρθε κοντά μου προσπαθώντας να με αγκαλιάσει .
« Φύγε από πάνω μου !! »μουγκρισα διώχνοντας το άγγιγμα του . Κούμπωσα το παλτό μου κι πετάχτηκα όρθια.
« Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα . Ένας αντρας σαν και εσένα τελικά λογικό να μην αλλάξει ποτέ . Και μου το απέδειξες με το χειρότερο τρόπο . Σου φέρθηκα άψογα και εσυ με την πρώτη ευκαιρία με προδωσες. Θα κινηθώ νομικά και θα έχεις μπροστά σου τα χαρτιά του διαζυγίου σύντομα »
Το χρωμα του εξαφανίστηκε από πρόσωπο του και μια μορφή έκπληξης και φόβου διαγράφηκε στα χείλη του .
« Τι πράγμα ;»

Συμφωνία ΓάμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα