38.kapitola | NOČNÍ MŮRY

1.5K 129 3
                                    

Gemini stála naproti zrcadlu na dívčích záchodcích ve druhém patře a s nechutí se na sebe koukala.

Začala si uvědomovat, co se vlastně děje a cítila se příšerně. Měla sice milujícího přítele, kterého si měla o letních prázdninách vzít, ale pořád cítila to prázdno uvnitř sebe.

Všechno na ni doléhalo. Smrt Markuse i její otce, kterého i přes všechnu tu nenávist oplakala. Slova Luciuse o její matce, kterou toužila znovu vidět. A nakonec těhotenství v tak mladém věku. Věděla, že to nezvládne. I přesto všechno, že by svému dítěti dala vše, nebylo by to ani to nejlepší.

V rukou svírala svou hůlku, kterou ji její rodiče koupili u Ollivandera. Když si na to vzpomněla, uvědomila si, že její dětství je jedna z věcí, která ji bude pronásledovat celý život.

V návalu vzteku bouchla rukou pěstí do zrcadla, které se poté roztříštilo po zemi. Její krev byla, jak na kloubech, tak na střepech.

Propukla v pláč, který přerušil až duch mladé dívenky.

,,Nevím sice, co tě trápí, ale to zrcadlo za to jistě nemohlo, že?" zjevila se před ní rázem Ufňukaná Uršula.

,,Vy-vypadni!" rozmáchla se Gemini rukou, aby od sebe otravného ducha odehnala, ,,nestojím o tvoje debilní kecy."

,,Každým rokem jsou studenti v téhle škole drzejší a drzejší," odfrkla si Uršula a skrz Gemini proletěla do kabinek u zdi.

Gemini se svalila na zem mezi střepy. ,,Merline, co jsem ti kdy udělala?" zamumlala a znovu se dala do srdcervoucího pláče.

  ~  

,,Jenomže, co můžeme my tak dělat?'' pozvedla Lily tázavě obočí a pohlédla na svou hnědovlasou kamarádku. ,,Gemini si to nepřeje a ty snad chceš jít proti její vůli?''

,,Ale taky musíš myslet na to, že už je to měsíc,'' oznámila Madelaine s úšklebkem, ,,a moje sestra mu to stále neřekla. Tímhle tempem se to dozví, až bude to mimino venku,'' zašeptala směrem k ní.

,,A to to chceš jako Remusovi říct?'' vykulila Lily zaskočeně oči.

,,Ne,'' zavrtěla nad tím hlavou, ,,ale popohnat k tomu Gemini.''

Ani jedna z nich si však nevšimla černovlasého sedmáka, který seděl u oken a jejich rozhovor poslouchal.

Nebyl blbý, a proto si stačilo dát dohromady jedna a dva a zjistil, že je jeho nejlepší kamarádi spolu čekají dítě.

~

,,Musíš mu to říct!'' opakovala stále dokola Lily, když stála nad hnědovlasou Malfoyovou.

,,Jenže to není tak lehké,'' namítala Gemini. ,,Jak by bylo tobě, kdybys měla Jamesovi říct, že s ní čekáš dítě?'' podívala se na ni s tázavým výrazem.

,,Byl by nadšený a věř mi že Remus taky,'' založila si ruce na prsou, ,,staral by se o tebe a pomohl by ti. Rozhodně by to bylo lepší než to držet v-''

Větu ani nedokončila, protože někdo zběsile klepal na jejich okno. Lily ho otevřela a dovnitř vletěl Sirius Black v celé své kráse.

,,Ahoj!'' pozdravil je všechny.

,,Co tu děláš?'' přiběhla k němu zmatená Madelaine.

,,Květinko, to ti nemůžu říct nebo vlastně jo,'' usmál se pobaveně, ,,týká se to Gemini.''

,,Co se děje, žes sem vletěl oknem?'' zeptala se ho starší ze sester. Ani nevstala z postele.

,,Kde bych začal...,'' zamumlal si sám pro sebe a prohrábl si své černé vlasy. Poté se posadil vedle své nejlepší kamarádky a vychrlil ze sebe: ,,Jsi těhotná?'' zeptal se po chvíli nepříjemného ticha.

Nejsem Malfoy I. ✔️ | PRVNÍ DÍL SÉRIE | HARRY POTTER FANFICTIONKde žijí příběhy. Začni objevovat