3.kapitola | KONEC ROKU, VEČÍREK A UDOBŘENÍ

3.8K 256 30
                                    

Rok uplynul jako voda a byl tu poslední červnový den. Většina studentů se těšila na nadcházející léto, tedy až na absolventy ze sedmých ročníků. Těm už školní léta odzvonila a museli se vydat do světa dospělých.

Gemini s Lily, kterou si slečna Malfoyová oblíbila ze všech svých spolužaček nejvíce, už jen kvůli společné zálibě v knihách a poznání, seděly v Bradavickém expressu a horlivě diskutovaly o uplynulém školním roce.

Lily se domů těšila, protože věděla, že se vrátí na místo, kde je někým milována.

V Malfoy Manor nebyl nikdo, kdo by měl Gemini rád. Dokonce ani psi, kteří mají být nejlepšími příteli člověka.

A proto, když se najednou ocitl vlak na nádraží King's cross a všechny děti se vyhrnuly ven, Gemini se začala obávat.

O Vánocích domů nejela. A moc dobře věděla proč. Dva měsíce plné urážek a fyzických trestů? To moc nezní jako odměna za pilné plnění školních povinností. Ovšem ty by mohly situaci trochu zlepšit. Malfoyovi si zakládali na inteligentci a dobrém prospěchu.

Gemini se naposledy otočila na Lily. ,,Ahoj, Evansová," rozloučila se s ní a zamířila ke svým rodičům a bratrovi, kteří na ni netrpělivě čekali.

,,To byla ta mudlovská šmejdka, o které nám Lucius vyprávěl?" zeptal se ji její otec.

,,Ne," zalhala.

,,Kdo lže, ten krade,'' ozvala se její matka.

,,Že to přirovnání používáte zrovna vy dva, co?'' ušklíbla se a sklopila hlavu. Zapomněla na jednu důležitou věc. Teď už nebyla v bezpečí Bradavic, tohle byla realita. Později svého vysloveného názoru litovala.

Abraxas ji chytil za límec hábitu a lehce ji zvedl do vzduchu, což vypovídalo o jeho statné postavě. ,,To si ještě vyřídíme," zašeptal s hrůzu nahánějícím hlasem.

~

Do rodinného sídla Blacků právě vstoupila Walburga se svým synem. Hned po příchodu zaúkolovala několik skřítků a nakonec i mladého Blacka.

,,Zítra jedeme na Manor," oznámila mu s kyselým obličejem.

,,Proč?'' zeptala se. Stál narovnaný v chodbě a nehnul ani vrbou. I presto, že se spoustou věcí s rodinou nesouhlasil, nechtěl být bit.

,,Abraxas slaví narozeniny a nás pozval. Jestli s tím máš nějaký problém, tak si ho vyřeš,'' prskla.

A tím najednou jako by Sirius ztratil veškeré zábrany. ,,To je typický. Mně se něco nelíbí a nic se neděje, ale když se něco nelíbí Regulusovi tak to musíme všichni řešit," odfrkl si a založil si ruce na prsou.

,,Jsem hold ten nejlepší,'' ozval se jeho bratr ze schodů se záminkou přivítat ho.

,,Idiot určitě," řekl se smíchem a Regulus zlostí zrudnul.

,,Tak a dost, Siriusi, do svého pokoje!" zapištěla jeho matka.

~


,,Siriusi, budeš se chovat slušně, jasné?" řekl s přísným toném hlasu jeho otec.

,,Hmm...,'' zabručel.

,,Rozuměl jsi?"

,,Jo,'' přikývl.

,,Budeš se nás držet nechci, aby se všichni dozvěděli, že chodíš do Nebelvíru. I když, jak víme, Abraxas má stejné potíže," řekl a všichni kromě jeho nejstaršího syna se začali smát.

Nejsem Malfoy I. ✔️ | PRVNÍ DÍL SÉRIE | HARRY POTTER FANFICTIONKde žijí příběhy. Začni objevovat