10.kapitola | ÚTĚK A ZTRACENÝ PŘÍBUZNÝ

2.8K 204 2
                                    

,,Gemini?" podivila se ospalá Lily, když uviděla svou kamarádku před dveřmi jejího domova.

,,Ahoj, Lily,'' pozdravila ji a rychlostí blesku objala.

Rudovláska byla zmatená. Proč byla Gemini Malfoyová v šatech, v podpatcích a vypadala, že právě utekla jako popelka z nějakého plesu? A proč ji poprvé za pět let řekla křestním jménem a ne příjmením?

,,Co tu děláš?" zeptala se a chytila ji za ramena.

,,Utíkám z domova,'' oznámila. ,,Byla jsem v Prasinkách a v Bradavicích a v Manoru pro svoje věci, který jsem nechala ve škole a nestihla jsem se ani převléknout a-''

,,Zastav,'' přerušila ji. ,,Pojď dovnitř,'' ukázala na chodbu. Gemini přikývla a vešla dovnitř. ,,A co se vlastně stalo?''

,,Řeknu ti to ráno,'' oznámila a posadila se na schody, ,,teď na to nemám, pořád to vstřebávám,'' složila si hlavu do dlaní. ,,Kde jsou tví rodiče?''

,,Jeli za pratetou," oznámila se zívnutím.

,,Jsi tu teda sama?" podívala se na ni.

,,Ne, je tu Petunie," odvětila a prohrábla si své rudé vlasy.

Gemini na chvíli ztichla. Koukala před sebe. ,,Mohla bych tu do konce prázdnin zůstat?" vychrlila ze sebe.

,,Co? Jo. Jasně,'' kývala hlavou jak zběsilá. ,,Aspoň do zítra,'' doplnila se.

,,Děkuju,'' usmála se na ni vděčně.

~

Gemini se probudila na sedačce přikrytá dekou. Domem se ozýval křik. Rychle se sehla pro hůlku, kterou měla položenou vedle svých bot a vydala se k místu, odkud vycházel hluk.

Vykoukla zpoza rohu a uchechtla se, když uviděla vzteklou Petunii.

,,To nádobí umyješ ty!" zakřičela brunetka. V ruce držela vařečku a s každým dalším slovem s ní máchala víc a víc.

,,Uklízím ho pořád!" namítala rozespalá Lily.

,,Ono ti to neuškodí,'' oznámila. ,,Celý rok jsi v tý divný škole a děláš čáry máry!" rozhazovala přitom všemožně rukama. Bylo to komické.

Gemini sklopila hůlku, protože Petunii by neumlčel ani samotný Voldemort. Naopak, rád by zabil sám sebe v její přítomnosti.

Otočila se k nim zády s úmyslem vrátit se na gauč. Naneštěstí si ji Lilyina sestra všimla dřív, než se stačila vůbec rozejít.

,,Kdo je to?!" zapištěla. Vařečku namířila na Lilyinu návštěvu a kdyby ji její sestra nechytila, dokonce by ji po Gemini hodila.

,,Moje kamarádka."

,,A je taky divná?"

,,Ano," odpověděla za ní Gemini. ,,S tím rozdílem, že prý je moje krev čistší, než ta tvoje,'' přistoupila k ní. ,,A můj rodokmen je větší, než tvůj.''

Petunie se zamračila. ,,Až se tohle dozví naši, tak ji vyhodí!" zakřičela a odešla.

,,Koukám, že problémy se sourozenci nemám jen já," zasmála se Gemini. ,,To s tou krví bylo jen proto, že jsem se ji chtěla zbavit, nemyslela jsem to nějak zle,'' podívala se na svou kamarádku.

Lily přikývla. ,,Jak se ti spalo?" změnila téma.

,,Dobře," odvětila.

,,Dnes se vrátí máma s tátou, tak se jich zeptám, jestli tu můžeš zůstat," usmála se. ,,Myslím, že budou souhlasit, hodně jsem jim o tobě řekla, v podstatě jen to nejlepší,'' doplnila se.

Nejsem Malfoy I. ✔️ | PRVNÍ DÍL SÉRIE | HARRY POTTER FANFICTIONKde žijí příběhy. Začni objevovat