14.kapitola | STARÁ PANNA A NOVÝ POKOJ

2.6K 196 12
                                    

Po pěti měsících plných utrpení, jak je nazval Sirius, tu byl opět červen a konec školního roku, který by spousta studentů pátých ročníků srhnula slovy strašnej vopruz.

Ti, co úspěšně složili zkoušky NKÚ, se s radostí těšili domů. A ti, co neprošli se mohli alepsoň těšit na srpnovou návštěvu Bradavic.

Sirius, i přesto, že za celý rok otevřel učebnici snad jen jednou a to proto, že chtěl zabít pavouka na zdi v jejich pokoji, záhadně prošel a začal o sobě tvrdit, že je génius.

Gemini, která letos naprosto ignorovala jakoukoliv chlapeckou společost (kromě Pobertů) a soustředila se na učení. A konec školního roku oslavila spálením učebnice věštění, které tak nesnášela.

James a Lily se sblížili natolik, že spolu trávili téměř všechen svůj volný čas. Společně se učili (díky čemuž měl James velice dobré výsledky), povídali si a Lily brýlatého chytače podporovala ve famfrpálu.

Co se týče Remuse. Ten byl posledních pár týdnů školy lehce mimo. Všichni to sváděli na jeho chlupatý problém, pravda ale byla, že stav jeho nemocné matky se rapidně zhoršil a on se modlil každý den všem bohům světa, aby byla opět zdravá a plná života.

A pro Petera byl červen ve znamení lásky. I když mu moc dlouho nevydržela, alespoň už nebyl panic, dle slov Siriuse, který mu dával vzácné rady.

~

Bradavický expres jel po rozpalených kolejích od slunce. Každým dalším kilometrem byl blíže ke svému cíly - nádraží King's cross.

Gemini seděla v kupé se Siriusem, Remusem a Peterem. Lily s Jamesem byli v jiném, protože potřebovala rudovlasá Nebelvírka dokončit s Marlene diskuzi na téma mudlovské filmy a James chtěl být s ní.

A to proto tu v kupé sedělo namísto šesti studentů čtyři.

,,Poslední dva roky v Bradavicích a já pořád nevím, co budu dělat v reálným životě!'' stěžoval si Peter. Opravdu nevěděl, co by ho například bavilo.

,,Co třeba ochutnávač u královský rodiny?'' uchechtla se Gemini.

,,To existuje?'' podivil se.

,,Jo, testuješ, jestli není v jídle jed,'' přikývl Remus s úsměvem. Dle Peterova výrazu uznal, že vůbec netuší, o čem tato práce je.

,,To zní skvěle a jak to poznám?''

,,Chcípneš,'' oznámil Sirius s pokrčením ramen.

,,Tak to dělat nechci,'' podepřel si hlavu dlaní.

,,A co budeš dělat ty, Gemini?'' zeptal se ji Remus.

,,Zatím mi je to jedno, spíš přemýšlím nad tím, co bych dělala, kdybych si Siriuse vzala,'' podívala se na svého černovlasého nejlepšího kamaráda.

,,Jako fakt?'' zasmál se Sirius.

,,Jo,'' přikývl. ,,Ale žádný výhody by to nemělo,'' odfrkla si, čímž Siriuse lehce naštvala.

,,Tím chceš říct, co?''

,,Tím chci říct, že my dva bychom byli strašný manželé,'' pokrčila nad tím rameny.

Nejsem Malfoy I. ✔️ | PRVNÍ DÍL SÉRIE | HARRY POTTER FANFICTIONKde žijí příběhy. Začni objevovat