Hoofdstuk 1

69 8 2
                                    

POV Gido
________
"In gevangenschap voor poging tot moord op zijn ex vriendin."
________
Dag 1 - 7:58

Nog een minuut. Dan mogen we de kamers in. We zijn al allemaal afgezonderd van elkaar en straks moeten we ons overlevingspakket uitkiezen, ieder in een aparte kamer. Gespannen kijk ik naar de secondewijzer van het klokje op het display van mijn polsband. De polsband is denk ik van ijzer gemaakt. Het is in ieder geval heel sterk, en zit heel strak.

Nog 50 seconden.

Ik voel dat ik begin te trillen op mijn benen. Over een paar minuutjes staan we in die arena, met z'n alle. En wie weet houd je leven vandaag al op. Ik schud mijn hoofd en dwing mezelf daar niet over na te denken. Je moet jezelf niet gek laten maken, Gido, kom op.

Nog 40 seconden.

Harper. Dat is waar. Ze doet ook mee. Ik moest me net ongelooflijk inhouden toen ik haar zag. Het lieft zou ik mijn handen op haar keel zetten en haar wurgen. Harper is mijn ex. Ik heb 1 jaar en 3 maanden geleden haar proberen te vermoorden. Ze ging verdomme vreemd. En hoe. Bitch.

Nog 30 seconden.

Oke, even tot rust komen. Ik adem diep in en uit en sluit mijn ogen even. Ik kan dit wel. Vertel ik mezelf. Focus.

Nog 20 seconden.

Ik kijk naar de rugzak die ik stevig vast heb. Mijn overlevingspakket. Denk na. Wat wil ik mee hebben? Water? Een wapen? Ik weet niet eens wat er allemaal in dat schap staat, maar ik mag drie dingen uit kiezen. Ik voel hoe de zenuwen de kriebels in mijn buik steeds erger maken. Ik bal mijn vuisten en kijk naar de klok.

Nog 10 seconden.

In mijn hoofd tel ik af. Negen, acht, zeven... Ik doe een stap dichter bij de deur en sta klaar om er door heen te schieten, want ik heb alle tijd die er is nodig. Het schap zal sluiten zodra de minuut over is, en dan moet je wel 3 dingen hebben natuurlijk. Drie, twee, een... De deur gaat open en ik stap gehaast de kamer in.

Let's do this.

Second ChancesDonde viven las historias. Descúbrelo ahora