Proloog - Deel 4

66 8 0
                                    

POV Tess
______
"In gevangenschap door afpersing en moord op haar docent Nederlands."
______
Dag 0 - 7:39

Iedereen raakt lichtelijk in paniek en er ontstaat rumoer in de kleine kamer waar we met z'n alle in staan. De bewaking voelt zich genoodzaakt om in te grijpen. Ze stormen op de menigte af proberen de groep gedeisd te houden. Gespannen houd ik mijn adem in en zoek naar mijn beste vriendin's hand. "Fay?" Ik voel dat Fay mijn hand vast pakt en er zachtjes in knijpt. "Het komt goed, Tess. Dat beloof ik." Ik knijp mijn ogen even dicht en dwing mezelf om niet te huilen.

"Dames en heren, alsjeblieft zeg. Ik moet jullie uitleggen hoe de Game in elkaar zit. Anders komen jullie al helemaal niet ver hoor, geloof me."

Het rumoer verdwijnt direct en iedereen zwijgt. Het enige wat ik nog hoor is het gehijg van iedereen en het gejammer van die hysterische meid.

"Goed. Jullie moeten goed luisteren, want ik vertel het niet nog een keer.

De Game vindt zich plaatst in een arena. Deze arena is nieuw gebouwd en bezit de nieuwste technieken. Maar omdat het vanaf vandaag 100 jaar geleden is dat deze gevangenis tot stand kwam, gebruiken we die technieken niet. Het wordt lekker old school allemaal. Jullie staan er helemaal zelf voor.

De arena bestaat uit een groot bos en een middelpunt. Het middelpunt van de arena draait puur om supplies. Wil je overleven, dan heb je een wapen nodig, toch? Die kan je daar vinden. Ook liggen er ook van allerlei andere leuke en handige dingen. De moeite waard dus.

Het volgende punt: jullie krijgen allemaal een polsband om. Dit is denk ik het enige technische spul wat jullie in de Game gaan tegen komen. Op deze polsband zit een display, waarop te zien is als er doden zijn gevallen.

Ook dient het als een soort baken. Na 3 uur na het begin van de games, stuurt het een felle lichtstraal naar de bovenkant van de arena. Iedereen zal kunnen zien waar jij je bevindt op dat moment, en jij kan zien waar de rest is. Naarmate het einde van de game in zicht komt, versnelt de baken zich, dus in plaats van om de 3 uur, zal hij steeds eerder een signaal sturen.

Er zit ook een klok op. En een timer. Zodat je kan bijhouden hoe lang het nog duurt voor het volgende lichtsignaal.

Nu wat over het overlevingspakket dat jullie zélf mogen samenstellen. Je krijgt een rugzak van ons en het is de bedoeling dat je die vult door drie dingen uit het schap te kiezen. Er staan veel verschillende dingen, dus voor iedereen wat wils. Jullie hebben precies één minuut de tijd om dit te doen. Je leven kan van deze keuze afhangen, dus kies wijs.

Jullie worden allemaal in afzonderlijke kamers gezet, waardoor jullie om 8:00 precies de arena in moeten lopen. Of liever gezegd, rennen.

Het wordt tijd dat jullie jezelf mentaal gaan voorbereiden. Morgen is de grote dag al. De bewakers zullen jullie terug brengen naar jullie cel. Alles hervat zich tot een normale dag voor jullie. Misschien wel de laatste die je meemaakt.

Ik wens jullie alvast heel veel succes voor morgen. Moge de beste winnen."

Second ChancesOù les histoires vivent. Découvrez maintenant