Sensin Üçüz!!!

1.2K 41 228
                                    

Hilal'in ağzından

"Ya Nehir ben yapamayacağım galiba." bıkkınlıkla nefesimi verdim. Elimde hamilelik testi tuvaletin önünde bekliyorum ki yaklaşık yarım saat oldu. Nehir de sabrının sonuna geliyordu artık.

"Arkadaşım,kuzum, dostum,bebeğim sen gerizekalı mısın? 24 senedir bunu yapıyorsun. Bir yılda 365 gün olduğunu , her günde 3 kez yaptığını düşünürseeek" durdu parmaklarıyla saymaya başladı en sonunda başa çıkamayacağını anlayınca "Hesaplayamıdım neyse. Çabuk gir içeri yoksa Leon'u ararım. Daha çok karışır ortalık." diyerek beni tuvalete zorla sokup kapıyı kitledi.

"Şimdi çabucak o testi yapıyorsun. 5 dakika içinde bana seslenmezsen Leon'u ararım. Anladın mı?"

"Off lanet olsun ben neden sana haber verdim ki?"

"Üç dakikan var Hilal." Nehir'in dediğini yapmazsam ortalığı ayağa kaldıracağını bildiğimden çabucak işimi hallettim.

"Hilaaaaal yaptın mı çişini"dediğinde gözlerimi devirdim. Resmen dalga geçiyordu.

" Yaptım annecim. Aç şu kapıyı hadi."
Kapıyı açtığı gibi elimden testi kaptı. Onun bakmasına izin vermeden ben aldım elinden. Bana gözlerinden alev çıkartarak bakmaya başladı.

"Keşke senin aklına uyup bir tane almasaydık. Çok doğrulayıcı olmuyormuş sonuçlar."

"Doğrudur doğruuu. Baksana çift çizgi bu yarım saattir. Demek kiii hamile değilim. " bana çöl de kutup ayısı görmüş maymun gibi bakmaya başladı.Elimden testi aldı ve çığlığı bastı.

"Ne bağırıyorsun be" dememe kalmadan üzerime atladı.

"Sen hala anlamadın dimi? Kız sen ne ara bu kadar alık oldun bakayım. " deyip yanaklarımı sıkmaya başladı. O sırada kapının açılma sesini duydum. Eş zamanlı olarak da Nehir 'in "Hamilesin" diye cırlamasını. Ben boş boş duvara bakmaya başladım. Hamile miydim? Ben mi? Hani ben olan ben? Ben bunları düşünürken Leon gelmiş Nehir'e sarılıyordu.

"Baldızzz çok sevindim. Ama bu dünyaya iki Nehir fazla değil mi sence de?" deyip kahkaha attı. Şu an onun bu dediklerine gülebilirdim tabi şoktan çıkabilseydim.

"Eniştecim ben de aynı senin gibi düşünüyorum ki zaten ben hamile değilim Hilal hamile." deyip kıkırdadı. Leon beni yeni görmüş gibi gelip sarıldı. Konuşmaya başladı ki keşke konuşmaz olaydı.

"Ne diyordunuz siz hah Allah analı babalı büyütsün Aşkım." Nehir bu halimize gülüp

"Alıklığınıza doyum olmaz ama benim gitmem gerek. Siz olayı kavrayana, kimin çocuğu olduğunu anlayana kadar 9 ay geçer. E o zaman görüşürüz artık. " deyip gitti. Leon bana bakmaya başladı. Sonra yeni dank etmiş gibi

"Bir dakika şimdi ben seninle evliyim sen benimle evlisin sen hamilesin ben hamileyim yok ben değilim. Sen anne olursan ben " biraz duraksadı. Sonra gözleri parıldadı. "Be-ben baba mı olucam?" gözlermimde biriken yaşları artık tutamadım. Sadece kafa sağlamakla yetindim. Leon baba oluyorum diye bağırdı ve bana sarılmak için bir adım attığı sırada yanımdaki koltuğa pat diye düşüverdi.

3 ay sonra

" Leon hayır dedim öğrenmeyecegiz cinsiyetini."

"Sen öğrenme ben öğrneceğim banane" deyip omuz silkti. Silktigi omuzuna bir tane tokat attım. O ise annemlerin yanına kaçtı.

"Ya Azize anne bu bana vuruyor." Tam ben cevap verecekken Vasilli baba konuşmaya başladı

"Bak görüyor musun Cevdet ben dedim bundan baba olmaz dedim. Hatta koca da olmaz dedim ama o denk geldi herhalde olmuş. "

Berceste Where stories live. Discover now