A.G.14

6.9K 533 51
                                    

Bölüm Şarkısı - Zuhal Olcay - Pervane

Gözlerindeki öfkeyle karşısındaki kıza bakan adam onu korkuttuğundan bi haberdi. Şimdi arkadaşı yıllar önce onu terkeden, hayatını mahfeden kadınla evliliğin arefesinde miydi?  Öfkesi tabiki Beyza ya değildi. Onun öfkesi arkadaşını terkeden kadınaydı. Yıllar sonra karşısına çıkıp aynı acıları Araz'a yaşatmasından korkuyordu. Kolunda hissettiği dokunuşla daldığı düşüncelerden sıyrıldı.

"Ö... Özgür." Beyza'nın kendisinden korkan  bakışlarını yeni fark eden adam biraz olsun sakinleşmeye çalışırken kız tekrar konuştu. "Ben sana söylemek isterdim ama bizi ilgilendiren bir konu değil. Üstelik onların evlenebileceğine hiç ihtimal vermemiştim. " Beyza'nın açıklaması ile adam sevdiği kadının kendisine kızdığını düşündüğünü anlamıştı. Cevap vermeden tekrar eline uzanarak sert adımlarla yola koyuldu. Beyza ise onu kırdığını düşünerek tekrar bir suskunluğa bürünmüştü. Taki Özgür'ün sözlerini işitene kadar.

"Sana kızdığımı düşünme sakın. Benim öfkem Dilşah'a. Yıllar önce Araz'ı terk ederek hayatını mahfederken şimdi tekrar aynı acıları yaşatmaya hakkı yok. Üstelik şimdi bir de Ayaz varken. Araz tekrar o eski haline dönerse Ayaz'ın hali ne olur? "

Öfkeyle elini çekiştiren adamın sözlerine hak versede bilmediği gerçeklerden dolayı Dilşah'a yüklenmesine dayanamamıştı Beyza. Hayatı mahfolan sadece Araz mıydı?  Peki ya Dilşah?  Kaybettiği aşkı, bebeği, kadınlığı bunların hiç bir önemi yok muydu?  "Hemen Araz'la konuşup ona gerçekleri anlatmalıyım! "

İşte Özgür'ün bu sözleri Beyza'nın adımlarını aniden kesmesine neden oldu. Adam yanındaki kadının neden durduğunu anlamak istercesine bakışlarını ona çevirirken Beyza'nın gözlerinde ilk defa kendine karşı olan kızgınlığın belirtilerini gördü.

"Hayatı mahfolan sadece o çok kıymetli arkadaşın değil!  Bu hikaye de masum olan birisi varsa emin ol oda Dilşah!"

Kızın sözleri ile Özgür alayla gülümserken Beyza dahada sinirlenerek sözlerine devam etti.

"Araz bey hayatını kurtarmak için okullarda kitaplara boğulurken, Annesi Şükran Teyze oğlunu korumak için Dilşah'ın hayatını mahfedip, Araz'ın arkasından iş çevirirken senin o çok zeki savcı arkadaşın ne yapıyordu acaba!? "

Özgür sevdiği kadının arkadaşı için bir kartal misali pençelerini çıkartmasına şaşırırken, söylediği sözlere de anlam vermeye çalışıyordu. Beyza, Özgür'ün elindeki ekmek poşetine uzanarak hırsla çekip aldı ve hızlı adımlarla adamı arkasında bırakarak tekrar yola koyuldu. Onun gidişi ile kendisine gelen Özgür bir kaç büyük adımla peşinden yetişip kolundan tutarak kendisine çevirdi.Hâlâ analayamadığı sözler karşısında kaşlarını çatarak söylendi.

"Yaşadığı toprakların zihniyetine prangalanmamak,onların adetlerine törelerine boyun eğmemek için okullarda o kitaplara boğuldu Araz! Sevdiği kız bulduğu ilk fırsatta onu sırtından vurduysa kusura bakma ama Dilşah sütten çıkma ak kaşık değil güzelim. "

İşittikleri ile gözlerini şaşkınlıktan irice açtıran kız elini kaldırarak Özgür'ün göğsüne sertçe vurdu.

"O adet töre dediğin şeyler koca kitapları yalayıp yutmakla, mesleğinde iyi bir yere gelmekle çözülmüyor Özgür Bey! Önce çaresiz bıraktığı bir kızın hayatına çare olabilmiş mi onu sorarlar adama! " Beyza tekrar yola doğru yönelince Özgür de onun la ilk defa normal bir çift gibi tartışmanın mutluluğu ile ellerini cebine koydu ve yanında yürümeye başladı. Kız yanında yürüyen adamın yüzüne bakmadan sözlerine devam etti. "

Madem hayatını mahvedecek kadar seviyordu, gittiği yerin adresini telefonunu Dilşah'a bırakmak neden aklına gelmedi o üstün zekalı arkadaşının acaba?"

YAZGI (ALDIRMA GÖNÜL)    - TAMAMLANDI-Where stories live. Discover now